Η Ολυμπιακή ημέρα στον Πανελλήνιο

Η Ολυμπιακή ημέρα στον Πανελλήνιο

Τα χαμόγελα και οι φωνές εκατοντάδων παιδιών πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου στην Κυψέλη για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά με μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία έστειλε διπλό μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα σε όλες τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου, με δραστηριότητες υπέρ του περιβάλλοντος, με αθλητικές και εικαστικές δράσεις, με θέμα την Ολυμπιακή Ημέρα.

Εκτός από τα παιδιά, το παρών στον Πανελλήνιο έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της πάλης Φανή Ψαθά, οι πρώην αθλητές του μπάσκετ Βασίλης Γκούμας και Νάσος Γαλακτερός, ο πρωταθλητής της άρσης βαρών Κώστας Παπαδόπουλος, πολλά μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος, η Ουκρανή Ίνγκα Μπαμπάκοβα.

Χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος που εξήγησε:  «Η Ολυμπιακή Ημέρα ιδρύθηκε για δύο λόγους: Για να εορταστεί η ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και για να συμβολίζει τις Ολυμπιακές Αξίες. Η κεντρική της ιδέα είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του πλανήτη, για την εισαγωγή της άθλησης στην καθημερινή ζωή».
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας», καθώς η χώρα μας, πρωτεργάτης όπως πάντα των Ολυμπιακών ιδεωδών, ήταν μεταξύ των εννέα κρατών που συμμετείχαν στις 23 Ιουνίου του 1948, στον πρώτο εορτασμό της».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο γ.γ.Α  Παναγιώτης Μπιτσαξής, που ζήτησε να περάσει η Ελλάδα με τις δράσεις της, στην πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του  Αντιπροέδρου  της ΕΘΝΟΑ και του Πανελληνίου  Πέτρου Συναδινού, που αναφέρθηκε στη συμβολή του Ολυμπισμού στην Ανθρωπότητα. Ο αντιπρόεδρος  του Πανελληνίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει ο αθλητισμός να εκπληρώνει τους βαθύτερους κοινωνικούς του στόχους, να διαφυλάττει και να καλλιεργεί στο πνεύμα και στην ψυχή των ανθρώπων τις αξίες που περικλείει. Να συντελεί στην απόρριψη κάθε μορφής βίας, στην αποφυγή κάθε χρήσης χημικών ουσιών, στην απρόσκοπτη συμμετοχή ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, εθνότητες και θρησκείες. Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή μας στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας. Χωρίς αμφιβολία η προσέγγιση και η επικοινωνία αυτή πρέπει να ξεκινήσει από εσάς τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, απλά επειδή εσείς είστε το μέλλον του κόσμου. Εσείς είστε οι Πρεσβευτές μας.»

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη, μίλησε για τη σημασία της ανακύκλωσης και μέσα από τον αθλητισμό.



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved