Λατρεία για το μπάσκετ

Λατρεία για το μπάσκετ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης το 2ο τουρνουά «3 on 3 streetball – Τάπα στη Βία».

Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε μια μοναδική γιορτή και μαζί τους διεθνείς αθλητές και πολλά αστέρια του μπάσκετ απολαμβάνουν το «3 on 3 Streetball», μονομαχώντας μπροστά στα μάτια του ενθουσιώδους κοινού. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σε τρελά κέφια έκλεψε την παράσταση με τα καρφώματα αλλά και τα τρίποντα του, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή του τουρνουά!

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έφτασε στο Ποσειδώνιο κατευθείαν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» (επέστρεψε από τη Μόσχα) μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις με δεμένα τα μπασκετικά του παπούτσια προκαλώντας σε μάχη με το... καλημέρα τον «Big Sofo»! «Έλα στο γήπεδο «1» Σόφο, μην κρύβεσαι, εδώ είμαι», του φώναξε, με τον σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ να απαντά άμεσα στην πρόκληση του Λάζου: «Μπες στο γήπεδο Λάζαρε, είμαι πανέτοιμος», του είπε και έτσι ξεκίνησε το θέαμα με τους δύο γίγαντες να μονομαχούν για αρκετά λεπτά!

Το 1vs1 δεν  μπορούσε να συνεχιστεί καθώς Δημήτρης Τσαλδάρης, Γιώργος Δέδας, Γιώργος Παυλίδης, Γιώργος Αποστολίδης, Βασίλης Γιαννακίδης, Χρήστος Κιούσης (Ράδιο Αρβύλα) και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπήκαν στο γήπεδο, με τον σέντερ του Ολυμπιακού να δανείζεται παπούτσια Νο 50 από έναν συμμετέχοντα, αφού μέχρι εκείνο το σημείο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση ξυπόλητος, μη μπορώντας να κλείσει τ΄ αυτιά στο «έλα, έλα» του Σχορτσιανίτη, ο οποίος  τρέλανε κόσμο! Όλοι οι παίκτες φωτογραφήθηκαν και μοίρασαν εκατοντάδες αυτόγραφα στους λάτρεις του μπάσκετ. Η αυλαία του τουρνουά πέφτει το απόγευμα της Κυριακής με την τελετή λήξης και τις απονομές στους νικητές…

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: «Ο ΠΣΑΚ για μια ακόμη φορά έκανε μια τρομερή δουλειά. Όλοι μας είμαστε εδώ για να παίξουμε με τα παιδιά και να δείξουμε ότι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τον Σύνδεσμο.  Πρέπει να δείξουμε ποια είναι η ουσία. Ο αθλητισμός πρέπει να φέρνει τον κόσμο κοντά και όχι να συμβαίνουν αυτά που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Τα παιδιά ήρθαν εδώ για να διασκεδάσουν και  να απολαύσουνε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, γιατί το μπάσκετ είναι έτσι. Είναι ένα ωραίο άθλημα, ένα ωραίο παιχνίδι. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε αυτή την ιδέα. Είμαστε όλοι φίλοι άσχετα από τις ομάδες και τις χώρες που αγωνιζόμαστε».

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Αυτό που ζούμε εδώ είναι η μεγαλύτερη νίκη. Είμαι ευτυχισμένος που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται αυτό το τουρνουά που θα γίνει θεσμός. Είναι πολύ σημαντικό πως το μπάσκετ αγκαλιάζει τόσο κόσμο που το αγαπά αληθινά, ενώ είναι εξίσου σημαντικό πως οι παίκτες που συμμετέχουν το κάνουν επειδή τους αρέσει και περνούν όμορφα και όχι επειδή πρέπει  να το κάνουν».

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Πρώτη φορά έρχομαι σε αυτό το τουρνουά και πραγματικά είναι πολύ όμορφα και άριστα οργανωμένα. Έχει πολύ κόσμο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΣΑΚ για αυτή την πρωτοβουλία. Εμείς οι αθλητές ζούμε από πρώτο χέρι την βία και είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Βλέπουμε άλλωστε και την κατάσταση της χώρας οπότε θα πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε όλα».

Δημήτρης Τσαλδάρης: «Είναι μια ωραία πρωτοβουλία και μου αρέσει ότι είναι πολύς κόσμος εδώ και πολλά παιδιά που πραγματικά αγαπάνε το μπάσκετ. Αυτό αποδεικνύει πως το μπάσκετ στην Ελλάδα αγαπιέται. Μακάρι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός. Επίσης καλύτερο μήνυμα από το «Τάπα στην Βία» δεν μπορεί να υπάρξει και ελπίζω να το λάβουν και να το ακούσουν όλοι».

Γιώργος Δέδας: «Επειδή εγώ ήμουν παρών και στο περσινό τουρνουά πραγματικά βλέπω ότι το εγχείρημα πετυχαίνει και μακάρι κάθε χρόνο η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη. Ξέρουμε τις δυσκολίες των καιρών αλλά είναι μια ιδανική ευκαιρία και για εμάς τους επαγγελματίες αθλητές όσο και για τα παιδιά να παίξουμε χωρίς άγχος και πίεση. Βέβαια μην ξεχνάμε πως πρέπει όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά να το δουν το πρόβλημα της βίας πιο σοβαρά γιατί φέτος ειδικά είχαμε μια έξαρση της. Θέλω να ελπίζω πως αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία που συνέβησαν άσχημα γεγονότα. Οι αθλητές από την πλευράς μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας αν όχι να εξαλείψουμε τουλάχιστον να μειώσουμε το πρόβλημα αρχής γεννωμένης από το τουρνουά μας με τον τίτλο Τάπα Στην Βία».

Βασίλης Γιαννακίδης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών να ασχολούνται με το μπάσκετ. Ειδικά τα παιδιά που αντί να είναι στις καφετέριες ή κάπου αλλού είναι εδώ στο Ποσειδώνιο αθλητικό κέντρο. Αυτό είναι που μετράει όμως ο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αυξάνονται τα παιδιά. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την βία το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν την θέλει και θα πρέπει και εμείς οι παίκτες να είμαστε οι πρώτοι που θα δίνουμε το καλό παράδειγμα όντας πολύ προσεκτικοί δίχως να προκαλούμε»

Χρήστος Κιούσης (Ράδιο Αρβύλα): «Τα πάντα είναι πολύ όμορφα και αυτό το τουρνουά είναι μια απόδειξη πως το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πολύ μέλλον ακόμα. Βέβαια όπως και πέρσι έτσι και φέτος στείλαμε και πάλι το μήνυμα «Τάπα στην Βία». Αν και βέβαια δεν το είδαμε να συμβαίνει αλλά ελπίζω ότι του χρόνου να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

• Το Δ. Σ. του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του  Γιώργου Τσιλιγκαρίδη.



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved