«Καρδιά, μυαλό και μαχητικότητα»

«Καρδιά, μυαλό και μαχητικότητα»

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Πολωνία η Εθνική Γυναικών έστειλε μέσω του Onsports το μήνυμα για το φετινό Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει το Σάββατο (18/6).

Με «όπλα» το μυαλό, το πάθος και τη μαχητικότητα, η εθνική γυναικών θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο. Η αποστολή αναχωρεί για το Μόναχο (15/6)  με τελικό προορισμό το Κατοβίτσε (16/6 το πρωί).

Το Onsports βρέθηκε στην προτελευταία προπόνηση της ομάδας και συνομίλησε με το  τεχνικό τιμ, αλλά και τα κορίτσια για τη νέα πρόκληση που έχουν μπροστά τους. Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι: «να χαρίσουμε λίγο υπερηφάνεια στη χώρα μας, που περνάει δύσκολες στιγμές», σύμφωνα με την Εβίνα Μάλτση, «γιατί όχι και το μετάλλιο», κατά τη Θάλεια Κασάπογλου.

Η έλλειψη ψηλών παικτριών είναι το αδύναμο σημείο της Εθνικής μας ομάδας, όχι όμως και η εξυπνάδα. Τα τρικ τα οποία χρησιμοποιεί για να καλύψει τις αδυναμίες της μας χάρισαν τον τίτλο της πιο έξυπνης ομάδας στην Ευρώπη, όπως τόνισε ο Κώστας Μίσσας ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του Γιάννη Κτιστάκη και Ανδρέα Μαύρο θα προσπαθήσουν βήμα βήμα, να φτάσουν την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Πρώτος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας είναι η Λετονία του Τζώρτζη Δικαιουλάκου για την οποία ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε χαριτολογώντας: «Το κακό είναι ότι ο προπονητής της γνωρίζει όλα μας τα τρικ, γιατί μαζί τα κάναμε τόσα χρόνια»

Κώστας Μίσσας

Αν έμεινε ικανοποιημένος από την προετοιμασία και αν η ομάδα βρίσκεται στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο:

«Η προετοιμασία ήταν αρκετά ικανοποιητική, δώσαμε παιχνίδια με ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ιδιαίτερα στα τελευταία φιλικά που παίξαμε στην Τουρκία ήταν κόντρα σε πολύ δυνατές αντιπάλους και αυτά μας βοήθησαν να δούμε τις αδυναμίες μας, αλλά το κυριότερο να τις διορθώσουμε. Το βασικότερο μας πρόβλημα είναι με την μπροστινή γραμμή. Τα κορίτσια δίνουν τεράστιες μάχες και εκεί είναι δύο τα προβλήματα. Το βασικότερο είναι τα αμυντικά ριμπάουντ και το δεύτερο στην άμυνα των ψηλών αθλητριών. Αν έχουμε κάποια καθαρά ριμπάουντ, μπορούμε και παίζουμε το παιχνίδι που εμείς θέλουμε, δηλαδή με ταχύτητα, με αιφνιδιασμούς πρωτεύοντες ή δευτερεύοντες. Από τη στιγμή που έχουμε πρόβλημα στα ριμπάουντ δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με την επίθεσή μας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε κορίτσια γύρω στο 1μ.88 έως 1μ.89 και παλεύουν με αθλήτριες που έχουν ύψος από 1μ.94 έως 1μ.97.
Το κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ έχει να κάνει και με την επίθεση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις δεύτερες επιθέσεις και εκεί δίνουμε πολύ μεγάλη ενέργεια. Στην προετοιμασία υπήρξαν φιλικά που όταν καλύπταμε αυτά, είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και την ικανότητά μας πια στην ταχύτητα. Υπήρξαν όμως και παιχνίδια που είχαμε σοβαρότατο πρόβλημα, κόντρα σε ομάδες που είχαν κορίτσια αρκετά ψηλά».

Τι να περιμένουμε από την Εθνική στο φετινό Ευρωμπάσκετ;

«Πρώτος και βασικός στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια να δούμε τις ομάδες που διασταυρωνόμαστε και να προχωρήσουμε βήμα, βήμα και στη δεύτερη φάση. Θεωρώ ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη φάση, με εξαίρεση τη Γαλλία, είναι πάνω κάτω της ίδιας δυναμικότητας. Από τον όμιλό μας ξεχωρίζει η Γαλλία την οποία τη βλέπω και για μετάλλιο, διότι ίσως είναι η πρώτη φορά που έχει όλες τις αθλήτριές της. Από κει και πέρα η Λετονία και η Κροατία είναι ομάδες με μία πολύ καλή απόδοση, με κάλυψη στο ριμπάουντ και αναμφισβήτητα έχουμε τη δυνατότητα να τις αντιμετωπίσουμε και να τις παίξουμε στα ίσα. Η Λετονία, διαθέτει τέσσερις παίκτριες με μέσο όρο στο ύψος 1μ.94, αλλά και η Κροατία έχει δύο ψηλά κορίτσια. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να δείξουμε μαχητικότητα, εξυπνάδα και να κάνουμε με λίγα λόγια την υπέρβαση. Βέβαια οι υπερβάσεις της λογικής της 5ης θέσης της Λετονίας κάθε χρόνο δεν γίνονται, αλλά εμείς έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε βήμα βήμα και ότι γίνει. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα».

Για το γεγονός ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην συνεργάτη του Τζώρτζη Δικαιουλάκο:

«Με τον Τζώρτζη εκτός από φίλοι ήμασταν και χρόνια συνεργάτες. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας θα κοιτάξει να κερδίσει η ομάδα του, απλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένα μειονέκτημα. Το δικά μας χαρακτηριστικά είναι ότι προσπαθούμε να παίξουμε πολύ σκληρά διότι διαφορετικά δεν έχουμε τύχη, λόγω έλλειψης ψηλών αθλητριών και έξυπνα. Έχουμε χαρακτηριστεί ως η εξυπνότερη ομάδα στην Ευρώπη. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, ο Δικαιουλάκος είναι εκείνος που γνωρίζει τι ακριβώς κάνουμε. Αυτό είναι το πρόβλημα, διότι όλα τα τρικ που χρησιμοποιούμε τα ξέρει πολύ καλά, μιας και μαζί τα κάναμε (γέλια)».

Το μήνυμα που στέλνει ενόψει Ευρωμπάσκετ: 

«Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε την υπέρβαση, με απόλυτη συγκέντρωση στα πλάνα από πλευράς τακτικής και βλέποντας το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Προσπαθούμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Ακόμη παραπάνω σε σχέση με το ταλέντο μας και αυτό είναι κάτι που δεν εξηγείται. Πιστεύω ότι βγαίνει από την καρδιά μας. Θεωρώ ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος. Με καρδιά, μυαλό, αυτοσυγκέντρωση και μαχητικότητα θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Οι παίκτριες της Εθνικής στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Εβίνα Μάλτση

Εκείνο που προβληματίζει την αρχηγό Εβίνα Μάλτση, είναι τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, στα φιλικά προετοιμασίας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν ενόψει των αγώνων που ξεκινούν το Σάββατο. Ωστόσο η έμπειρη γκαρντ, η οποία κάνει καριέρα τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, είναι αισιόδοξη και στέλνει το δικό της μήνυμα: «Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την εθνική μας ψυχολογία κυρίως, θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα, που είναι πάθος, θέληση, μαχητικότητα και εύχομαι να καταφέρουμε να χαρίσουμε λίγη υπερηφάνεια σε όσους θα μας παρακολουθήσουν, θα μας στηρίξουν, σε εμάς τους εαυτούς μας και κατ’ επέκταση στη χώρα μας».

Όσο για το γεγονός ότι στην πρεμιέρα η ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λετονία και τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, είπε: «Είναι λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα. Δεν κρύβω όμως ότι εγωιστικά, τουλάχιστον για μένα, δεν θες να χάσεις από έναν προπονητή που σε ξέρει τόσο καλά. Διότι αν συμβεί αυτό βρίσκεσαι εκτεθειμένος περισσότερο με τις αδυναμίες σου, παρά με τα πλεονεκτήματά σου. Ουσιαστικά θα έχει κερδίσει ο Τζώρτζης που είναι άξιος φυσικά, αλλά η ήττα θα είναι διπλή για μας, σε προσωπικό επίπεδο».

Τούλα Καλέντζου

Η Τούλα Καλέντζου από την πλευρά της τόνισε: «Αν χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή συνταγή, που μόνο εμείς ξέρουμε, όλα θα πάνε καλά. Και όταν λέω τη γνωστή συνταγή, εννοώ την υπερπροσπάθεια που κάναμε στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας, όπου η ομάδα έδωσε το 120% για να τερματίσει πέμπτη. Δεν είναι εύκολο, κακά τα ψέματα, όμως είμαστε μαθημένες στα δύσκολα».

Κατερίνα Σωτηρίου

Σύμφωνα με την Κατερίνα Σωτηρίου: «Το καλό είναι ότι είμαστε γερές και με λίγη τύχη, που πάντα πίστευα ότι χρειάζεται, με συγκέντρωση και πάθος, χαρακτηριστικά που διέκριναν αυτή την ομάδα,  θα πάμε καλά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Όλγα Χατζηνικολάου

«Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα, πιστεύω ότι είναι η πιο πλήρης των τελευταίων χρόνων. Με πάθος και άμυνα πάμε να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στέλλα Καλτσίδου

«Πάμε με στόχο να περάσουμε την πρώτη φάση και από κει και πέρα να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Πρέπει να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση, να βγάλουμε το100% των δυνατοτήτων μας, να κάνουμε ότι μας ζητάει ο προπονητής και αν έχουμε την τύχη με το μέρος μας πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Ζωή Δημητράκου

«Με πάθος και απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα έχουμε ελπίδες να κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο. Πρέπει σε κάθε ματς να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό θα επιδιώξουμε».

Πελαγία Παπαμιχαήλ

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πάμε σε ένα ακόμη Ευρωμπάσκετ με τις γνωστές αδυναμίες μας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζουμε. Έτσι, καταφέραμε και φέραμε επιτυχίες και έτσι ταξιδεύουμε και στην Πολωνία. Βήμα, βήμα θα κυνηγήσουμε ότι καλύτερο. Πρέπει να υπάρξει από όλες υπερπροσπάθεια, πάθος, καρδιά και άμυνα σκυλίσια».

Εβίνα Σταμάτη

«Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε δώσει δυνατά φιλικά και ελπίζουμε στο καλύτερο. Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα ματς. Να παίξουμε συγκεντρωμένα και κυρίως στην άμυνα, που είναι και το μεγάλο μας όπλο. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να δώσουμε βάρος, διότι αν παίξουμε καλή άμυνα θα βγουν και εύκολα καλάθια».

Άννα Σπυριδοπούλου

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε το πρώτο ματς με τη Λετονία. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση».

Εμμανουέλλα Ανδρουλάκη

«Το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε είναι η ομαδικότητα. Να το διασκεδάσουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένες, το χαρούμε και είμαστε πάνω από όλα όλες μαζί, το θετικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι φυσικό επακόλουθο».

Άρτεμις Σπανού

«Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στην επόμενη φάση και αυτό θα επιδιώξουμε αρχικά. Από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα για να κάνουμε ξανά την υπέρβαση».

Θάλεια Κασάπογλου

«Ο στόχος μας είναι το μετάλλιο. Αν δεν το πίστευα δεν θα το έλεγα. Πρέπει όμως αν δείξουμε συγκέντρωση, πάθος και να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια μέσα στο παρκέ».

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαργιούκλας



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved