Νέα νίκη - Fiesta στο GRC

Νέα νίκη - Fiesta στο GRC

Tάνερ Φάουστ, Μάρκους Γκρόνχολμ και Μπράϊαν Ντίγκαν ήταν οι νικητές  στο Global RallyCross Championship SuperRally, που έγινε στο Pikes Peak Speedway.

Ο Φάουστ  πάντα έλεγε ότι λίγοι έχουν τα προσόντα για να κερδίσουν τον Μάρκους Γκρόνχολμ σε έναν αγώνα ράλι. Τώρα όμως μπορεί να προσθέσει και το δικό του όνομα σ’ αυτή την επίλεκτη λίστα οδηγών.

«Φαινόταν σαν μία επανάληψη του αγώνα του Irwindale, όπου τρία στα τέσσερα πρώτα αυτοκίνητα ήταν Fiesta» δήλωσε ο Φάουστ. «Ο Ντίγκαν  έμεινε τρίτος, αφήνοντας τη μάχη ανάμεσα σε μένα και τον Μάρκους  αλλά αυτή τη φορά ήμουν εγώ ο νικητής. Καθοριστική αποδείχτηκε η πρώτη στροφή, στον πρώτο γύρο. Ο Φιλανδός  με μπλόκαρε με αποτέλεσμα να ανοιχτώ ώστε να έχω καλύτερη γραμμή στην πρώτη στροφή και να τον πιέσω στη δεύτερη. Το κόλπο έπιασε!  Πιστεύω βέβαια ότι είχε λίγη υποστροφή εκεί, οπότε άφησε την εσωτερική λωρίδα ελεύθερη. Αυτό ήταν μεγάλη τύχη για μένα. Γενικά ήταν μία επιτυχημένη μέρα με πολλές προκλήσεις. Βρισκόμασταν σε μεγάλο υψόμετρο και οι θερμοκρασίες επίσης πολύ υψηλές, αλλά παρόλα αυτά τα Ford επέδειξαν μέγιστη αξιοπιστία, ήταν τα ταχύτερα και είχαν την περισσότερη ισχύ, γι’ αυτό είμαστε όλοι στο βάθρο».

Ο Γκρόνχολμ  δεν είχε χάσει ποτέ σκέλος σε αγώνα του GRC, μέχρι που ο Φάουστ τον εκτόπισε στην πρώτη στροφή στο πρώτο σκέλος του τελικού και πέρασε μπροστά, υπερασπιζόμενος την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

«Ο Τάνερ με προσπέρασε στην πρώτη στροφή όταν είχαν πέσει οι στροφές του κινητήρα μου, και μετά δεν μπορούσα να δω σχεδόν τίποτα» δήλωσε ο Γκρονχολμ. «Επίσης χτύπησα το εμπρός τμήμα του Best Buy Fiesta σε μία μπαριέρα και αυτό μου χάλασε την αίσθηση στην οδήγηση  γι’ αυτό δεν επεχείρησα άλμα στο δεύτερο σκέλος. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και θα χρειαστεί να είμαι πολύ συγκεντρωμένος στις εκκινήσεις μου».

Ο Μπράϊαν Ντίγκαν  έκανε το ντεμπούτο του στο Global RallyCross και τερμάτισε τρίτος, παραμερίζοντας τον Ντέιβιντ Χίγκινς  με Subaru. Ο Ντίγκαν  δύο φορές νικητής ασημένιου μεταλλίου στα X Games το 2010, ξεκίνησε πέμπτος αλλά με δύο καλά προσπεράσματα ανέβηκε στο βάθρο.

«Ήταν μία καλή μέρα» δήλωσε ο Ντίγκαν. «Η τελευταία φορά που οδήγησα αυτοκίνητο ράλι ήταν σχεδόν πριν από ένα χρόνο στα X Games. Είπα στον εαυτό μου, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αγωνίζεσαι με τους καλύτερους και μόλις ένοιωσα πιο άνετα, το σκηνικό ξεκαθάρισε και άρχισα να μελετώ την πίστα. Σε κάποια φάση βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα με τον Γκρονχολμ,  που είναι από τους κορυφαίους οδηγούς ράλι - και του έκανα τη ζωή αρκετά δύσκολη. Ήταν μέρα προσαρμογής για μένα, ενώ υπάρχουν πολλοί γρήγοροι οδηγοί εδώ φέτος και τα πράγματα δυσκολεύουν. Το 1-2-3 για τα Fiesta πρέπει να είναι μόνιμο αποτέλεσμα από εδώ και πέρα».

Νέα νίκη - Fiesta στο GRC



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved