«Νομικά εναντίον του Κιντή»

«Νομικά εναντίον του Κιντή»

Ο Γεράσιμος Βεντούρης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και υποστήριξε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος θα κινηθεί νομικά εναντίον του Γιώργου Κιντή.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και νυν ισχυρός άνδρα της ΠΑΕ, μίλησε για όλους και για όλα, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στη θητεία του Κωνσταντίνου Τσακίρη ενώ ανέπτυξε το πλάνο της επόμενης μέρας στους «κυανέρυθρους» που προβλέπει είτε την είσοδο ισχυρού επενδυτή, είτε την διατήρηση της διοίκησης από τον Ερασιτέχνη με την μορφή της λαϊκής συμμετοχής.

Αρχικά ο Γεράσιμος Βεντούρης είπε: «Το ποδόσφαιρο γύρισε πίσω στον Ερασιτέχνη κάτω από περίεργες συνθήκες, ιδιότυπες, ιδιόρυθμες. Αυτό αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου και αποτελεί μια ιδιαιτερότητα που καλούμαστε σα ΔΣ να τη διαχειριστούμε σωστά και με σωστές κινήσεις να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Βλέπετε τα προβλήματα που υπάρχουν όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλες ομάδες. Θα δούμε αν θα ακολουθήσουν κι άλλες ΠΑΕ το δικό μας παράδειγμα, γιατί βλέπετε ότι οι περισσότεροι έχουμε παρόμοια προβλήματα».

Η συνέχεια ήταν μια αναφορά στα πεπραγμένα του Κωνσταντίνου Τσακίρη στον Πανιώνιο. «Το Νοέμβριο ο Τσακίρης είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τη νΠΑΕ. Υπήρξαν αναταραχές και διαμαρτυρίες με το πρόσωπο που επέλεξε να δώσει τις μετοχές του και τελικά αυτή η μεταβίβαση δεν έγινε», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Πανιώνιου και συνέχισε: «Το να πάρουμε τις μετοχές εμείς δεν ήταν κάτι σχεδιασμένο. Έγινε μια πρόταση αυθόρμητη από εμένα, χωρίς να ξέρουν τίποτα τα άλλα μέλη του Ερασιτέχνη. Η ιδέα αυτή «φούντωσε» και μέσα από αυτή την πρόταση βρήκαμε ένα διέξοδο».

Ο Γεράσιμος Βεντούρης είπε ακόμα πως: «Όταν με κάλεσε ο Τσακίρης να πάρουμε τις μετοχές ως Ερασιτέχνης, δεν είχα το δικαίωμα από κάθε άποψη να αρνηθώ. Η φράση «δηλώνουμε παρών», που δημιούργησε πνευματικά ο κ. Κουτελάκης, ισχύει απόλυτα σε αυτή την περίπτωση. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες, το τι θα γίνει διοικητικά είναι κάτι που θα το δούμε», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι… «το μέλημά μας είναι να διορθώσουμε το αγωνιστικό κομμάτι γιατί η ομάδα δεν ήταν καλά. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και με τις κινήσεις που γίνονται υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Ο δρόμος είναι μακρύς, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε θέλει πολύ δουλειά αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο».

Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», αναφέρθηκε στα μεταγραφικά και υποστήριξε «Τώρα το μέλημά μας είναι να διορθώσουμε την εικόνα της ομάδας. Μετά την περίοδο των μεταγραφών θα πρέπει να συζητήσουμε σαν ΔΣ και με τον Ερασιτέχνη το ποιες θα είναι οι εξελίξεις και οργανωτικά. Δυο περιπτώσεις υπάρχουν. Ή επενδυτής που θα αγοράσει τις μετοχές, που το ευχόμαστε αν είναι ένας σωστός άνθρωπος και θα τον βοηθήσουμε. Με τις παρούσες συνθήκες οικονομικά δε ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος. Η ΠΑΕ Πανιώνιος τώρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε σύγκριση με άλλες ΠΑΕ  το πρόβλημα που εμείς έχουμε είναι να είμαστε ημερολογιακά σωστοί στις υποχρεώσεις. Πάμε σε καλή βάση και ο κ. Τσολακάκης που είναι ισχυρός παράγοντας ασχολείται με αυτό το κομμάτι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: Αν βρεθεί επενδυτής θα παραλάβει μια πολύ υγιή ΠΑΕ. Στους επόμενους μήνες θέλουμε να καταστήσουμε την ομάδα και αγωνιστικά υγιή. Είχε η ομάδα προβλήματα δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα λάθη του παρελθόντος. Ο κ. Τσακίρης ήταν και παραμένει φίλος μου και Πανιώνιος. Είμαι όμως από τους πρώτους που ασκώ κριτική στις αποφάσεις που πήρε, αλλά δε μπορώ να του ασκήσω κριτική για το γεγονός ότι έχει αγνά αισθήματα και έβαλε πάρα πολλά λεφτά στην οικογένεια του Πανιωνίου και περίμενε το αποτέλεσμα».

Ο Γεράσιμος Βεντούρης τόνισε επίσης πως: «Τα χρήματα που έβαλε στον Πανιώνιο ο Τσακίρης έφταναν για να γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο στον Πανιώνιο. Δεν έγινε σωστή διαχείριση και το χρεώθηκε αυτό, όμως είναι λάθος. Ο Τσακίρης είναι κομμάτι της ιστορίας του Πανιώνιου και δεν μπορούμε να τον πετάμε έτσι», για να προσθέσει ότι: «Πρέπει να περάσουμε τον Πανιώνιο στον Ερασιτέχνη, είτε με τη δημιουργία μιας εταιρείας λαϊκής βάσης, είτε με κάποιο τρόπο, αν δεν υπάρξει επενδυτής. Θεωρώ πάντως ότι ο Κώστας (σ.σ. Τσακίρης) αν χρειαστεί θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει».

Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων», δήλωσε ακόμα: «Κομβικό σημείο στην διαχείριση που έκανε ο Κώστας και ήταν το μεγαλύτερο λάθος του, ήταν ο Κιντής. Οικονομικά κληρονομήσαμε μια πολύ καλή κατάσταση στην ΠΑΕ, με 1 εκατ. ευρώ στα ταμεία. Οι αποφάσεις όμως του κ. Κιντή ήταν λανθασμένες, αν όχι ηθελημένες. Αγωνιστικά και διοικητικά διέλυσε την ομάδα. Ήρθαν παίκτες που πρόσφεραν ελάχιστα, παίκτες που δεν έμειναν και μπορούσαν να προσφέρουν. Είναι σίγουρο ότι ο Πανιώνιος με τον κ. Κιντή θα βρει τη λύση στα δικαστήρια», για να προσθέσει ότι: «Υπάρχουν παίκτες που υπέγραψαν πενταετή συμβόλαια και τώρα δεν υπολογίζονται από τον προπονητή, από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ευτυχώς, πάνω στο θέμα της λύσης των συμβολαίων θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουτελάκη που έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτή τη διαδικασία».

Για τα αγωνιστικά ανέφερε: «Αγωνιστικά δεν είμαι αρμόδιος να σας αναλύσω, τα λέτε με τον προπονητή. Έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας, η προσθήκη του Μήτρογλου ήταν κομβική, ήταν και άποψη του προπονητή όταν αρχίσαμε την προσπάθεια να τον φέρουμε. Αποδείχθηκε σωστό το δείχνουν τα αποτελέσματα. Έχει γίνει ήδη ενίσχυση με τον «Βασίλη», όπως τον λέω εγώ, Σβέρκος», για να συμπληρώσει ότι: «Σήμερα πήρε τη βίζα του από τη Γεωργία ο Κβρκβέλια (σ.σ. δεν μπορούσε να πει το όνομα), αύριο το πρωί θα είναι εδώ να περάσει ιατρικά τεστ και να υπογράψει. Να βοηθήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας που έχουμε ένα ακραιφνή πανιώνιο το Γιαννάκη τον Κοντοέ που παίζει με φοβερή ψυχή άλλα όχι στη φυσική του θέση».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Θέλουμε να κάνουμε ακόμα μια μεταγραφή, ενός αμυντικού χαφ. Πήγαμε να πάρουμε τον Νικολάου, ‘χάλασε’ η μεταγραφή και μετά κοιτάξαμε τον Μπαλάφα. Την Παρασκευή τα βρήκαμε με ποδοσφαιριστή και ΠΑΟΚ, όμως το Σάββατο μου είπαν ότι δεν θα τον δώσουν γιατί χτύπησε ο Φωτάκης. Δε ξέρω τι θα γίνει και αν θα έχουμε σίριαλ ή θα κοιτάξουμε άλλη περίπτωση παίκτη», για να προσθέσει ακόμα πως: «Η ομάδα ενισχύθηκε πήραμε ένα καταξιωμένο προπονητή και η δουλειά του έχει αρχίσει να φαίνεται. Πρέπει να τον αφήσουμε απερίσπαστο να δουλέψει και εμείς ως διοίκηση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Τέλος, πριν ακολουθήσουν ερωτήσεις, ο κ. Βεντούρης σχολίασε: «Είτε με παραχώρηση των μετοχών σε επενδυτή, είτε με το καθεστώς που έχουμε τώρα με τον Ερασιτέχνη, θα μπορέσουμε με ετήσιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, μέσω ανθρώπων που είναι κοντά στον Πανιώνιο, θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα μικρά ανοίγματα και με πρωτοποριακό τρόπο να προχωρήσουμε στην εταιρία λαϊκής βάσης που αναφέραμε».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις για τον πρόεδρο του Πανιωνίου

Υπάρχει κάποια πρόταση από επενδυτή κι αν ναι, σε τι στάδιο είναι οι συζητήσεις; «Υπάρχουν κάποιες τελείως διερευνητικές επαφές αλλά δε θέλω να πω ονόματα. Έχω δώσει οικονομικά στοιχεία της ομάδας. Με την αγωνιστική πορεία της ομάδας και με πιθανό τον υποβιβασμό ήταν δύσκολο να μπει ο οποιοσδήποτε και να επενδύσει σε μια ομάδα που μπορεί να έπεφτε κατηγορία η προσπάθειά μας ήταν να αναστρέψουμε την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Θα βρεθούν λύσεις και θα υπάρξει συγκεκριμένο κι έντονο ενδιαφέρον. Αν δεν υπάρξει προετοιμαζόμαστε να συνεχίσουμε όπως είμαστε  τώρα».

Ποιο είναι το προφίλ που θα πρέπει να έχει ο νέος επενδυτής, ποιες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μια συμφωνία και τι αντίτιμο θα ζητηθεί; «Ο Ερασιτέχνης θα ζητήσει αντίτιμο αλλά όχι τρελά ποσά. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να βρει κάποιο όφελος. Το δέλεαρ που παρουσιάζει η ομάδα για τον επενδυτή είναι ότι δεν πρέπει να δώσει 4-5 εκατ. ευρώ για να πάρει μια ΠΑΕ, αλλά θα τα επενδύσει για να τη δυναμώσει περισσότερο. Το προφίλ του επιχειρηματία εξαρτάται από αυτόν που θα παρουσιαστεί. Δε θα πρέπει φυσικά να εμφανιστεί ένας «αεριτζής», διάττοντας αστέρας και να πάρει τον Πανιώνιο. Η ιστορία του συλλόγου γενικότερα και κάτω από τη σκιά ανθρώπων που έχουν γράψει ιστορία στον Πανιώνιο, πρέπει να έχει κάποιες ειδικά χαρακτηριστικά. Δε θα πει ο Ερασιτέχνης δώσε μου τα λεφτά και θα δώσει την ομάδα. Θα πρέπει να μας παρουσιάσουν το πλάνο και να δούμε τι θα θέλει να κάνει. Να αποφασίσουμε στο ΔΣ του Ερασιτέχνη και να πειστούμε ότι αυτός που έρχεται, έρχεται για το καλό της ομάδας».

Μπορεί να υποχρεωθεί σε πώληση των μετοχών του ο Ερασιτέχνης; «Το πολύ θετικό και για μας και για υποψήφιους επενδυτές, είναι ότι η ομάδα δεν έχει «μαύρες» ή κρυφές «τρύπες» που συμβαίνει σε πολλές ομάδες οι οποίες δίνουν άλλα στοιχεία και προκύπτουν άλλα στην πορεία. Αυτό είναι το πιο υγιές κομμάτι σε μας, το οικονομικό. Θα εξοικονομηθούν χρήματα κι από αποχωρήσεις, θα μπορέσει να τα καταφέρει ο Ερασιτέχνης. Αυτό που δε μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να πούμε ότι δίνουμε 1 και 2 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Αυτό μπορεί να το κάνει ένας επενδυτής που θα βάλει 4 και 5 εκατ. ευρώ και θα κάνει μεταγραφές, ή θα διαχειριστεί το υπάρχουν ρόστερ και θα προχωρήσει. Αλλιώς, μπορούμε να πάμε στη μορφή που σας είπα με το ΔΣ της ΠΑΕ και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου».

Ο κ. Λιανός μπορεί να είναι ένα πιθανός επενδυτής; Ο κ. Λιανός είναι μέλος της οικογένειας του Πανιωνίου. Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, μπορεί κάτι να προκύψει στο μέλλον».

Οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να υπάρξει επενδυτής, ή να συνεχίσετε με το μοντέλο της λαϊκής βάσης; «Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια, γιατί είναι σε προκαταρκτικό σημείο η σκέψη. Πριν μία εβδομάδα συγκροτήθηκε το ΔΣ και δεν έχουμε συζητήσει εκτενώς. Αν κάνουμε μια ΑΜΚ της τάξης των 500.000 ευρώ, και του χρόνου θα είμαστε αξιόλογη οικονομική μονάδα. Στα 24 χρόνια που έχω σαν παράγοντας, αν η ομάδα δεν έχει γερές βάσεις οικονομικά θα αποτύχει. Αν βάζεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θα αποτύχει. Με τους νέους κανόνες ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ, πρέπει να πάμε με αυτό το ποσό για να πορευτούμε σωστά. Δε ξέρουμε αν αυτή θα είναι η λύση, είναι μια από τις σκέψεις. Θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι πιθανότητες έχει να προχωρήσει».

Υπάρχει τελικά συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Κουμορτζί; «Όντως υπήρχε μια συμφωνία να παραχωρηθεί ο παίκτης, ως προς το μέρος των οικονομικών. Η συμφωνία δεν οριστικοποιήθηκε από το έμψυχο υλικό. Μετά τις διαμαρτυρίες του κόσμου με την Ξάνθη, ο κ. Μαρινάκης είπε να μην προχωρήσουμε για να μην υπάρχει το αίσθημα εξάρτησης και το πρόβλημα αυτό σε σας και τον Ολυμπιακό. Δεν έχει συζητηθεί ξανά το θέμα του Κουμορτζί με τον κ. Μαρινάκη. Δεν ισχύουν όσα γράφονται. Επειδή πολλά λέγονται για εξάρτηση του Πανιωνίου από τον Ολυμπιακό, να πω ότι δεν υπάρχει καμία εξάρτηση. Είναι μια κατά κόρον εκμετάλλευση από τον Πανιώνιο της προσωπικής μου φιλίας με τον κ. Μαρινάκη, όσο μπορώ να φέρω παίκτες του βεληνεκούς του Μήτρογλου, θα το κάνω και δε μπορεί να κατηγορηθεί κανείς. Ο Κουμορτζί ήταν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Μας πρόσφεραν χρήματα και κάποιους παίκτες που ενδιέφεραν έντονα τον Πανιώνιο. Στη μέση των συζητήσεων έγιναν οι αναταραχές στον Παναθηναϊκό στη διοίκηση,. Μας είπε ο Αντωνίου ότι μας δίνουν μόνο παίκτες και εκεί σταματήσαμε με τον Παναθηναϊκό. Ο Κουμορτζί δε θα φύγει τον Ιανουάριο, το καλοκαίρι θα δούμε».

Αναφέρατε τον Κοντοέ το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει. Έχετε κάνει συζητήσεις για ανανέωση; «Ο Γιαννάκης είναι ένας παίκτης που όχι μόνο συνδέεται με την ομάδα με συμβόλαιο αλλά με «δεσμούς αίματος». Είναι παίκτης του Πανιωνίου, θα κάνουμε συζήτηση μαζί του και είναι από τους παίκτες που θέλουμε να κρατήσουμε στην ομάδα. Είναι τέσσερις οι περιπτώσεις παικτών που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους και θέλουμε να τους κρατήσουμε. Δεν έχουν γίνει συζητήσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει αλλά κι εμείς σε αυτή τη βδομάδα είχαμε άλλες προτεραιότητες».

Ο Μήτρογλου έχει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα και ο πανηγυρισμός του την Κυριακή, συζητήθηκε. Θα κάνετε ως διοίκησης κάτι για αυτό; «Δεν υπάρχει αντίρρηση για τον Μήτρογλου, είναι εκρηκτικός αλλά δεν τον έχουμε ζήσει από κοντά για να προλάβουμε πράγματα. Έγινε μεγάλη προβολή για τον χθεσινό του πανηγυρισμό. Θα μιλήσουμε μαζί του και θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε σε λογικά πλαίσια».

Η διοίκηση του κ. Τσακίρη, συνήθιζε να δίνει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την ΠΑΕ, εσείς είστε σε θέση να κάνετε κάτι ανάλογο; «Δε μπορώ να δώσω ακριβή στοιχεία αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε 100% ολοκληρωμένη εικόνα. Το καλό είναι ότι οι εκπλήξεις δεν είναι μόνο από την αρνητική πλευρά των εξόδων, μας ήρθαν έσοδα που δεν υπήρχαν στα έσοδα. Έτσι, περίπου ισοσκελίζονται μεταξύ τους. Με τα χρήματα που ήρθαν από την μεταγραφή Μανιάτη, θα κλείσει η χρονιά αν όχι ισοσκελισμένη, θα είναι ένα άνοιγμα μικρό. Ο Κώστας Τσακίρης δεν παρέδωσε μόνο την ομάδα στον Ερασιτέχνη, αλλά και 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και καταθέσεις έναντι υποχρεώσεων, μέσα στο πρόγραμμά μας να τις ταχτοποιήσουμε. Είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση. Για του χρόνου με τα τωρινά δεδομένα, χωρίς να έχουμε κάνει ένα σωστό απολογισμό, υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν περίπου 500.000 με 600.000 ευρώ αλλά δεν είναι οριστικά τα νούμερα. Κοιτάμε τώρα τη διαχείριση ως το τέλος του χρόνου. Θα εξαρτηθεί από τις αποδεσμεύσεις που πιστώνονται για του χρόνου, του παραχρόνου ακόμα και σε βάθος πενταετίας. Δε ξέρω με πιο σκεπτικό έκανε ο κ. Κιντής αυτά τα συμβόλαια».

Θα κάνετε τελικά άλλη μεταγραφή; «Προς το παρών όχι, χωρίς να αποκλείσουμε να προκύψει κάτι. Έχουν έρθει διάφορες προτάσεις. Είχα πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και μιλώντας με άλλους παράγοντες για να καταλάβω τι έγινε τα άλλα χρόνια, θεωρώ ότι θα δούμε μια μεγάλη αναταραχή και ανακατάταξη σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και σαν φίλαθλοι να το δούμε βλέπουμε πάρα πολλούς δανεισμούς, μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχουν προβλήματα και δίνουν παίκτες για να πάρουν χρήματα δανείζοντάς τους. Μας έχουν προταθεί κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που δε κρίνονται απαραίτητες, δεν προχωράμε σε μη προγραμματισμένες κινήσεις. Βέβαια δεν αποκλείουμε τίποτα, αν έρθουν και μας δώσουν το Μέσι δανεικό τι θα πούμε; Όχι; Χρησιμοποιώ το ακραίο παράδειγμα για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ»

Είπατε πως θα κινηθείτε νομικά ενάντια στον κ. Κιντή, έχει κάνει τόσο κακό στον Πανιώνιο; «Πιστεύω πως έχει κάνει μεγάλο κακό στον Πανιώνιο. Όταν πείθει τον μεγαλομέτοχο να πάρει εν λευκώ τη διαχείριση, αυξάνει τον αριθμό των παικτών στους 33 και οι μισοί είναι εκτός, όταν παίρνει τελευταία μέρα των μεταγραφών δύο πανάκριβα συμβόλαια και ο ένας δν έχει παίξει λεπτό, είναι σοβαρό το πρόβλημα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε. Όταν έχει αγοραστεί παίκτης χωρίς χρήματα και στα χαρτιά φαίνεται ότι κόστισε 150.000 ευρώ στην ομάδα. Πρέπει να δούμε τα θέματα αυτά σοβαρά, είναι και νομικά και δε θέλω να πω άλλα. Σίγουρα θα μας απασχολήσουν όμως».

Ένα μεγάλο όραμα της διοίκησης του κ. Τσακίρη, ήταν η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Σμύρνη. Εσείς έχετε στο μυαλό σας είναι πλάνο για αυτό το έργο; «Είναι καλή ερώτηση αλλά δε ξέρω αν έπρεπε να απευθυνθεί στον κ. Κουτελάκη (σ.σ. γέλια). Το όραμα του γηπέδου είναι κάτι που σίγουρα πάντα μας ενθουσίαζε. Μακάρι να μπορούσα να πω αυτή τη στιγμή είναι υλοποιήσιμο. Δεν μπορούμε να το δούμε σύντομα, με δεδομένη την τωρινή οικονομική συγκυρία. Γιατί μιλάμε για μια επένδυση και θα πρέπει να δούμε τα χρήματα που θα έπρεπε να έχει ως συμμετοχή ο Πανιώνιος για να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Ευχή μου να αλλάξουν οι συγκυρίες και να μπορέσει ο κ. Τσακίρης ή και άλλοι Πανιώνιοι να μας κάνουν πραγματικότητα το έργο ζωής για την ομάδα. Δεν μπορούμε στην παρούσα φάση να πούμε ναι το προχωράμε».

Κλείνοντας ο Γεράσιμος Βεντούρης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της βίας: «Το πρόβλημα της βίας είναι μεγάλο στον ελληνικό αθλητισμό. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Πολιτεία πηγαίνει σε τελείως λάθος δρόμο. Είμαστε κάθετα ενάντια σε αυτό. Η Πολιτεία θέλει να νίψει τας χείρας της, κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ρίχνει τις ευθύνες στα σωματεία. Ο Πανιώνιος και η κάθε ομάδα, δεν έχει ούτε εισαγγελικές και αστυνομικές δυνατότητες. Έχουμε σεκιούριτι άλλα τους ελέγχει η αστυνομία και μπαίνουν οι φίλαθλοι και ρίχνουν κροτίδες. Αν η αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της, εμείς πληρώνουμε 10.000 πρόστιμο. Θα το συζητήσουμε και με τον κόσμο γιατί τα έξοδα αυτά είναι μεγάλα για εμας. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα να το δει αλλιώς το θέμα η Πολιτεία. Σε πολύ πρόχειρο επίπεδο, θεωρώ απαράδεκτο να πει η Πολιτεία ότι πρέπει να πάει ο κάθε πρόεδρος να καταργήσει τους συνδέσμους. Αν το κάνω εγώ ή ο κάθε Βεντούρης, θα δείτε τα πρωτοσέλιδα με τις γνωστές εκφράσεις. Η Πολιτεία να μην πετάει το μπαλάκι. Άκουσα ένα νούμερο, τεράστιο των 9 εκατ. ευρώ που δίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αστυνομία. Αυτά τα λεφτά δεν μπορούμε να τα δίνουμε όταν η αστυνομία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Όταν τρώμε πρόστιμο δεν το πληρώνει η αστυνομία, εμείς τα πληρώνουμε. Είναι θέμα της πολιτείας, του εισαγγελέα να ελέγχει φιλάθλους και συνδέσμους. Να σταματάνε να πετάνε το μπαλάκι στις ομάδες. Δε λέω ότι οι ομάδες είναι αμέτοχες και δεν έχουν ευθύνη. Όμως δεν είναι 100% ευθύνη δική τους. Εμείς σαν Πανιώνιος θέλουμε και φιλοξενία να δίνουμε στους αντιπάλους και να πηγαίνουμε σε άλλες έδρες στις ίδιες συνθήκες. Εμείς θα ασχοληθούμε σοβαρά με αυτά και θα δούμε τι θα κάνουμε. Χθες ήταν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι υπό τη δική μας διοίκηση. Πήραμε εμπειρίες. Στο θέμα της βίας ο Πανιώνιος θα είναι πρωταγωνιστής και θα φέρουμε την Πολιτεία προ των ευθυνών της. Δε θα συνεχιστεί αυτό να μεταφέρει τις ευθύνες στις ομάδες η Πολιτεία».



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved