Ο «Αετός» της Επισκοπής

Ο «Αετός» της Επισκοπής

Μπορεί η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης της ΑΟ Επισκοπής να είναι το 1962, ωστόσο η ποδοσφαιρική… δράση στο χωριό του Ρεθύμνου υπήρχε από τις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο… ανάγκασε μια παρέα φίλων να δημιουργήσουν την ομάδα του χωριού της Επισκοπής, δίνοντας ανεπίσημα παιχνίδια με γειτονικά χωριά και ομάδες της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Η αγάπη και το μεράκι για το ποδόσφαιρο μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και το 1962 αποφασίστηκε η ίδρυση του ΑΟ Επισκοπής.

Ανάμεσα στους πρωτεργάτες της ίδρυσης της ομάδας, ήταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Επισκοπής, ενώ πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Π. Δαμανάκης. Μάλιστα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν δίπλα στην ομάδα, σε κάθε… βήμα της ιστορίας της.

Η ΑΟ Επισκοπή την πρώτη της χρονιά πήρε μέρος στην Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ρεθύμνου, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, πανηγυρίζοντας την άνοδο στη Β’ Κατηγορία, όπου έμεινε για τρεις σεζόν, αλλά υποβιβάστηκε το 1966.

Το 1980 η Επισκοπή επέστρεψε στη… δράση και ξεκίνησε από την Γ’ Κατηγορία, καταλαμβάνοντας και πάλι την 4η θέση. Οι «κυανόλευκοι» παρέμειναν στην Β’ Κατηγορία για τρία χρόνια και το 1984 ανέβηκαν για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Ένωσης, αλλά δεν κατάφεραν να παραμείνουν, ακολουθώντας τρία χρόνια στην Β’ Κατηγορία.

Το 1991 η ΑΟ Επισκοπής αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Δ’ Εθνική, καταλαμβάνοντας την 14η θέση, παραμένοντας στην κατηγορία, κάτι που δεν έγινε την επόμενη σεζόν, καθώς η 16η θέση που κατέλαβε η ομάδα, την έφερε στην Α’ Κατηγορία του Ρεθύμνου.

Παρά την προσπάθεια για την άμεση επιστροφή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, οι «κυανόλευκοι» τερμάτισαν στην 2η θέση, παραμένοντας στην Α’ Κατηγορία. Ωστόσο, την επόμενη σεζόν, το 1995 η ΑΟ Επισκοπή πανηγύρισε την άνοδο, αλλά δεν κατάφερε να μείνει στην Δ’ Εθνική, καταλαμβάνοντας την 17η θέση.

Ακολούθησαν επτά χρόνια παραμονής στην Α’ Κατηγορία, όπου η ΑΟ Επισκοπή έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανόδου. Αυτός… ήρθε το 2002 και από εκείνη τη στιγμή η ομάδα αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, υπό την προεδρία του Μιχάλη Νικολιδάκη, έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων και του ανακαινισμένου γηπέδου της ομάδας «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Στην εκδήλωση των εγκαινίων, το «παρών» έδωσαν ο τέως πρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Γεώργιος Βαρδινογιάννης με τον γιό του Παύλο, η κ. Χρυσή Ιωσήφ Βαρδινογιάννη, η κ. Ελένη Κεφαλογιάννη–Βαρδινογιάννη, και η μέχρι πρότινος Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μεγάλος στόχος για την ομάδα της ΑΟ Επισκοπής αποτελεί η συμμετοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη φετινή χρονιά έφτασε κοντά στην… πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Football League 2, καθώς έμεινε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Ρούβα.

Διατελέσαντες πρόεδρος της ΑΟ Επισκοπής ήταν οι: Δαμανάκης Π., Βελονάκης Κ., Βανταράκης Μ., Μανωλάκης Σ., Βάμβουκας Σ., Μοράκης Α., Βουτσίδης Ν., Δαμανάκης Γ., Σπαντιδάκης Ε., Αποστολάκης Α., Κελαιδής Γ., Νικολιδάκης Μ.



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved