To Stanley Cup στους Bruins

To Stanley Cup στους Bruins

Με αρχοντική εμφάνιση μέσα στο Rogers Arena, οι Boston Bruins επανήλθαν στην κορυφή του NHL για πρώτη φορά από το 1972 κερδίζοντας τους Vancouver Canucks με 4-0.

Το σκηνικό μίας μεγάλης γιορτής είχε στηθεί από νωρίς στην καναδική πόλη. Από την μία οι οπαδοί των Canucks ανέμεναν την πρώτη κατάκτηση Stanley Cup στην ιστορία της αγαπημένης τους ομάδας. Φυσικά υπήρχαν αρκετοί φίλοι των Bruins, οι οποίοι είχαν παρόμοια «δίψα». Πάντως, οι λιγοστοί οπαδοί των Bruins βρέθηκαν εντός σταδίου. Αντίθετα αρκετοί φίλοι των γηπεδούχων περιορίστηκαν στην παρακολούθηση του αγώνα από γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βρετανικής Κολομβίας.

Το ίδιο το ματς ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό. Άλλωστε, αμφότερες οι ομάδες ήθελαν το πρώτο γκολ, κάτι που είχε δώσει την νίκη, σε αυτόν που το πέτυχε, στους πρώτους έξι τελικούς. Αυτό τελικά ήρθε 5:23 πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, έπειτα από καταπληκτική προσπάθεια του Brad Marchand και τελική ενέργεια του Patrice Bergeron.

Παρόμοια φάση καταγράφηκε στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, αλλά το σουτ του Marchand κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Roberto Luongo. O συγκεκριμένος rookie ήταν περισσότερο τυχερός, όταν πρόσθεσε ένα γκολ στην προγενέστερή του ασίστ, 8:47 πριν την λήξη του δεύτερου εικοσαλέπτου, σπρώχνοντας το puck στα δίχτυα, ευρισκόμενος πίσω από το τέρμα.

Σαν να μην έφταναν αυτά για τους γηπεδούχους, οι Bruins πέτυχαν το 3-0 μόλις 2:25 πριν το τέλος του ίδιου εικοσαλέπτου, αγωνιζόμενοι με παίκτη λιγότερο! Οι διαιτητές έδωσαν την πρώτη δίλεπτη ποινή της αναμέτρησης κατά των Bruins, αλλά ο Bergeron διπλασίασε τα γκολ του με ατομική προσπάθεια.

Μάλιστα, λίγο πριν το 3-0, οι Canucks πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Tim Thomas, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Άλλωστε, η αξία του διεθνή Αμερικανού τερματοφύλακα είναι γνωστή.

Πρέπει να σημειωθεί πως το τρίτο γκολ αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους, αλλά εν τέλει κατοχυρώθηκε με την βοήθεια του βίντεο.

Οι παίκτες των Canucks καταβλήθηκαν από το άγχος και την πίεση στην τρίτη περίοδο. Αργά και σταθερά πλησίαζε η ώρα του Stanley Cup για τους Bruins, αφού η αντίσταση ήταν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Ο Brad Marchand ολοκλήρωσε το σκηνικό, διαμορφώνοντας το 4-0 σε άδεια εστία στα τελευταία λεπτά.

Στην κορυφή, λοιπόν, του χόκεϊ επί πάγου οι Bruins, για πρώτη φορά από το 1972. Συνολικά η πόλη της Βοστόνης, όμως, έχει καταγράψει μία σειρά από επιτυχίες στον 21ο αιώνα.

Αρχικά, το 2001, το 2003 και το 2004 οι New England Patriots έφτασαν στην κατάκτηση του Super Bowl. Άμεσα πήραν την σκυτάλη οι Boston Red Sox με δύο World Series το 2004 και το 2007. Το 2008, οι Μπόστον Σέλτικς κράτησαν ψηλά την σημαία της πρωτεύουσας της Μασαχουσέτης με τον τίτλο τους στο ΝΒΑ και φέτος ακολούθησαν οι Bruins.

Στον αντίποδα, το Stanley Cup έμεινε για μία ακόμα χρονιά μακριά από καναδικά «χέρια», αφού η τελευταία σχετική περίπτωση σημειώθηκε το 1993, όταν οι Montreal Canadiens κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι ίδιοι οι Canucks έχασαν για τρίτη φορά τελική σειρά των play off και για δεύτερη φορά αυτό έγινε στο έβδομο παιχνίδι.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved