«Άρρωστοι» με τον Ολυμπιακό (vd)

«Άρρωστοι» με τον Ολυμπιακό (vd)

Μετά από ένα απόγευμα με τους Σχίζα, Δεληγιάννη, Μυλωνάκη, Δελακά, Μπλάνη, Φουντούλη και Κόχειλα, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι «τρελοί» με τον Ολυμπιακό.

Τους αποκάλεσαν μάγκες, τους αποκάλεσαν ήρωες… Προσωπικά θα τους αποκαλέσω, «τρελαμένους Ολυμπιακούς», γιατί μόνο ένας τρελαμένος Ολυμπιακός θα μπορούσε να αγωνίζεται τόσο καιρό χωρίς να έχει πάρει ένα ευρώ και να… σαρώνει τίτλους!

Ο λόγος για τους πολίστες του Ολυμπιακού, Τάσο Σχίζα, Νίκο Δεληγιάννη, Φώτη Μπλάνη, Μανώλη Μυλωνάκη, Γιάννη Φουντούλη, Νικήτα Κόχειλα και Βαγγέλη Δελακά που πέρασαν ένα απόγευμα με το Onsports στα «hammam baths», θυμήθηκαν όσα πέρασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ο Τάσος Σχίζας μάς αποκάλυψε ποια ήταν η «γιάφκα» τους.

Ας ξεκινήσουμε με μία αναδρομή… Ήταν  Αύγουστος του 2010 και σας κάλεσαν από τον Ολυμπιακό για να συνεχίσετε τη συνεργασία σας, ωστόσο η πρόταση αφορούσε σε μειωμένες απολαβές. Με ποιο σκεπτικό παραμείνατε;

Τάσος Σχίζας: Καλή τη πίστη. Να κάνουμε κάτι και για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματά μας και για να συνεχιστεί η ίδια η ομάδα.

Νικήτας Κόχειλας: Πιστέψαμε κάποιους ανθρώπους που ήταν τότε στη διοίκηση και είχαν πει ότι θα προχωρήσουμε έτσι αλλά μην φοβάστε εμείς θα είμαστε εδώ. Οι ίδιοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, αφού έχουν φύγει.

Μανώλης Μυλωνάκης: Στην αρχή είχε ειπωθεί ένα πλάνο βασικά αποπληρωμής μέσα σε αυτό το έτος, το οποίο καλής θελήσεως πιστέψαμε ότι πρέπει να το ακολουθήσουμε όλη η ομάδα.

Εκείνη την εποχή, Νίκο (στον Δεληγιάννη) έλεγες πως μένεις για τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, την πόρτα της εξόδου έβλεπε ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου και μάλιστα με άσχημο τρόπο, αφού ο Ολυμπιακός έδειχνε πως τον διώχνει….

Νίκος Δεληγιάννης: Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα αποδεχτούμε μειωμένες αποδοχές, δεν υπήρχε κάποιο άλλο ζητούμενο και δεν νομίζω ότι υπήρξε για κανέναν ιδιαίτερη δυσκολία τότε. Τι είχε γίνει και τότε, πραγματικά πραγματικά δεν μπορούμε να ξέρουμε. Για εμάς που θέλαμε να μείνουμε τελικά στην ομάδα το ζητούμενο δεν ήταν κάτι δύσκολο, ήταν εύκολο, αν θέλουμε να μείνουμε στην ομάδα με μειωμένες αποδοχές.

Το καλοκαίρι του 2011 θα είναι ανάλογο ;

(γέλια από τους παίκτες)

Τι, θα ακολουθήσει ομαδική αποχώρηση;

Ν. Δεληγιάννης: Όχι, εντάξει. Φέτος είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Τ. Σχίζας: Είναι πιο ξεκάθαρο. Περιμένουμε τις προτάσεις που έχει να κάνει η διοίκηση στους παίκτες. Όλοι οι αθλητές είναι υποψιασμένοι και ξέρουν τι γίνεται. Με τα λόγια έχουμε χορτάσει εδώ και δύο χρόνια, πλέον πιστεύω πως μόνο με πράξεις κάποιος από εμάς θα πεισθεί, για να μπορέσει να μείνει στην ομάδα.

Φώτης Μπλάνης: Εγώ σαν καινούριος (αν και έχεις γίνει παλιός, σχολίασε ο Δεληγιάννης), όταν είχα έρθει στον Ολυμπιακό, ειλικρινά πίστευα ότι θα ήταν τιμή μου που θα είχα αυτούς τους συμπαίκτες. Ειλικρινά δεν το μετάνιωσα ούτε μία στιγμή. Απλά τα πράγματα αλλάζουν στην πορεία. Μακάρι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε η ίδια παρέα.

Μας λέγατε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για τα προβλήματα αλλά ενδεχομένως να μην μπορούσαμε να αντιληφθούμε το βάθος. Πόσο σοβαρά ήταν όλα αυτά τα προβλήματα τελικά;

Τ. Σχίζας: Κάποια παιδιά είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το πιο μεγάλο όμως, ήταν πως μας είχαν κοροϊδέψει για μία ακόμα φορά. Και αυτό ήταν που ουσιαστικά μας έκανε να βγαίνουμε από τα ρούχα μας, να μην είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Νιώθαμε μόνοι μας και δεν υπήρχε κάποιος από τη διοίκηση να έρθει στην πισίνα να μας πει κάτι. Και αυτά που ακούγαμε ήταν μόνο λόγια. Και από αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο αρχικό πλάνο του Αυγούστου, δεν είχε τηρηθεί τίποτα.

Μ. Μυλωνάκης: Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δεχόμασταν κάποιες υποσχέσεις. Κάντε υπομονή μας έλεγαν, το οποίο μας προκαλούσε εκνευρισμό.

Ν. Κόχειλας: Μας ενόχλησε κυρίως η αδιαφορία του Ολυμπιακού από την πλευρά της διοίκησης.

Ν. Δεληγιάννης: Υπάρχουν άνθρωποι που είναι χρόνια παράγοντες, είτε είναι επιχειρηματίες, κοινωνικά πρόσωπα με μία διαδρομή και δεν σου είναι και πολύ εύκολο να δείξεις δυσπιστία.

Ποιοι παράγοντες ήταν αυτοί;

Ν. Δεληγιάννης: Πολλοί, και πόσοι δεν μας έχουν μιλήσει φέτος από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Στα τέλη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, αποφασίσατε να απέχετε. Η ομάδα αγωνίστηκε κανονικά με τους μικρούς σε ηλικία και γνώρισε τη συντριβή από τη Βουλιαγμένη. Μιλούσατε ο ένας στο τηλέφωνο με τον άλλο, το είδατε το παιχνίδι;

Τ. Σχίζας: Εγώ δεν μπόρεσα να δω καν το παιχνίδι.

Ν. Δεληγιάννης: Εγώ θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μιλούσα με τον Χρήστο (Αφρουδάκη) στο τηλέφωνο.

Φ. Μπλάνης: Ήταν άσχημο συναίσθημα. Παρακολουθούσαμε ένα παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να ήμασταν εκεί και ξέραμε ότι για κάποιους λόγους δεν μπορούσαμε να είμαστε.

Εκείνη τη στιγμή, ξύπνησε ο εγωισμός σας;

Ν. Δεληγιάννης: Δεν νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή έπρεπε να λειτουργήσουν εγωιστικά κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάνει την υπέρβαση με τις οικογένειές τους. Αυτοί που έπρεπε να λειτουργήσουν εγωιστικά, σφύριζαν αδιάφορα. Στη συνέχεια συζητήσαμε άλλα πράγματα τα οποία μας οδήγησαν να επιστρέψουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν.

Τι ήταν αυτά που συζητήσατε και αποφασίσατε να επιστρέψετε στους αγώνες;

Ν. Δεληγιάννης: Είχαμε συγκεντρωθεί στο σπίτι του Χρήστου (Αφρουδάκη).

Τ. Σχίζας: Στη «γιάφκα» (γέλια). Εκεί γινόντουσαν οι περισσότερες συζητήσεις.

Φ. Μπλάνης: Το δύσκολο όλη αυτήν την χρονιά ήταν αν θα μείνουμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό που περνούσαμε και το θέμα ήταν αν θα συνεχίσουμε όλοι μέχρι το τέλος, χωρίς απώλειες.

Ο Δεληγιάννης σε κάποια από τις δηλώσεις του αποκάλυψε πως σε μία συζήτηση, ανέφερε στους υπόλοιπους ότι οι τίτλοι θα παρθούν έστω κι αν μείνετε επτά να αγωνίζεστε και τον κοιτούσατε περίεργα. Ο λόγος;

Ν. Δεληγιάννης: Θυμάμαι κυρίως τον Μανώλη (Μυλωνάκη).

Μ. Μυλωνάκης: Προσωπικά ο καθένας κάθε εβδομάδα, βίωνε έναν εκνευρισμό. Ο ξένος μας, ο Άντρια (Κομάντινα) πήγαινε στα γραφεία και ήταν τρελαμένος γιατί δεν είχε πάρει κάποια απάντηση, δε είχε κάτι χειροπιαστό. Όλη την χρονιά ήταν πολύ δύσκολο αυτό που ζούσαμε.

Τελικά τα καταφέρατε. Συνεχίσατε όλοι μαζί μέχρι τέλος με μοναδική απώλεια τον Αντώνη Βλοντάκη. Είναι εξιλέωση, χαρά, υπερηφάνεια;

Τ. Σχίζας: Είναι δικαίωση για τους εαυτούς μας, για τους κόπους μας και για την απόφασή μας να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Η ηθική ικανοποίηση που παίρνουμε από τον κόσμο, που μας ευχαριστεί. Τις τελευταίες ημέρες, ακούμε να μας αποκαλούν «ήρωες», μας αναφέρουν διάφορα και μας ταυτίζουν με την ιστορία του Ολυμπιακού και πραγματικά αισθανόμαστε υπερήφανοι. Πολλές φορές είχαμε από τον κόσμο τοποθετήσεις, που μας έλεγαν «ότι και να κάνετε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, εμείς θα είμαστε μαζί σας. Και να μην παίξετε, πάλι μας σας θα είμαστε». Και τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα, το ίδιο λένε.

Μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου, αναρωτιόμασταν ποιος θα σηκώσει την Κούπα, μιας και ο Νίκος (Δεληγιάννης) παραιτήθηκε από την αρχηγία της ομάδας, περίπου δύο μήνες πριν. Τάσο (Σχίζας), πώς πήρες την απόφαση να το σηκώσετε όλοι οι παίκτες μαζί, γεγονός που επαναλήφθηκε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Τ. Σχίζας: Είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να το σηκώσει ο Νίκος, επειδή ήταν ο πιο παλιός στην ομάδα άσχετα με το τι έγινε στην πορεία. Είχα επίσης στο μυαλό μου, επειδή ξέρω τον Νίκο αρκετά καλά, ότι δεν θα το δεχτεί. Το συζητήσαμε δύο – τρία λεπτά πριν την απονομή οι δυο μας, και είχε και αυτός την ίδια άποψη με εμένα. Αποφασίσαμε να το σηκώσει όλη η ομάδα, γιατί είναι η επιβράβευση για όλους τους αθλητές. Η αρχηγία σε κάποια πράγματα θα πρέπει να πηγαίνει πίσω από την ομάδα. Ο αρχηγός θα πρέπει να κρατά όλη την ομάδα μαζί.

Η επόμενη ημέρα που θα σας βρει; Γιάννη (Φουντούλης) έχεις επίσημη πρόταση από την Χίο;

Γ. Φουντούλης: Επίσημη πρόταση δεν έχω αλλά είναι λογικό από τη στιγμή που κατάγομαι από την Χίο να υπάρχει ενδιαφέρον. Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και δείχνει ότι θέλει να κάνει την υπέρβαση και να πρωταγωνιστήσει. Εκτός της λύσης του Θόδωρου του Χατζηθεοδώρου που είναι αναγνωρισμένης αξίας παίκτης και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, η Χίος θέλει και δικά της παιδιά πίσω στην ομάδα. Θα υπάρξει σίγουρα μία συζήτηση αλλά πρώτο μου μέλημα είναι τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό, γιατί υπάρχουν οι οφειλές.

Μ. Μυλωνάκης: Δεν είναι τόσο καλά στον Ολυμπιακό αλλά αυτό που εύχομαι εγώ είναι να βρεθεί λύση γρήγορα. Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός καθυστερήσει αυτήν την χρονιά θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι έχει πάρα πολύ καιρό να κρατήσει τους αθλητές του.

Φ. Μπλάνης: Η λογική λέει ότι θα μείνω στον Ολυμπιακό αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν ξέρω τι εξέλιξη θα υπάρξει. Πρέπει να παρθεί μία άμεση λύση. Μακάρι να είμαστε αν όχι όλα, τότε τα περισσότερα παιδιά μαζί. Είναι αποκλειστικά στο χέρι του Ολυμπιακού.

Ν. Δεληγιάννης: Δεν σταματάω ακόμα.  Άκουσα όλα αυτά που είπαν οι συμπαίκτες μου και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα παίκτες που θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό είναι μία ισχυρή απάντηση στις φωνές που ακούστηκαν. Δικαιωθήκαμε ως παίκτες, τιμούν  τους αθλητές αυτές οι δηλώσεις κι εγώ δηλώνω Ολυμπιακός αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη αδιαφορία. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν βασικοί σε μεγάλες ομάδες τα Ευρώπης, όπως είναι ο Φουντούλης, ο Μυλωνάκης, ο Ντόσκας, ο Χρήστος ο Αφρουδάκης, σίγουρα θα είναι και άλλοι γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.

Τ. Σχίζας: Είμαι αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό, έχω τη θέληση να μείνω αλλά εάν δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν καταφέρει να βγει πρώτος και θα είναι στην τριάδα ή στην τετράδα μου δημιουργεί πολύ μεγάλο άγχος. Ίσως για κάποιον νεώτερο να μην είναι τόσο αγχωτικό αλλά εγώ δεν μπορώ να το σκέφτομαι καν.

Β. Δελακάς: Προς το παρών περιμένω τον Ολυμπιακό. Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με παράγοντες δύο – τριών ομάδων χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο, ή κάποιο συμβόλαιο αφού πρώτα πρέπει να δω τις εξελίξεις θα υπάρξουν στον Ολυμπιακό και τι θα κάνω.

Ν. Κόχειλας: Η απόφασή μου θα κριθεί από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Αν θα λειτουργήσουμε και πάλι ως ομάδα, τι θα γίνει με τα χρήματά μας. Νομίζω ότι είμαστε όλοι σε μία στάση αναμονής και θέλουμε αυτήν την φορά πράξεις και όχι λογια.

Που θα θέλατε να αφιερώσετε το νταμπλ;

Τ. Σχίζας: Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και στον πατέρα μου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Θέλω επίσης, να το αφιερώσω στους συμπαίκτες μου, που έμειναν μέχρι το τέλος.

Ν. Δεληγιάννης: Όπως είπα και στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός ανήκει σε αυτούς τους 15 (παίκτες και προπονητικό τιμ) και σε κανέναν άλλον.

Φ. Μπλάνης: Οι 13 παίκτες και οι 2 προπονητές αξίζουν όλη αυτήν την προσπάθεια. Επίσης, θέλω να το αφιερώσω στους γονείς μου και στην αδερφή μου, που είναι φυσικοθεραπεύτρια στην ομάδα και μας έχει βοηθήσει πολύ.

Ν. Δεληγιάννης: Πρέπει να ευχαριστήσουμε κι εμείς την Κατερίνα γιατί έκανε πολύ σημαντική δουλειά όλη αυτήν την χρονιά και ήταν δίπλα μας.

Γ. Φουντούλης: Στην οικογένεια μου γιατί είμαι από την Χίο και προσπαθούσε να με βοηθά όσο μπορεί, στον αδερφό μου και στους συμπαίκτες μου γιατί πέρασα μία χρονιά που θα θυμάμαι για πάντα.

Μ. Μυλωνάκης: Σε εμάς τους 15 επειδή ήταν μία πολύ ψυχοφθόρα χρονιά και έπρεπε να αφήσουμε πολλά στην άκρη για να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Β. Δελακάς: Το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου γιατί έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και στον κόσμο που μας στήριξε και ήταν δίπλα στην ομάδα όλη αυτή την χρονιά.

Ν. Κόχειλας: Εκτός από τους συμπαίκτες μου, θέλω να το αφιερώσω ακόμα στη γυναίκα μου που με στήριξε σε όλη αυτήν την προσπάθεια και στα δύο μου μωρά.

Θέλετε να μεταφέρουμε κάποιο μήνυμα, κλείνοντας;

Ν. Δεληγιάννης: Το σημαντικό μέσα από όλη αυτήν την χρονιά που περάσαμε είναι πως και οι παίκτες κατάλαβαν πως το σημαντικό είναι η ομάδα. Προχωρήσαμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος, βάλαμε την ομάδα πάνω από τους εαυτούς μας και τα καταφέραμε. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό μάθημα που πήραν οι παίκτες φέτος.

*Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τα hammam baths στο Θησείο (Αγ. Ασωμάτων 17 και Μελιδόνη 1) όπου έγινε η φωτογράφηση.

«Άρρωστοι» με τον Ολυμπιακό (vd)



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved