Σεβίλλη-Ρεάλ: 7 χρόνια φαγούρας

Σεβίλλη-Ρεάλ: 7 χρόνια φαγούρας

Στην ηλιόλουστη Ισπανία, υπάρχουν δύο πόλεις οι οποίες φημίζονται για την ομορφιά, αλλά και για την αντιπαλότητα τους. Η πρωτεύουσα Μαδρίτη και η πόλη του Νταλί, η Βαρκελώνη.

Η αντιπαλότητα αυτή, έχει φυσικά περάσει και στο ποδόσφαιρο και το ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, χαρίζει συγκινήσεις σε εκατομμύρια φιλάθλους παγκοσμίως.
Την δόξα του ντέρμπι αυτού, αλλά και την αντιπαλότητα των δύο μεγαλουπόλεων, φαίνεται πως… ζήλεψε, μια πόλη που εκτείνεται στον Ισπανικό νότο: Η Σεβίλλη.
Και όπως κάθε πόλη, η Σεβίλλη έχει και τον ποδοσφαιρικό της σύλλογο. Το δικό της, «καμάρι της Ανδαλουσίας». Ο οποίος ποδοσφαιρικός σύλλογος, έχει και αυτός μεγάλη κόντρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Πώς και γιατί όμως δημιουργήθηκε αυτή η κόντρα;

Η αρχή
Ήταν Φεβρουάριος του 2004 όταν Σεβίλλη και Ρεάλ συναντήθηκαν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας. Ένα ζευγάρι είναι αυτό που τραβάει την προσοχή όλων. Αυτό του Αλφάνο με τον Γάλλο «μάγο», Ζινεντίν Ζιντάν. Δύσκολη δουλειά για τον Αλφάνο που προσπαθεί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να σταματήσει το ταλέντο του «Ζιζού». Ώσπου ο τελευταίος δεν αντέχει άλλο. Εκνευρίζεται και «τιμωρεί» με αγκωνιά τον αντίπαλο του, ενέργεια η οποία του αποφέρει την κόκκινη κάρτα. Αυτό ήταν.
Στη διάρκεια του ημιχρόνου ο Χόρχε Βαλδάνο –στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ- βρέθηκε στα αποδυτήρια του «Σάντσεθ Πιθχουάν» και εκτός εαυτού, είπε στον διαιτητή Γκονθάλεζ: «Ποιον νομίζεις πως σφυρίζεις; Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης…»
Για την ιστορία, με το ξεκίνημα της επανάληψης αποβλήθηκε ο Χάβι Ναβάρο εκ μέρους της Σεβίλλης, ενώ την πρόκριση στον τελικό την πήρε τελικά η Ρεάλ.

Η μεταγραφή και οι… χυλόπιτες
Το επεισόδιο αυτό άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου». Το καλοκαίρι του 2005, η μετακίνηση του Σέρχιο Ράμος από τη Σεβίλλη στη «μισητή» πλέον Ρεάλ, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά ενώ δύο χρόνια αργότερα η ομάδα της Ανδαλουσίας «σκόρπιζε» τους Μαδριλένους με 5-3 μέσα στο «Μπερναμπέου» για το Σούπερ Κάπ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδοχικές «χυλόπιτες» του προέδρου της Σεβίλλης Ντελ Νίδο, σε προτάσεις της Ρεάλ για παίκτες της ομάδας του. Λουίς Φαμπιάνο, Χεσούς Νάβας και Ντιέγκο Καπέλ, δεν μετακόμισαν ποτέ στη Μαδρίτη, ενώ  χαρακτηριστική είναι η απάντηση του στην πρόταση 25 εκ. ευρώ για τον Ντάνι Άλβες όταν είπε: «Για τα χρήματα αυτά, τους δίνω μόνο το παπούτσι του Ντάνι Άλβες».

Η επιστροφή του «προδότη»
Η συνέχεια στην κόντρα γράφτηκε με την επιστροφή του «προδότη» Χουάντε Ράμος στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», το 2009, όταν το πούλμαν της Ρεάλ δέχτηκε επίθεση με πέτρες από τους Σεβιγιάνους οπαδούς.

Ο Μουρίνιο, ο Μανθάνο και οι… μπουνιές
Στη φετινή περίοδο η κόντρα συνεχίστηκε με το… καλήμερα. Στην αρχή της χρονιάς, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζω κανέναν Γκρεγκόριο Μανθάνο», με τον τεχνικό της Σεβίλλης να απαντά: «Έχει δίκιο και εγώ δεν τον ξέρω».
Στο μεταξύ τους ματς στις 19/12/10, ο βοηθός του Μουρίνιο, Σίλβιο Λόουρο, μπλέχτηκε σε καβγά με τον Κριστομπάλ Σορία, μέλος του τιμ της Σεβίλλης στη διάρκεια του ημιχρόνου, ενώ μετά τη λήξη του ματς  στο οποίο επικράτησε η Ρεάλ με 1-0 ο Μουρίνιο εμφάνισε στη συνέντευξη Τύπου ένα χαρτί με 13 διαιτητικές αποφάσεις, όπου υποστηρίξε ότι ευνοήθηκε η Σεβίλλη…

Τα προεόρτια…
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011. Μόλις έχει λήξει ο αγώνας της Σεβίλλης με την Λεβάντε και τα φώτα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» χαμηλώνουν, με τη φωνή του σπίκερ να προειδοποιεί από τα μεγάφωνα του γηπέδου: «Ο ημιτελικός του Κυπέλλου αρχίζει από σήμερα». Παράλληλα, στα μάτριξ του γηπέδου παίζει ένα βίντεο που δείχνει τους παίκτες της Σεβίλλης να ετοιμάζονται για… μάχη και στο τέλος  τη φράση: «Θα σε αφήσουμε χωρίς τίτλο», γραμμένη στα πορτογαλικά, για να το καταλάβει καλά ο Ζοσέ Μουρίνιο…
Στο μεταξύ,  οι άνθρωποι της Σεβίλλης θα τοποθετήσουν άνδρες ασφαλείας για να μην επιτρέψουν στους ανθρώπους των «μερένχες» να πλησιάσουν τους διαιτητές. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των Ανδαλουσιανών, Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο: «Αυτή τη φορά θα πάρουμε επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να βεβαιωθούμε πως δεν θα γίνει τίποτα περίεργο κοντά στους διαιτητές…»

Η μάχη συνεχίζεται σήμερα (26/1) στις 21.00,όπου Σεβίλλη και Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν για άλλη μια φορά τα ξίφη τους ,με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας….

Σεβίλλη-Ρεάλ: 7 χρόνια φαγούρας



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved