Προ των πυλών...

Προ των πυλών...

Μόλις λίγες ώρες απομένουν για την εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις! Απόψε, στις 19:30 οι κορυφαίοι οδηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα ξεκινήσουν το «Ράλι των Θεών».

Η εκκίνηση θα δοθεί από το χώρο που βρίσκεται εμπρός από το εστιατόριο «Διόνυσος», ενώ για όσους δε βρεθούν στην περιοχή υπενθυμίζεται ότι η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1. Λίγο νωρίτερα (18:45 – 19:15), τα πληρώματα θα βρίσκονται απέναντι από τη ράμπα εκκίνησης και θα υπογράψουν αυτόγραφα.

Νωρίς το πρωί  ολοκληρώθηκε και το Shakedown με τον Σεμπαστιάν Λέμπ (Red Bull Total Citroen DS3WRC) να είναι ταχύτερος 2:15,5’’και τους Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3 WRC) +07’’και Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) +1,3’’ να ακολουθούν. 

Ας δούμε όμως τι έγινε χθες στη δεύτερη και τελευταία ημέρα των αναγνωρίσεων για τους πρωταγωνιστές του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι.

Τα πληρώματα, βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές του δεύτερου και τρίτου σκέλους, καθώς και στο shakedown. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, ωστόσο βροχή έφτασε στις ειδικές αργά το μεσημέρι, όταν και είχαν ολοκληρωθεί οι αναγνωρίσεις και επηρέασε μόνο τα δυο περάσματα από το shakedown.

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς έμειναν ευχαριστημένοι από τις διαδρομές, οι οποίες κατά γενική ομολογία δεν άλλαξαν δραματικά από τις βροχές των τελευταίων ημερών.

Δηλώσεις:

1 Σεμπαστιάν Λέμπ – Ντανιέλ Ελενά (Red Bull Total Citroen DS3 WRC)
«Οι ειδικές διαδρομές ήταν ΟΚ. Μόνο ορισμένες από τις σημερινές ήταν σκληρές. Εκτός από αυτό δε συναντήσαμε βροχή παρά μόνο στο shakedown».

2 Σεμπαστιάν Οζιέρ – Ζουλιέν Ινγκράσια (Red Bull Total Citroen DS3 WRC)
«Οι ειδικές διαδρομές είναι ωραίες, εκτός από την 8η (Γυμνό) που είναι πολύ σκληρή. Γενικά είναι ΟΚ».


3 Μίκο Χίρβονεν – Γιάρνο Λέτινεν (Abu Dhabi Ford Fiesta RS WRC)
«Φαίνεται πως οι ειδικές διαδρομές θα είναι βρεγμένες. Ίσως να είναι μαλακές μετά τη βροχή, αλλά γενικά έδειχναν ΟΚ».


4 Γιάρι Μάτι Λάτβαλα – Μίκα Αντίλα (Abu Dhabi Ford Fiesta RS WRC)
«Είναι η πρώτη φορά με βροχή στην Ελλάδα. Θα είναι ένας αγώνας ειδικών συνθηκών. Οι ειδικές διαδρομές θα είναι πολύ γλιστερές αν παραμείνει ο καιρός έτσι. Ελπίζω να είναι στεγνά. Οι ειδικές διαδρομές είναι ΟΚ».

11 Πέτερ Σόλμπεργκ – Κρις Πάτερσον (PSWRT Citroen DS3 WRC)
«Οι σημερινές ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές και είναι χειρότερες από αυτές που περάσαμε χθες. Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός και δύσκολος. Επιστρέψαμε στα παλιά Ράλι της Ελλάδας».

5 Μάθιου Γουίλσον – Σκοτ Μάρτιν (Stobard Ford Fiesta RS WRC)
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές και χειρότερες από τις χθεσινές. Το κακό είναι ότι είχαν βγει πολλές πέτρες στην επιφάνεια».

19 Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχέος (Team Greece Jet Oil Ford Fiesta RS WRC)
«Πρόκειται για κλασικό Ακρόπολις. Υπάρχουν κάποιες σκληρές ειδικές διαδρομές και κάποιες άλλες που είναι ευχάριστες. Ειδικά η ειδική διαδρομή Γυμνό (ΕΔ8) είναι πολύ σκληρή. Οι ειδικές διαδρομές που κάναμε χθες και σήμερα δεν είχαν πρόβλημα. Η βροχή έχει βοηθήσει, διότι έχει σφίξει το χώμα και αυτό θα βοηθήσει να μην χαλάσει από τις ροδιές».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved