H Dacia στο Pikes Peak

H Dacia στο Pikes Peak

Μετά τους πάγους του Trophee Andros το Dacia Duster περνά τον Ατλαντικό. Μεταμορφόνεται σε «τέρας» 850 ίππων και ετοιμάζεται να κατκτήσει το Pikes Peak στις 26 Ιουνίου.

Το  Dacia Duster «No Limit» είναι ένα εξαιρετικό και πολύ ισχυρό αυτοκίνητο. Κατασκεύαστηκε ειδικά από ομάδες Tork Engineering (σχεδιασμός, κατασκευή, συναρμολόγηση και ανάπτυξη), και της Sodemo (κινητήρας) με την επίβλεψη της Renault Sport Technologies.

Το Dacia Duster «No Limit» τηρεί τις... ελεύθερες προδιαγραφές της κατηγορίας «Unlimited», η οποία δεν καθορίζει ανώτατο όριο για τo μέγεθος ή την ισχύ του κινητήρα. Δεν υπάρχει επίσης ελάχιστο βάρος, αλλά και περιορισμοί σχετικά με το σύστημα μετάδοσης ή το σχήμα και της αεροδυναμικής.

Κάτω από το πολυεστερικό εξωτερικό του περίβλημα το Dacia Duster «No Limit» διαθέτει μια σειρά από εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως: Ισχυρό κινητήρα 850 ίππων, ειδικά τροποποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων και αεροδυμναμική.

Ο κινητήρας έχει κατασκευαστεί ειδικά από τη  Sodemo και βασίζεται στο μπλοκ NISSAN VR 38 DETT(3.8-λίτρων V6)  του Nissan GT-R και έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προσφέρει τη μέγιστη απόδοση, παρά το, μεγάλο υψόμετρο που θα ανεβεί κατα τον αγώνα (ξεκινά στα 2.860 μέτρα και τερματίζει στα 4.300 μέτρα)

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σειριακό εξατάχυτο της Sadev, ειδικά σχεδιασμένο για να αντέχει την, αυξημένη ιπποδύναμη και ταυτόχρονα να μπορεί να εξασφαλίσει γρήγορες και ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων.

Η εμφάνιση μπορεί να είναι εξεζητημένη αλλά όλα αυτά γίνονται για την αεροδυναμική η οποία αναπτύχθηκε σε αεροδυναμική σήραγγα. Βασικό χαρακτηριστικό η πίσω αεροτομή με τα εντυπωσιακά επιπλέον φτερά.

Ο Ζαν Φιλίπ Ντεϊρού, από καιρό ονειρευόταν να διαγωνιστεί στο Pikes Peak Hill Climb με ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο.Ήταν αυτός που κατάφερε να πείσει τη Renault Sport Technologies και τη Dacia να τον ακολουθήσουν σε αυτή την ασυνήθιστη περιπέτεια.

Η διαδρομή στη διοργάνωση του Κολοράντο αποτελείται η μισή από άσφαλτο και μισή από χώμα και εναλλάσεται συχνά από τον ένα τύπο επιφάνειας στον άλλον ενώ ως τον τερματισμό οι οδηγοί μπορεί να συνατήσουν και χιόνι.

Με έξι γαλλικούς τίτλους, σε αγώνες μονοθεσίων και πρωτοτύπων και με τρία κύπελλα Trophee Andros στην κατοχή του, ο Ντειρού δείχνει πως, διαθέτει τα προσόντα για αυτή τη διοργάνωση.

«Το Pikes Peak Hill Climb είναι η μόνη εκδήλωση όπου μπορείς να κρατήσεις ένα τέρας σαν αυτό, υπό έλεγχο, ενώ πλαγιολισθαίνεις σε ταχύτητες  200 χλμ πάνω σε μια διαδρομή, που περιλαμβάνει άσφαλτο και χώμα», δήλωσε.

H Dacia στο Pikes Peak



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved