Θέλει τον… Κουφό του!

Θέλει τον… Κουφό του!

Νομίζω πως πολλοί θα θυμάστε την διαφήμιση που ανέφερε πως η κινητή τηλεφωνία χρειάζεται μια συγκεκριμένη… φυλή δυτικοευρωπαίου. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως… συμβαίνει στον ΑΓΟΡ ο όποιος, μάλλον, θέλει τον… Κουφό του!

Η σχέση του Στέργιου Κουφού με την ομάδα του Ρεθύμνου ξεφεύγει από το απλό… πλαίσιο της σχέσης του συλλόγου με προπονητή. Επί των ημερών της πρώτης θητείας του Έλληνα τεχνικού, οι Ρεθυμνιώτες «γεύτηκαν» πολλές χαρές. Η άνοδος από την Γ’ Εθνική στην δεύτερη κατηγορία, η εισαγωγή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με την συμμετοχή στην Α2, η καταξίωση στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία και το κυριότερο, η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στην δεύτερη θητεία του Στέργιου Κουφού στον ΑΓΟΡ, η ομάδα πανηγύρισε πριν από μερικές μέρες – και μαθηματικά – την επιστροφή στην Α1. Ένα επίτευγμα που γιγαντώνει ακόμα περισσότερη το «συγκρότημα» του Ρεθύμνου, που τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα, μετά την παραμονή στην Γ’ Εθνική από το 1999 μέχρι το 2003, κινείται σε σωστό… δρόμο αποτελώντας το καμάρι της πόλης, του νομού και της Κρήτης στο μπάσκετ, αν και η ιστορία του δεν είναι… ηλικιακά μεγάλη.

Το τμήμα μπάσκετ του ΑΓΟΡ δημιουργήθηκε το 1986 από τους Τάσο Τριαντάφυλλο, Νίκο Νίνου και Σταύρο Λαγουδάκη. Οι τρεις άνδρες, πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του καλαθοσφαιρικού τμήματος. Ο Τάσος Τριαντάφυλλος, καθηγητής φυσικής αγωγής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ο Νίκος Νίνου, πολιτικός μηχανικός και Αντιδήμαρχος του Ρεθύμνου την προεδρία και ο Σταύρος Λαγουδάκης, φυσικοθεραπευτής, την ηγεσία του ιατρικού τιμ.

Μέχρι το καλοκαίρι του 1999 ο ΑΓΟΡ μετείχε στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ ΕΚΑΣΚ, όταν πανηγύρισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Την επόμενη σεζόν, η ομάδα κατέκτησε την 6η θέση του πρωταθλήματος, το 2001-2002 την 3η θέση, το 2002-2003 την 4η θέση.

Κάπου εκεί ξεκίνησε και η… σχέση του Στέργιου Κουφού με την ομάδα. Ήταν το καλοκαίρι του 2003 όταν οι άνθρωποι του ΑΓΟΡ αποφάσισαν να… παραδώσουν την ομάδα στα «χέρια» του Έλληνα προπονητή για να κάνει η ομάδα το… βήμα παραπάνω. Η ιστορία είναι γνωστή. Μετά από μία χρονιά παραμονής στην Β’ Εθνική, ήρθε η Α2, η άνοδος στην Α1 και ο τελικός Κυπέλλου του 2007.

Ωστόσο, ο σύλλογος του Ρεθύμνου δεν… μένει μόνο στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, καθώς έχει να επιδείξει μεγάλη κοινωνική δράση, με πολιτιστικές οργανώσεις, φιλανθρωπικά παιχνίδια και μεγάλη δράση για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved