Από τον Οζιέ στον Λεμπ

Από τον Οζιέ στον Λεμπ

Πόσες φορές μπορεί να αλλάξει χέρια η νίκη σε έναν αγώνα; Πολλές αρκεί να μείνει στη ομάδα Red Bull Total Citroen απαντούν οι Οζιέ και Λεμπ.

Υπόθεση των δύο Σεμπάστιαν έγινε η γενική κατάταξη του ράλι Ακρόπολις. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ την κέρδισε στην τελευταία νυχτερινή ειδική διαδρομή όταν ο Σεμπαστιάν Οζίε έχασε χρόνο και θέσεις εκεί. Νικητής ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Abu Dhabi Ford Fiesta).

Η πρώτη νυχτερινή ειδική διαδρομή ύστερα από 20 χρόνια στο WRC είχε τεράστια προσέλευση θεατών. Μέσα σε αυτήν τη ζεστή ατμόσφαιρα, ο Λάτβαλα έκανε τον ταχύτερο χρόνο της ειδικής. Στο μεταξύ, ο Οζιέ αντιμετώπισε προβλήματα με τη σκόνη μέσα στο σκοτάδι, έχασε πολύ χρόνο και αύριο θα ξεκινήσει δεύτερος μετά τον Λεμπ. Ο Σόλμπεργκ εκκινεί την τρίτη ημέρα από την τρίτη θέση και ο Χίρβονεν από την τέταρτη.

Να θυμίσουμε πως οι Οζιέ και Λεμπ ήταν πρώτοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) να ανοίγει το δρόμο και να  πέφτει 3ος στη γενική. Ο Νορβηγός μπορεί να ήθελε τη νίκη όμως από την πλευρά της στρατηγικής, ο Σόλμπεργκ έχει πλεονέκτημα αφού αύριο ξεκινά 3ος  και θα ανοίγει άλλος το δρόμο για αυτόν.

Στο πρώτο κομμάτι της νυχτερινής διαδρομής (Νέα Πολιτεία) ο Οζιέ ήταν μπροστά 15’’όμως στη συνέχεια βρέθηκε να χάνει 17’’ από τον Λεμπ, για λόγους τακτικής ώστε να ξεκινήσει 2ος αύριο. Πάντως στο τέλος της διαδρομής δεν παραδέχτηκε πως όλα έγιναν για τη στρατηγική αλλά δεν έδωσε και κάποια εξήγηση. «Ήταν πολύ δύσκολο να οδηγήσω. Πήγα flat out αλλά δεν τα κατάφερα» είπε ο Οζιέ.

Όμως και για τον Λεμπ οι συνθήκες δεν ήταν καλές αφού ξεκινούσε 2ος και η διαδρομή γλιστρούσε πολύ ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τη σκόνη από τον Σόλμπεργκ. Ο Νορβηγός παραπονέθηκε για κάποιο πρόβλημα στο DS3 το οποίο τον έκανε να χάσει 13’’ από τον Λεμπ.

Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) παραμένει 4ος στη γενική κατάταξη και βρίσκεται στην καλύτερη θέση για ξεκινήσει τις αυριανές 5 τελευταίες ειδικές.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σεμπαστιάν λεμπ

«Πίεσα πάρα πολύ, αλλά ήταν πολύ γλιστερή η ειδική. Επιπλέον, είχε πολλή σκόνη στην αρχή. Ωστόσο, ήταν πιο εύκολη από ό,τι περίμενα. Προσπάθησα να πάω γρήγορα, χωρίς να κοιτάξω τι κάνουν οι άλλοι πίσω μου.»

Μίκο Χίρβονεν

«Ήταν μια χαρά. Σε κάποια σημεία δεν μπορούσες να δεις τίποτα από τη σκόνη. Είμαστε σε καλή θέση για αύριο. Όλα είναι ανοιχτά.»

Σεμπαστιάν Οζιέ

«Δεν ξέρω σε ποια θέση βρίσκομαι. Δεν επιβράδυνα πουθενά, για λόγους τακτικής. Ήταν πολύ δύσκολα στην ειδική. Πολύ δύσκολο να οδηγήσω.»

Γιαρι Μάτι Λάτβαλα

«Ήταν πολύ ωραία. Ήμουν έτοιμος. Θα μπορούσα να οδηγώ όλη νύχτα.»

Πέτερ Σόλμπερ

«Όχι και άσχημα. Πάρα πολύς ο κόσμος στην ειδική. Χάσαμε αρκετό χρόνο. Έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Chris χάθηκε στο διάβασμα των σημειώσεων και καθυστερήσαμε πολύ.»

Μαντς Οστεμπεργκ

«Τα φώτα μου κοιτούσαν τον ουρανό. Ήταν λάθος ρυθμισμένα. Πολλή σκόνη, πολύ δύσκολη ειδική.»

Μάθιου Γουίλσον

«Πάτησα το κουμπί των προβολέων κατά λάθος και έσβησαν για κάποια μέτρα.»

Λάμπρος Αθανασούλας

«Είναι πολύ όμορφο που είμαστε εδώ, σε μια νυχτερινή ειδική, για πρώτη φορά στη ζωή μας. Το διασκεδάσαμε πολύ. Ανυπομονώ για τις αυριανές ειδικές



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved