Νικολιδάκης: «Σε υγιείς βάσεις»

Νικολιδάκης: «Σε υγιείς βάσεις»


Η Επισκοπή αποτελεί μια ομάδα πρότυπο, όχι μόνο για τους συλλόγους του Ρεθύμνου ή της Κρήτης, αλλά για πολλά σωματεία της Ελλάδας.

Πριν από δύο χρόνια, ο Μιχάλης Νικολιδάκης ανέλαβε τις τύχες της ομάδας και με τη στήριξη της οικογένειας Βαρδινογιάννη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σωστό «οικοδόμημα» που θα κάνει περήφανο τον κόσμο του Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος της Κρητικής ομάδας, σε συνέντευξή του στο Onsports, μίλησε για το πλάνο της νέας διοίκησης, τον προγραμματισμό για το «χτίσιμο» της ομάδας, αλλά και για το πολυπόθητο… βήμα παραπάνω.

Η Επισκοπή διαθέτει εγκαταστάσεις που δεν έχουν πολλές ομάδες, όχι μόνο της Football League αλλά και της Super League. Ποιο ήταν το σκεπτικό σας για την δημιουργία των νέων γραφείων και του γηπέδου της ομάδας;

«Στην διοίκηση θεωρούμε πως η βάση της ομάδας είναι οι εγκαταστάσεις και οι Ακαδημίες. Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε κάτι τέτοιο και σιγά σιγά θέλουμε να κάνουμε και το βήμα παραπάνω με την ομάδα και να αντιπροσωπεύουμε τον νομό του Ρεθύμνου. Όμως, για να γίνει κάτι τέτοιο, το βασικό ήταν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές».

Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα διαθέτει νέες εγκαταστάσεις. Έχετε δει ανταπόκριση από τον κόσμο;

«Στον κόσμο του αρέσει αυτό που έχουμε δημιουργήσει εδώ, γιατί μπορεί να έρθει και να παρακολουθήσει αγώνες σε ένα καλό περιβάλλον, τακτοποιημένο και νοικοκυρεμένο. Αυτό είναι κάτι που αρέσει στον. Και το θετικό είναι πως έχουμε και πολύ κόσμο από το Ρέθυμνο που είναι κοντά. Η Επισκοπή θέλουμε να γίνει η ομάδα του νομού και θεωρούμε πως θα το πετύχει σιγά σιγά με όλα αυτά που γίνονται εδώ. Δίνουμε πολύ μεγάλη βάση και στις Ακαδημίες».

Έχετε την στήριξη από διάφορους φορείς ή κινείστε μόνοι σας ως διοίκηση;

«Υπάρχει σημαντική βοήθεια από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τα χρήματα της οποίας ανακατασκευάστηκε το γήπεδο, αν και είναι Δημοτικό. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο οικοδόμημα με πολλούς χορηγούς, έχοντας στο πλευρό μας και τον Νομό Ρεθύμνου, αλλά και τον Δήμο. Και βέβαια, κάτι τέτοιο είναι αρεστό και για την οικογένεια Βαρδινογιάννη που βλέπει την στήριξη που υπάρχει από όλους προς την ομάδα».

Βλέπουμε πως η Επισκοπή κινείται σε ένα συγκεκριμένο πλάνο…

«Πριν από δύο χρόνια που ξεκινήσαμε ως νέα διοίκηση και εγώ που είμαι στην προεδρία, κάναμε έναν προγραμματισμό και βάλαμε στόχους. Τα πράγματα έχουν αρχίσει και δυσκολεύουν σε όλους τους τομείς με την οικονομική κρίση που υπάρχει, αλλά έχουμε σχέδιο και πλάνο, τα οποία δεν αλλάζουν. Θα κάνουμε μείωση αποδοχών για τη νέα χρονιά σε όλο το ρόστερ, αλλά εμείς κοιτάμε να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας».

Τονίσατε νωρίτερα πως έχετε ρίξει το… βάρος και στις Ακαδημίες. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο η Επισκοπή θα βασίζεται μόνο σε παιδιά του νομού;

«Υπάρχει ένα πλάνο πενταετίας. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό Ρεθύμνου, η Επισκοπή 2010 και την έχουμε ορίσει ως τμήμα υποδομής. Η ομάδα αυτή λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο και έχει ως στόχο να παίξουν νέα παιδιά που σιγά σιγά θα προωθηθούν στην μεγάλη ομάδα. Η Ακαδημία μας έχει συνδεθεί με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Τον πρώτο χρόνο έχουμε πάει πολύ καλά. Έχουμε περίπου 75 παιδιά και πριν από λίγες εβδομάδες είχε έρθει και ο κ. Καπουράνης που είχε συζήτηση με τα παιδιά και τους γονείς και έμεινε ικανοποιημένος από αυτό που είδε».

Υπάρχει ανταπόκριση από τα παιδιά του νομού;

«Εμείς κάνουμε το χρέος μας. Πηγαίνουμε στα σχολεία, ενημερώνουμε τα παιδιά και τους γονείς. Έχουμε κι άλλους στόχους, όπως να δημιουργήσουμε μια γυναικεία ομάδα, που δεν θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, αλλά θα λειτουργεί ως τμήμα υποδομής. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλο… βάρος στις Ακαδημίες. Έχουμε προτάσεις, που τις εξετάζουμε και αναλόγως προχωράμε».

Θεωρείτε πως το Ρέθυμνο, αλλά και η Κρήτη έχει ταλέντο;

«Νομίζω πως έχει ταλέντο. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα της κάθε ομάδας πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει το υλικό που έχει στην διάθεσή της».

Η ομάδα έχει νέα γραφεία, νέο γήπεδο, κινείται σε σωστό… δρόμο, αλλά ακόμα η άνοδος δεν έχει έρθει. Σας προβληματίζει αυτό;

«Καθόλου. Δεν υπάρχει καμία βιασύνη στην ομάδα. Αν θέλαμε να είχαμε ανέβει τις κατηγορίες, θα το κάναμε ως… τρένο! Αλλά εμείς θέλουμε να ανέβουμε σε υγιείς βάσεις. Για αυτό κάναμε το γήπεδο, νέα γραφεία και κοιτάξαμε την Ακαδημία. Οι βάσεις έχουν μπει. Θεωρώ πως υπάρχουν άλλες ομάδες που αγωνίζονται σε υψηλότερες κατηγορίες, αλλά δεν έχουν καθόλου βάσεις. Εμείς βάζουμε τις βάσεις και σιγά σιγά θα έρθουν κι οι κατηγορίες. Δεν είναι αυτοσκοπός, απλά θεωρούμε ότι σαν Επισκοπή το αξίζουμε».

Θεωρείτε πως τη νέα χρονιά η Επισκοπή θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Τώρα με τους νέους ομίλους, που υπάρχει σκέψη από την ΕΠΟ να αλλάξει τον… χάρτη με συγχωνεύσεις κατηγοριών, νομίζω ότι θα είμαστε μια από τις πέντε ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουμε».

Έχετε φιλοξενήσει πολλές ομάδες από την Κρήτη για φιλικά παιχνίδια. Υπάρχει κάποια ομάδα που να αποτελεί πρότυπο για εσάς;

«Οι ομάδες αυτές είναι ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά και οι ομάδες που είναι στην Γ’ Εθνική. Εμείς θέλουμε να μαθαίνουμε από αυτές. Έχουμε παίξει φιλικά και έχουμε δημιουργήσει καλές σχέσεις με τα συμβούλια των ομάδων αυτών και παίρνουμε τα θετικά στοιχεία. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο ΑΟ Χανιά, ο Πλατανιάς και κοιτάμε να πάρουμε τα θετικά στοιχεία από αυτές τις ομάδες. Είμαστε άνθρωποι που μαθαίνουμε και θέλουμε να πάρουμε παραπάνω».

Θεωρείτε πως η διοίκηση παρουσιάζεται πιο έμπειρη χρόνο με τον χρόνο;

«Σίγουρα πλέον είμαστε πιο έμπειροι. Έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν και προσπαθούμε να διδαχθούμε από αυτά».

Η άνοδος έχει κι αυτή… πλάνο πενταετίας;

«Όχι. Εμείς θεωρούμε ότι δικαιούμασταν από φέτος να πάρουμε την άνοδο στην Football League 2, αλλά δεν επηρεάζει στο πλάνο μας. Θέλουμε να έχουμε υγιείς βάσεις για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Έχετε σκεφτεί κάποια κίνηση, στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά και στο διοικητικό που θα φέρει την ομάδα κοντά στην άνοδο;

«Το καλό είναι πως η Επισκοπή με την εικόνα που έχει και δείχνει, θα προσελκύσει και παράγοντες από το Ρέθυμνο. Τώρα με το νέο σύστημα, ανήκουμε στον Δήμο Ρεθύμνου και θεωρώ πως θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες».

Έχετε δεχθεί κάποια κρούση από επιχειρηματίες να μπουν στο διοικητικό σχήμα;

«Βασικός μας χρηματοδότης είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχουμε πολλούς χορηγούς, ενώ και εμείς που είμαστε στην διοίκηση βάζουμε χρήματα. Υπάρχουν μερικά προβλήματα και δυσκολίες».

Υπήρξαν στιγμές που απογοητευτήκατε από κάποια προβλήματα και σκεφτήκατε αν πήρατε την σωστή απόφαση να ασχοληθείτε με την ομάδα;

«Υπάρχουν δυσκολίες αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί. Υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση, όπως κι εγώ που γινόμαστε πιο δυνατοί με τα προβλήματά μας. Η ομάδα είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια με πολλά προβλήματα και τώρα είναι σε ένα δρόμο σωστό. Δεν έχω χάσει το κουράγιο μου».



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved