Μπάτον πάνω στο νήμα

Μπάτον πάνω στο νήμα

Μετά από ένα 4ωρο σχεδόν αγώνα ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) κέρδισε το γκραν πρι του Καναδά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) με τρίτο τον συναθλητή του Μαρκ Βέμπερ.

Σε ένα γκραν πρι, που θύμιζε περισσότερο αγώνα αντοχής (η διάρκειά του ήταν σχεδόν 4 ώρες) ο Τζένσον Μπάτον κέρδισε για λογαριασμό της McLaren Mercedes στον τελευταίο γύρο του, τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault). Στην 3η θέση του πόντιουμ ανέβηκε ο Μάρκ Βέμπερ (Red Bull - Renault).

Για τον Τζένσον Μπάτον η νίκη αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη από τις 11 πρωτιές του, αφού είχε: Τέσσερις ώρες διάρκεια, 1 κόκκινη σημαία (δύο ωρών) 5 περιόδους με safety car, πήρε δύο ποινές και είχε δύο επαφές με άλλα αυτοκίνητα.

Στον τελευταίο γύρο ο Μπάτον είχε τη δύναμη, αλλά και την ψυχραιμία να επιτεθεί στον Σεμπάστιαν Φέτελ. Τον πίεσε, και ο Γερμανός έκανε ένα από τα σπάνια λάθη της καριέρας του. Γλίστρησε περισσότερο και άφησε τον Μπάτον να περάσει λίγες στροφές πριν τον τερματισμό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, ήταν ο κυρίαρχος της κούρσας από την εκκίνηση. Ακολούθησαν οι Μάρκ Βέμπερ, Μίκαελ Σουμάχερ με την MercedesGP (η καλύτερη εμφάνισή του), ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Βιτάλι Πετρόβ ( Lotus Renault).

O Φελίπε Μάσα ήταν ο μοναδικός οδηγός της Ferrari, που τερμάτισε (6ος), αφού νίκησε τον Καμούιο Κομπαγιάσι ( Sauber ) στη γραμμή του τερματισμού.

Το event ξεκίνησε με το safety car, επειδή η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε μετά από 5 γύρους με τον Φέτελ μπροστά και τον Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) να πιέζει . Ο Ισπανός δεν είχε την τύχη με το μέρος του αφού στη συνέχεια του αγώνα ακούμπησε με τον Μπάτον και βγήκε εκτός. Ο Μπάτον είχε και άλλη μία επαφή μαζί με τον συναθλητή του Λιούις Χάμιλτον κάτι, που ανάγκασε το δεύτερο να εγκαταλείψει. Αυτή ήταν η δεύτερη επαφή και για τον Χάμιλτον, ο οποίος είχε ακουμπήσει πριν και με τον Βέμπερ.

Όλες οι παραπάνω επαφές έφεραν το safety car στην πίστα. Σε μία από αυτές οι δύο της RBR βγήκαν για αλλαγή ελαστικών. Στον 25ο γύρο η βροχή έφερε δίωρη διακοπή.

Τότε άρχισε ένα σπριντ 20 γύρων για τη μάχη της πρώτης θέσης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος . Τζ. Μπάτον (McLaren – Mercedes) 1. 23:50,995’’

2ος . Σ.Φέτελ (Red Bull – Renault) + 2,709’’

3ος .Μαρ.Βέμπερ (Red Bull – Renault) + 13,828’’

4ος . Μικ. Σουμάχερ (Mercedes GP)  +  14,219’’

5ος . Βιτ.Πετρόβ  (Lotus – Renault) + 20,395’’

6ος . Φελ. Μάσα (Ferrari) + 33,225’’

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ

1ος Φέτελ 161

2ος Μπάτον 101

3ος Βέμπερ 94

4ος Χάμιλτον 85

5ος Αλόνσο 69

6ος Μάσα 32

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

1η Red Bull/Renault 255

2η McLaren/Mercedes 186

3η Ferrari 101

4η Lotus Renault 60

5η Mercedes GP 52

6η Sauber Ferrari 27

Θυμηθήτε τον αγώνα μέσα από το live του Onsports.gr

 

{coveritlive}6cd92135c6{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved