Χίρβονεν: «Νίκη η μόνη λύση»

Χίρβονεν: «Νίκη η μόνη λύση»

Ο Οδηγός της Abu Dhabi Ford Μίκο Χίρβονεν δηλώνει στο OnSports αποφασισμένος να πάρει τη νίκη στο ράλι Ακρόπολις, όσο και αν χρειαστεί να πιέσει.

Η παρουσίαση μίας ομάδας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι έχει ξεχωριστή αίγλη. Μουσική, καλοντυμένα στελέχη, προσκλήσεις, φαγητό όμορφη ατμόσφαιρα.

 Για τους οδηγούς όμως είναι ένα απλό διάλλειμα (ίσως βαρετό) στην δύσκολη καθημερινότητα τους. Μοναδική τους χαρά τα τηλεοπτικά συνεργεία της πατρίδας τους, που τους δίνουν την αίσθηση των κοντινών τους προσώπων και κάνουν τη νοσταλγία τους λιγότερη.

Ίσως λοιπόν το ότι μιλήσαμε στο Μίκο Χίρβονεν αμέσως μετά τους απεσταλμένους Φινλανδικού τηλεοπτικού σταθμού ήταν αυτό που τον έκανε να ξεφύγει από τις τετριμμένες δηλώσεις.

Να σας θυμίσουμε πως ο οδηγός της Abu Dhabi Ford έχει πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Σουηδία. Από τότε και μετά η Citroen με τους Σεμπαστιάν Λέμπ και Σεμπαστιάν Οζιέρ έχουν μονοπωλήσει την πρωτιά στους υπόλοιπους 5 αγώνες του WRC. Παρά τον… τυχερό τερματισμό του στην Αργεντινή είναι 13 βαθμούς πίσω από τον Λέμπ στο πρωτάθλημα.

Έτσι μοιραία η πρώτη ερώτηση (μετά τις συστάσεις) ήταν, ποια τακτική θα ακολουθήσει στον ελληνικό αγώνα. «Flat out εντελώς  flat out. Στο σημείο που είμαστε δεν χωρά η τακτική ή απλά το κυνήγι βαθμών» απάντησε και πρόσθεσε: «Επιβάλλεται να πιέσω όσο μπορώ. Στην Αργεντινή δεν έδειξα τον καλύτερό μου εαυτό. Στα ασφάλτινα κομμάτια ήμουν κακός και έχασα πολύτιμο χρόνο διστάζοντας. Πρέπει να βρω τον εαυτό μου και το ρυθμό μου εδώ στην Ελλάδα, πρέπει να βρω τη χρυσή τομή ανάμεσα στη σταθερότητα και την ταχύτητα».

Μιλά ήρεμα αλλά είναι το βλέμμα του αυτό που τον κάνει να δείχνει ότι το εννοεί και ότι είναι αποφασισμένος.
«Φυσικά και μπορούμε να νικήσουμε τη Citroen» λέει σηκώνοντας λίγο τον τόνο της φωνής του στις τελευταίες 3 διοργανώσεις ο Γιάρι Μάτι (Λάτβαλα) ήταν κοντά τους πολύ κοντά τους όμως ξέφυγαν είτε από λάθη είτε από ατυχίες. Στην Αργεντινή βρήκα το ρυθμό μου αργά την τελευταία ημέρα και αυτό δεν βοήθησε. Τώρα πρέπει να πιέσω από την αρχή».

«Αν ο Λέμπ σας κερδίσει πάλι»; Τον ρωτάμε. «Αν γίνει, που δεν το ελπίζω τότε πρέπει να παλέψουμε σκληρά στην επόμενη διοργάνωση. Πιστεύω πως δεν έχει χαθεί ακόμη τίποτε όλα είναι ανοιχτά αλλά εδώ πρέπει να νικήσουμε τους Σεμπαστιάν και τη Citroen.»

Θέληση και πείσμα αλλά και μία ελπίδα για νίκη που προέρχεται από τα προηγούμενα καλά αποτελέσματα αφού ο Χίρβονεν έχει κερδίσει το Ακρόπολις του 2009, ενώ επιπλέον οι δοκιμές με το αυτοκίνητο πήγαν πολύ καλά στα ελληνικά χώματα.
«Τίποτε δεν έσπασε στο αυτοκίνητο» είπε και πρόσθεσε πιέζοντας το φτερό του Fiesta: «Η ομάδα φτιάχνει ανθεκτικά αυτοκίνητα, έχει μία παράδοση την οποία συνεχίζει και στο Fiesta. Στην αρχή στις δοκιμές σκέφτηκα πως ίσως είμαστε λίγο τυχεροί που δεν έχουμε ζημιές. Όμως όσο περνούσε ο καιρός διαπίστωνα πόσο ανθεκτικό είναι το αυτοκίνητο.»

Όμως τι θα γίνει μετά το τέλος της χρονιάς; Υπάρχουν σχέδια για μία αλλαγή ομάδας ; Η VW;
«Ελπίζω να είμαστε νικητές και να μας ανανεώσουν τα συμβόλαια στη Ford (οι φήμες λένε πως ήδη έχουν υπογράψει και αυτός και ο Λάτβαλα) περνώ πολύ καλά μαζί τους. Όμως δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει. Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση ακόμη από αλλού για να πω αν τη σκέφτομαι ή όχι. Πρώτα από όλα θέλω να κερδίσουμε τον τίτλο και μετά βλέπουμε.»

Η τελευταία νίκη του Μίκο Χίρβονεν (σε χωμάτινο τερέν) ήταν στο ράλι Αυστραλίας το 2009 ενώ έχει τερματίσει 2ος τρεις φορές φέτος στα 6 ράλι που έχουν γίνει ως τώρα. Μοναδικό μειονέκτημα οι μεταπτώσεις του, κάτι που αναγνωρίζει και ο αντίπαλός του Σεμπαστιάν Λεμπ: «Είναι δύσκολο να καταλάβω των Χίρβονεν κάποιες φορές. Είναι ικανός για το καλύτερο, είναι ταχύς και βρίσκεται κοντά μου στο κυνήγι του τίτλου. Είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος παρά τις μεταπτώσεις του.»



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved