«Όνειρό μου το Λεν Τρόφι»

«Όνειρό μου το Λεν Τρόφι»

Η αθλήτρια της ΝΕΠ, Χριστίνα Δημητροκάλη μιλά στο onsports.gr για τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας της, τα προσωπικά της σχέδια, την Εθνική αλλά και την μεγάλη της αγάπη, την Γλυφάδα

Δύο Κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης, ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων και κάμποσα πρωταθλήματα είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στην καριέρα της Χριστίνας Δημητροκάλη. Η 26χρονη αθλήτρια της ΝΕΠ, λίγες ημέρες μετά την πρόκριση της ομάδας της στις «8» κορυφαίες ομάδες του Λεν Τρόφι, μιλά στο www.onsports.gr για το όνειρο της, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του τίτλου, την Εθνική Ελλάδος, ενώ παράλληλα εκφράζει το παράπονό της για την Γλυφάδα, με την οποία τα έχει σαρώσει… όλα στο παρελθόν.

Η πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Λεν Τρόφι θεωρείται επιτυχία, ωστόσο η ΝΕΠ στοχεύει σε κάτι περισσότερο;
Σίγουρα είναι επιτυχία που πετύχαμε αυτήν την πρόκριση αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πάει.

Η κληρωτίδα σας έφερε αντιμέτωπες με την ουγγρική Ζέντεσι. Με το σκεπτικό πως η Ουγγαρία θεωρείται η μεγάλη σχολή του πόλο, κρίνεις πως θα έχετε δύσκολο έργο;

Από εμάς θα κριθεί. Εάν εμείς παίξουμε καλά, θα καταφέρουμε εύκολα να πάρουμε το εισιτήριο για την τετράδα. Προσωπικός μου στόχος πάντως είναι να κατακτήσω το Λεν Τρόφι, το οποίο και λείπει από τη συλλογή μου.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ομάδα της Πάτρας είχε κάποια άτυχα αποτελέσματα.. Που πιστεύεις ότι οφείλονται; Στόχος είναι η τετράδα;

Η θέση που μας αρμόζει είναι σίγουρα μες στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος, αφού και στις δυνατότητές μας είναι αλλά και στο χέρι μας. Η αλήθεια είναι πως φέραμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο αλλά αυτά είναι και ένα μάθημα για να εμφανιστούμε πιο σοβαρές στη συνέχεια. Το μειονέκτημα αυτής της ομάδας είναι πως οι περισσότερες αθλήτριες μένουν εκτός Πατρών και βρισκόμαστε κάθε Παρασκευή όλες μαζί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε συστήματα και να «δέσουμε» καλύτερα.

Θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο και για τον προπονητή σου, μιας και ανέλαβε φέτος, τον Λάμπρο Αναστασόπουλο.
Ο κόουτς μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα. Είναι πολύ ήρεμος και πολύ καλός άνθρωπος αλλά έχει πέσει πάνω του το βαρύ φορτίο να μην μπορεί να δουλεύει καθημερινά με όλες τις αθλήτριες μαζί.

Χριστίνα, να περάσουμε λίγο και στο κεφάλαιο Γλυφάδα; Μία από τις παραδοσιακές ομάδες του πόλο, κυριολεκτικά «εν μία νυκτί» παρέδωσε… όπλα και έπεσε κατηγορία. Ξεκίνησες την καριέρα σου στη Γλυφάδα, κατέκτησες δύο Κύπελλα πρωταθλητριών όπως επίσης, έζησες και τις άσχημα οικονομικές της στιγμές. Πώς το έζησες όλο αυτό;

Το κακό με την Γλυφάδα είναι πως ποτέ δεν σεβάστηκε τα παιδιά της. Ανέβασε το μπάτζετ και τελευταία στιγμή διαλύθηκε γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Η Γλυφάδα έχει τα πλεονεκτήματα πως έχει δικό της γυμναστήριο, δική της πισίνα αλλά δεν δουλεύει σωστά. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένη, γιατί έχω ζήσει μεγάλες στιγμές και για αυτό άλλωστε δεν την παράτησα στο μεγάλο «κραχ» το 2009-10. Την πονούσα αυτήν την ομάδα και όταν μου ζητήθηκε να τη στηρίξω, το έκανα γιατί δεν ήθελα να πέσει. Είναι πολύ μεγάλο λάθος με την ιστορία που έχει στο πόλο να έχει αυτήν την αντιμετπώση αλλά πιστεύω πως είναι ένα μεγάλο μάθημα, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στο μέλλον. Θεωρώ ότι η Γλυφάδα θα ανέβει κατηγορία και θα μείνει εκεί.

Το κεφάλαιο Εθνική το σκέφτεσαι, μιας και έχεις υπάρξει μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;

Έχω υπάρξει μέλος για τρία χρόνια και έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές. Το κεφάλαιο Εθνική βρίσκεται στο μυαλό κάθε αθλητή. Η Εθνική γυναικών έχει αρκετό μέλλον, φέρνει επιτυχίες και αν κάποια στιγμή μου ζητηθεί να βοηθήσω, θα το κάνω.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ

Από την αρχή της καριέρα της έως το 2003 αγωνίστηκε στην Γλυφάδα, τα δύο επόμενα χρόνια συνέχισε στα Χανιά ενώ το 2005 βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και τη ΝΕΠ. Η επιστροφή στην Αθήνα έγινε το 2006 και συγκεκριμένα στην ομάδα του Εθνικού, ενώ από το 2007 έως το 2010 αγωνίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα. Η ΝΕΠ έγινε και πάλι το… λιμάνι της, όπου «μπάρκαρε» την φετινή χρονιά.



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved