Του σαλονιού και του… Λιμανιού

Του σαλονιού και του… Λιμανιού

Από την Ευρώπη στην Αμερική και ξανά στην Ευρώπη. Το γκραν πρι, που θα γίνει στους δρόμους της Βαλένθια, ξεκινά μια σειρά από σημαντικούς αγώνες .

Πλησιάζουμε, κοντά στη μέση της σεζόν και πλέον κάθε βαθμός είναι  πολύτιμος. Μετά από έξι pole positions και πέντε νίκες σε επτά Grand Prix, η Red Bull Racing ταξιδεύει και  αυτή στην Ισπανία με στόχο όπως πάντα, τη κατάκτηση της κορυφής! Ειδικά ο Σεμπαστιαν Φέτελ, ξέρει καλά αυτό το δρόμο αφού πέρυσι είχε κυριαρχήσει πλήρως στη μάχη της Βαλένθια που φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό γκραν πρι. Για να δούμε πως βλέπουν το γκραν πρι οι πρώτοι της βαθμολογίας:

«Η ατμόσφαιρα θυμίζει Μονακό αλλά τα paddock και τα γκαράζ είναι μεγαλύτερα. Πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης αλλά η μέση ωριαία ταχύτητα είναι πολύ υψηλή (200 χλμ/ώρα), πράγμα που το καθιστά αρκετά δύσκολο. Χρειάζεται αρκετή κλίση στις πτέρυγες για τις στροφές αλλά και υψηλή ταχύτητα στις μεγάλες ευθείες άρα σε ότι αφορά στο στήσιμο του μονοθεσίου, απαιτείται συμβιβασμός. Δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής, άρα ούτε και περιθώριο λάθους αφού αυτό θα σε στείλει στον τοίχο. Οι προσπεράσεις είναι δύσκολες και η μόνη πραγματική ευκαιρία να κερδίσεις θέση, είναι στη στροφή 12. Είχαμε καλό αγώνα εκεί πέρυσι και η αγωνιστική διαδρομή θα πρέπει να βολέψει το μονοθέσιο μας», δήλωσε ο 23χρονος πρωταθλητής.
Διαφορετικές αναμνήσεις έχει από τον περυσινό αγώνα ο Μάρκ Βέμπερ, αφού πρωταγωνίστησε σε ένα σπάνιο ατύχημα όπου η RB6 απογειώθηκε μετά από επαφή με άλλο μονοθέσιο – ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

«Δεν έχω καλές αναμνήσεις από το σιρκουί της Βαλένθια και θα προσπαθήσω φέτος να αλλάξω αυτή την αρνητική παράδοση. Απολαμβάνω την οδήγηση στον τελευταίο τομέα της πίστας, αποτελείται από ένα πολύ καλό συνδυασμό απαιτητικών στροφών. Ακόμα δεν έχουμε δει κάποιον συναρπαστικό αγώνα σε αυτό το σιρκουί αλλά έχοντας ήδη αρκετούς τέτοιους φέτος, ελπίζω το σερί να συνεχιστεί τη Κυριακή. Δεν βλέπω το λόγο γιατί το μονοθέσιο μας να μην αποδίδει εξαιρετικά και σε αυτή τη διαδρομή αλλά είναι σίγουρο πως θα υπάρχει ανταγωνισμός», τόνισε ο 34χρονος Αυστραλός.

Πέρυσι ο Sebastian Vettel κατέκτησε την pole position την οποία μετέτρεψε σε νίκη.
Πολύ απαιτητική από τα φρένα είναι η διαδρομή του ευρωπαϊκού Grand Prix. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα από τα χειρότερα σιρκουί στο καλεντάρι σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο τομέα, πράγμα που αναγκάζει τις ομάδες να κάνουν τις ανάλογες τροποποιήσεις στους δίσκους και στις λύσεις ψύξης τους ενόψει του αγώνα αυτού.

Αντιθέτως με τα υπόλοιπα circuit δρόμου, όπως αυτό του Μονακό, η Βαλένθια έχει ανοιχτές και φαρδιές στροφές οι οποίες επιτρέπουν στα μονοθέσια να κινηθούν πολύ γρήγορα δίπλα στους απειλητικούς τοίχους ξεπερνώντας τα 300 χλμ/ώρα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ

1ος Φέτελ 161

2ος Μπάτον 101

3ος Βέμπερ 94

4ος Χάμιλτον 85

5ος Αλόνσο 69

6ος Μάσα 32

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

1η Red Bull/Renault 255

2η McLaren/Mercedes 186

3η Ferrari 101

4η  Lotus Renault 60

5η Mercedes GP 52

6η Sauber Ferrari 27

Του σαλονιού και του… Λιμανιού



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved