Η κατάρα του αριστερού μπακ…

Η κατάρα του αριστερού μπακ…

Τον πέμπτο αριστερό μπακ σε μόλις μία διετία προσπαθεί να αποκτήσει ο Ατρόμητος, ελπίζοντας να ξορκίσει το φάντασμα που στοιχειώνει τη συγκεκριμένη θέση.

Πραγματική… κατάρα κατατρέχει τους Περιστεριώτες, αλλά και τον Γιώργο Δώνη σε ό,τι αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας. Εκτός από το ότι οι Κυανόλευκοι έχουν αποκτήσει συνολικά τέσσερις παίκτες στα δύο χρόνια που το «τρένο» βρίσκεται στον πάγκο τους (και ψάχνουν τον επόμενο), έχουν προσπαθήσει να καλύψουν το κενό είτε εκ των έσω, είτε προχωρώντας σε… δοκιμαστικά.

Γυρίζοντας στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της περιόδου 2009-10, όταν ο Ατρόμητος ετοιμαζόταν για την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα έχοντας ως νέο προπονητή τον Δώνη, μία από τις πρώτες μεταγραφές αφορούσε αριστερό μπακ. Ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος είχε μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο και η ομάδα του Περιστερίου φρόντισε να τον κλείσει από νωρίς πιστεύοντας ότι θα φτιάξει ένα καλό δίδυμο με τον Κάρλος Μασάρα. Φευ… Λίγους μήνες αργότερα, στα μέσα του Γενάρη του 2010, το συμβόλαιο του Κουτσόπουλου λύθηκε και ο παίκτης μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ π[ρολαβαίνοντας να καταγράψει μόλις 13 συμμετοχές με το Αστέρι.

Φιντέλις και Μπιλαγί

Ο Δώνης έψαχνε καιρό πριν να βρει αντικαταστάτη. Είκοσι μέρες πριν φύγει ο Κουτσόπουλος, στο Περιστέρι κατέφθασε για δοκιμή ένας Βραζιλιάνος μπακ από την Αβαϊ, ονόματι Φάμπιο Φιντέλις. Μόνο που στις δύο εβδομάδες παραμονής του δεν έπεισε το τεχνικό τιμ και απορρίφθηκε. Αντιστρόφως ανάλογη ήταν ωστόσο η τύχη του Ατέμπα Μπιλαγί.


Ο 15 φορές διεθνής με την Εθνική Καμερούν και πρώην μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν θεωρήθηκε ως μια ασφαλής και αξιόπιστη λύση. Αφού πέρασε και τα δοκιμαστικά με επιτυχία, υπέγραψε συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο, την ίδια περίοδο που αποχωρούσε ο Κουτσόπουλος και που ο Μασάρα βρισκόταν ακόμα σε στάδιο αποθεραπείας… Δεδομένου ότι ο Μπιλαγί ήταν πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, ο Δώνης έπρεπε να βρει λύση εκ των έσω.

Η επιλογή του ήταν ο Πασχάλης Μελισσάς, παίκτης τον οποίο δεν είχε χρησιμοποιήσει (και δεν χρησιμοποίησε και στη συνέχεια) ποτέ στη φυσική του θέση, στη μεσαία γραμμή. Ο Μελισσάς κάλυψε το κενό για αρκετά μεγάλο διάστημα και κάτι οι δικές του εμφανίσεις, κάτι η μέτρια εικόνα του Μπιλαγί, η χρονιά κύλησε έτσι με αποτέλεσμα ο Καμερουνέζος να σταματήσει στις τρεις μόλις συμμετοχές.

Ξανά μεταγραφή

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μασάρα έφυγε, ωστόσο ο Ατρόμητος δεν ψάχτηκε για μπακ. Το τεχνικό τιμ πίστευε ότι με τον Μπιλαγί να ανεβάζει στροφές και τον Μελισσά να δίνει λύσεις από τον πάγκο, η ομάδα δεν είχε ανάγκη. Μόνο που ο πρώτος δεν άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία. Όταν πάρθηκε η απόφαση ότι έπρεπε να γίνει μεταγραφή, ήταν μέσα προς τέλη Αυγούστου και οι επιλογές δεν περίσσευαν.

Ο Ατρόμητος καθυστέρησε, αλλά τελικά βρήκε παίκτη από την αγορά των ελεύθερων, μετά την 1η Σεπτέμβρη. Και μάλιστα είχε πιο πλούσιο βιογραφικό από τους προκατόχους του. Με περάσματα από Λίβερπουλ, Ρέιντζερς, Λανς, Καϊζερσλάουτερν και άλλες γνωστές ομάδες, ο Γκρεγκορί Βινιάλ (φωτό) άφηνε ελπίδα ότι βρέθηκε επιτέλους ο άνθρωπος που θα πάρει τη φανέλα σπίτι του. Αφού πέρασαν τρεις εβδομάδες για να καλύψει το χαμένο έδαφος, ο Γάλλος μπήκε στη «μάχη». Μόνο που έπαθε θλάση και μόλις αποθεραπεύτηκε, έπαθε και δεύτερη. Επικαλούμενος ένα προσωπικό πρόβλημα, ο Βινιάλ ζήτησε και κατάφερε τελικά να σπάσει το συμβόλαιό του. Ο Δώνης έπρεπε να ψάξει κι άλλο μπακ…

Η είδηση δεν αποτέλεσε βόμβα, αλλά ήταν σίγουρα «δυνατή». Ο Φίλιππος Δάρλας επέστρεψε τον περασμένο Γενάρη στη χώρα μας για λογαριασμό του Ατρομήτου (δανεικός). Μόνο που κι αυτός είχε χάσει πολύ έδαφος μένοντας για περίπου έναν χρόνο χωρίς αγώνες στα πόδια του.  Η κατάληξη γνωστή. Ο Δώνης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει και πάλι τον Μελισσά στο αριστερό άκρο και προς το τέλος της σεζόν, καταστάλαξε στον Βαγγέλη Νάστο, που κάλυψε τη θέση με ανάποδο πόδι.

Σκόρδα

Ο Δάρλας αποτελεί ήδη παρελθόν. Ο Ατρόμητος ψάχνει για μία ακόμα φορά αριστερό μπακ γνωρίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει ούτε Μελισσάς στο ρόστερ. Η επιλογή πρέπει να γίνει με αυστηρά κριτήρια. Γι αυτό, στο Περιστέρι δεν βιάζονται. Προσπαθούν να μειώσουν το ρίσκο. Όταν πάντως βρεθεί ο εκλεκτός, καλό θα είναι να του κρεμάσουν και σκόρδα. Η έστω Σκόνδρα…



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved