Fiesta στο Rallycross (video)

Fiesta στο Rallycross (video)

Τα Ford Fiesta και ο Markus Gronholm πρωταγωνίστησαν  στο Rallycross και στο GRG στο Κολοράντο των Η.Π.Α.

Η αρχή έγινε με τη δεύτερη θέση του Μάρκους Γκρόνχολμ στον αγώνα SuperRally με πρώτο τον Τάνερ Φάουστ. Όμως η δεύτερη θέση φαίνεται ότι λειτούργησε σαν πηγή έμπνευσης για τον δύο φορές πρωταθλητή του WRC.

Το Σάββατο, ο Γκρόνχολμ  ήρθε πρώτος στις κατατακτήριες δοκιμές και οδήγησε τον τελικό από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, χαρίζοντας στο Fiesta μία ακόμα νίκη στο Global RallyCross Championship στην κατηγορία AWD - αυτή τη φορά στο Pikes Peak International Raceway των ΗΠΑ.

«Ήταν ένας καλός τερματισμός» δήλωσε ο Γκρόνχολμ . «Το παν εδώ είναι η εκκίνηση, και κατάφερα να περάσω μπροστά από τον Τάνερ , έτσι μπήκα πρώτος στη στροφή και αυτό ήταν το μυστικό. «Μόλις περάσεις μπροστά οδηγείς όπως θέλεις εσύ. Ήξερα ότι ήμασταν γρήγοροι, αλλά επέλεγα τις δικές μου γραμμές. Επιπλέον, σταθήκαμε τυχεροί που δεν χτυπήσαμε με κανέναν από τους άλλους οδηγούς. Είδα ότι ο Τάνερ έμεινε πίσω, αλλά δεν ήξερα ότι τράκαρε στη γραμμή τερματισμού».

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος GRC Τάνερ Φάουστ τερμάτισε δεύτερος μετά από σύγκρουση του Rockstar Fiesta με το Skoda Fabia του Μίκαελ Τζέρνμπεργκ. Αρχικά δεν ήταν σίγουρο εάν κάποιο από τα αυτοκίνητα είχε τερματίσει, αλλά οι αγωνοδίκες επιβεβαίωσαν τη δεύτερη θέση τουΦάουστ, χαρίζοντας στη Ford και το Fiesta ένα τερματισμό 1-2, αποτέλεσμα που προς το παρόν είναι υπό εξέταση.

Η επική μάχη του Φάουστ με τον Τζέρνμπεργκ στον τελικό του ήταν η αγωνιστική πεμπτουσία του RallyCross.  Φαινόταν ότι ο Φάουστ είχε ξεπεράσει λίγο το Σουηδό οδηγό, όπου το Fiesta κέρδισε επάξια μία δύσκολη μάχη στην τελευταία στροφή. Ωστόσο, η απελπισμένη κίνηση του Τζέρνμπεργκ οδήγησε και τα δύο αυτοκίνητα εκτός πίστας καθώς ο Φάουστ εκτοξεύτηκε πάνω από τη γραμμή τερματισμού, ρίχνοντας κάτω ακόμα και τον πυλώνα με τον βαθμολογικό πίνακα.

Στη σύγχυση που δικαιολογημένα επικράτησε μετά τον αγώνα η οποία ήταν πιο έντονη λόγω της σύγκρουσης στη γραμμή τερματισμού, οι αγωνοδίκες του επιβεβαίωσαν ότι ο Φάουστ είχε τερματίσει δεύτερος και η γιορτή στο βάθρο συνεχίστηκε. Λίγο αργότερα, οι αγωνοδίκες έθεσαν το αποτέλεσμα υπό επίσημη εξέταση προσκομίζοντας βίντεο και αποδεικτικά στοιχεία, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι τη Δευτέρα.

«Δεν ήταν ο ιδανικός τερματισμός» δήλωσε ο Φάουστ,  πρωταθλητής των X Games, ο οποίος δεν κατάφερε να διασφαλίσει το πρωτάθλημα GRC αυτό το Σαββατοκύριακο. «Όλοι ξέραμε ότι τμήμα της πίστας εγκυμονούσε κινδύνους στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα αγωνίζονταν δίπλα-δίπλα. Είδα τον Τζέρνμπεργκ να πλησιάζει και άκουσα τον Τέντ (σπότερ του Φάουστ) στο μικρόφωνο να ουρλιάζει: πάτα, πάτα, πάτα. Τη γλίτωσα και προσπάθησα να παραμείνω στη γραμμή μου, αλλά ήξερα ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη».

«Ακούμπησε στο πίσω ελαστικό μου, αφού όπως είπε είχε φόρα και καταλήξαμε και οι δύο εκτός πίστας. Δυστυχώς, υπήρχε ένας μεγάλος τσιμεντένιος τοίχος στην άκρη της πίστας, και πηγαίνοντας κατά πάνω του έμαθα μερικές καινούργιες Σουηδικές λέξεις ακούγοντας τον σπότερ μου. Το Fiesta προσέκρουσε στον τοίχο και αναπηδώντας προσγειώθηκε με μία εντυπωσιακή πιρουέτα. Ευτυχώς δεν τουμπάρισε. Λένε ότι αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να επισκευαστεί μέχρι τα X Games.  Έτσι πήρα τη δεύτερη θέση με την… όπισθεν. Τα καταφέραμε».

Το Μάρτιο, ο Γκρονχολμ  θριάμβευσε το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν στο Irwindale και αφού έχασε στο 2ο γύρο στη Snoqualmie Wash, ο θρύλος του WRC επέστρεψε με το Best Buy Fiesta του. Ο Γκρόνχολμ  τερμάτισε δεύτερος χάνοντας από τον Τάνερ Φάουστ στο SuperRally της Παρασκευής, και ήταν η πρώτη φορά που ο Φιλανδός έχανε σκέλος του GRC. Την άλλη μέρα όμως ξαναβρήκε τη φόρμα του.

Ο Γκρόνχολμ  επέστρεψε αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω και σημείωσε έναν πολύ καλό  κατατακτήριο γύρο 52,51’’ αφήνοντας πίσω του τον Φάουστ (52,9’’) και τον Μπράιαν Ντίγκαν (53,47’’) οι οποίοι ήταν στη δεύτερη και τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Όταν ο ξεκίνησε ο τελικός της κατηγορίας AWD, ο Γκρόνχολμ  ήταν εξ αρχής ταχύτερος και οδήγησε έναν άψογο αγώνα διεκδικώντας μία δεύτερη νίκη στο RallyCross και μία τρίτη θέση γενικής κατάταξης στο GRC.

Το Global RallyCross Championship επιστρέφει στη δράση στα X Games (28-31 Ιουλίου στο Los Angeles). Δείτε το video με τη μάχη των δύο από μέσα.

Fiesta στο Rallycross (video)



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved