Ο… μπαμπούλας των αμυνών (videos)

Ο… μπαμπούλας των αμυνών (videos)

Μετά από μία τριετία στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ, αποδείχθηκε ότι το όνομα του Σκόκο μόνο τυχαίο δεν είναι…


Με μία απλή αναζήτηση σε ένα μεταφραστικό εργαλείο μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι το όνομα Scocco στα ελληνικά σημαίνει «μπαμπούλας».

Όποιος δεν το ήξερε είχε την ευκαιρία να το καταλάβει στα τρία χρόνια του Αργεντινού άσου στην Ελλάδα. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός… τρόμαξε τις αντίπαλες άμυνες με την φαντασία του και τις ικανότητές του.

Για τους απλούς ποδοσφαιρόφιλους η απώλεια του Σκόκο είναι τεράστια. Αυτό γιατί ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να δώσουν μία… γλύκα στο κατά τα άλλα μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα πρώτα βήματα

Με τον ερχομό του Νάτσο Σκόκο στην ΑΕΚ, ο ενθουσιασμός των «κιτρινόμαυρων οπαδών» ήταν μεγάλος. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν άργησε να δείξει τις ικανότητές του και στη πρώτη σεζόν μετά από 32 εμφανίσεις, σημείωσε επτά τέρματα για το πρωτάθλημα.

Ωστόσο σίγουρα αυτό που έμεινε στους φιλάθλους της ΑΕΚ, δεν ήταν άλλο από την εμφάνισή του στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό όπου με τα δύο υπέροχα τέρματά του δεν κατάφερε να δώσει τον τίτλο στην ΑΕΚ.

Τα «υδραυλικά»

Η δεύτερη χρονιά του Νάτσο Σκόκο στην Ελλάδα ξεκίνησε ονειρικά. Για τα προκριματικά του Europa League, απέναντι στην Βασλούι, με μία μοναδική «παράσταση» σημείωσε δύο γκολ (το ένα για…  Όσκαρ) και οδήγησε την Ένωση στους ομίλους του Europa League.

Για την ίδια σεζόν και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό με δύο φανταστικά γκολ, έδωσε τη πρώτη νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» εκτός έδρας μετά από οκτώ χρόνια!

Η ανανέωση και η ψυχρολουσία

Στα μέσα της φετινής σεζόν η είδηση της ανανέωσης του Νάτσο Σκόκο με την ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια, έφερε κύμα ενθουσιασμού στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Ταυτόχρονα οι εμφανίσεις του Αργεντινού «δαίμονα» ήταν εντυπωσιακές και γέμιζαν με ελπίδα τους φίλους της ΑΕΚ για το μέλλον. Σε ότι αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις προσπάθησε να δώσει τη πρόκριση στην ΑΕΚ, καθώς σκόραρε και στα δύο παιχνίδια με την Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ στον καθοριστικό αγώνα με την Ζενίτ, κέρδισε το πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

Χαραγμένα στις μνήμες των φίλων της ΑΕΚ θα μείνουν τα γκολ του με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Άρη περίπου από το κέντρο, αλλά και το σόου του απέναντι στον ΠΑΟΚ στο 4-0 του πρωταθλήματος.

Η τελευταία γεύση του Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ είχε και θετικό, αλλά και αρνητικό πρόσημο. Στον τελικό απέναντι στον Ατρόμητο, ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Νίκο Λυμπερόπουλο για να ανοίξει τα σκορ, ωστόσο λίγο αργότερα τραυματίστηκε και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια.

Τα… πετροδόλαρα

Την ώρα που οι φίλοι της ΑΕΚ σκεφτόντουσαν την επόμενη σεζόν και ήλπιζαν σε… ηγετική παρουσία του Νάτσο Σκόκο, τα χρήματα της Αλ Αίν ήταν αρκετά για να.. .γκρεμίζουν τα όνειρα των «κιτρινόμαυρων» φίλων.

Ο Αργεντινός ήταν μακράν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της ένωσης τα τελευταία χρόνια και σίγουρα κανένας δεν του κρατά κακία για την φυγή του από τον «δικέφαλο» καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ήταν εκείνος που έδινε το κάτι παραπάνω στις άσχημες χρονιές της ένωσης.



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved