«Χ»αμογέλασαν οι ομογενείς!

«Χ»αμογέλασαν οι ομογενείς!

Η Εθνική μας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Εκουαδόρ στη Ν. Υόρκη, με την παράσταση να κλέβουν οι χιλιάδες ομογενείς  που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Σίτι Φιλντς» για να αποθεώσουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι διεθνείς μας εμφανίστηκαν χαλαροί στο δεύτερο μέρος, όπου κυριάρχησαν οι παίκτες του Εκουαδόρ.

Οι χιλιάδες συμπατριώτες μας που παρακολούθησαν τον αγώνα ήθελαν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη της εθνικής επί αμερικανικού  εδάφους, ύστερα από την... εφιαλτική παρουσία στο Μουντιάλ του 1994, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Σάντος δεν τους έκαναν το χατίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νίκης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αύξανε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητές του να μπει στο γκρουπ των ισχυρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Πάντως, εξακολουθούμε να έχουμε πολλές ελπίδες να πετύχουμε το συγκεκριμένο στόχο μας.

Οι παίκτες της Εθνικής μπήκαν με όρεξη στον αγώνα, επηρεασμένοι από την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι ομογενείς. Μπορεί οι διεθνείς μας να μην είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυρίως λόγω της σωστής αμυντικής λειτουργίας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και της άψογης συνεργασίας των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Μόρα μπροστά από τον σταθερό Κοτσόλη.

Ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ευτύχησε στη δεύτερη επίσκεψή του στα καρέ του Μπανγκέρα να ανοίξει το σκορ, όταν στο 15' ο Τζιόλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη.

Ο Σάντος είδε με ικανοποίηση την τριάδα της μεσαίας γραμμής, Καφές, Τζιόλης και Φωτάκης να ανταποκρίνονται ιδανικά στα ανασταλτικά της καθήκοντα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοτσόλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Εκουαδόρ άρχισε πιο δυνατά το παιχνίδι, έχοντας την επιθετική πρωτοβουλία, με τον Μέντεζ να δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα στα μετόπισθεν της Εθνικής.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν χαλαροί στο δεύτερο μέρος και το... πλήρωσαν σχετικά νωρίς, καθώς στο 59' ο Εράζο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Πορτογάλος τεχνικός αντέδρασε άμεσα βάζοντας τους Νίνη, Φετφατζίδη και Καραγκούνη, ενώ πέρασε και τον Αθανασιάδη (ντεμπούτο με το εθνόσημο) στη κορυφή της επίθεσης, στη θέση του Μήτρογλου.

Οι αλλαγές του Ομοσπονδιακού τεχνικού έφεραν μια... παροδική φρεσκάδα στην επίθεση της Εθνικής, καθώς οι διεθνείς μας έμοιαζαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να είναι εγκλωβισμένοι έξω από την περιοχή του Εκουαδόρ, όντας ανήμποροι να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Πάντως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο, αν στο 88' ο Νίνης κέρδιζε σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας ΕΔΩ

«Χ»αμογέλασαν οι ομογενείς!



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved