Με τις… δυνάμεις του ο ΝΟΡ

Με τις… δυνάμεις του ο ΝΟΡ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου δημιουργήθηκε επίσημα το 1963, αλλά το πρώτο… λιθαράκι του σωματείου είχε μπει λίγα χρόνια μετά την γερμανική κατοχή, καθώς από το 1948 μία κίνηση ανθρώπων μάθαινε στα παιδιά της πόλης τα μυστικά της κολύμβησης.

Ήταν ένα τμήμα του Αστέρα Ρεθύμνου και ένα τμήμα του Κεραυνού, τα οποία είχαν μια μικρή διαμάχη, λόγω των ποδοσφαιρικών ομάδων, ωστόσο υτο 1963, ο Γιώργος Φραγκάκης συνένωσε τα δύο κολυμβητικά σωματεία και δημιούργησε τον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου.

Στην αρχική σκέψη των ανθρώπων του ΝΟΡ, θέλησε να δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις του στην περιοχή Τουλούμπασι, δίπλα στην Φορτέτζα, αλλά τα σχέδια αυτά εγκαταλείφτηκαν και επιλέχθηκε η θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Οι ιθύνοντες τον ΝΟΡ με δικά τους – κυρίως – έξοδα, κατασκεύασαν το κολυμβητήριο, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Ομίλου, μια και πολλά παιδιά της πόλης στράφηκαν στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση και στην δεκαετία του ’70 πολλοί Ρεθυμνιώτες αθλητές κοσμούσαν τις Εθνικές ομάδες.

Ωστόσο, στην συνέχεια, οι μικρές εγκαταστάσεις του ΝΟΡ κράτησε την ομάδα στην αφάνεια, μέχρι το 1983 όταν δημιουργήθηκε ένα μικρό κολυμβητήριο δύο διαδρόμων, δίπλα στην «πενηντάρα» πισίνα και έδωσε μια μικρή ανάπτυξη στην ομάδα.

Η «ακμή» για τον Ναυτικό Όμιλο ήρθε μετά το 1998 όταν με πολλές προσπάθειες από τη διοίκηση του συλλόγου και μια μικρή στήριξη – χρηματοδότηση, δημιουργήθηκε κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων, το οποίο κυρίως λειτουργεί ως προπονητικό κέντρο.

Αυτό βοήθησε τις ομάδες του ΝΟΡ να «χτυπήσουν» τις… πόρτες των επαγγελματικών κατηγοριών. Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια, η γυναικεία ομάδα του ομίλου, αγωνίζεται στην Α1 του πόλο, έχοντας πολύ καλή πορεία, αν και αναγκάζεται να ταξιδέψει πολλές φορές στην Αθήνα ή το Ηράκλειο για να δώσει… εντός έδρας αγώνες, μια και το μεγάλο κολυμβητήριο, που είχε δημιουργηθεί το 1963 χρειάζονται πολλά χρήματα για την συντήρηση του.

Διακαής πόθος των ιθυνόντων του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου αποτελεί η δημιουργία ενός κλειστού κολυμβητηρίου που θα μπορέσει να στεγάσει τα τμήματα του συλλόγου.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved