«Πρίγκηπας» ο Φέτελ στο Μονακό!

«Πρίγκηπας» ο Φέτελ στο Μονακό!

Πέμπτη φετινή pole position  -παρθενική στο Πριγκηπάτο-  για τον Γερμανό πιλότο (Red Bull Renault). Πίσω του ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes)

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα ο πολύ καλός χρόνος του Γερμανού οδηγού της Red Bull Renault, η «μάχη» του με τον Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes), αλλά και το ατύχημα του Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber Ferrari). Το ατύχημα, που έφερε την κόκκινη σημαία και τη διακοπή στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Η 5η pole position σε έξι αγώνες  από τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) αλλά και το ατύχημα του Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber Ferrari) διατήρησαν την παράδοση του στο γκραν πρι του Μονακό.

Οι Τζένσον Μπάτο (McLaren Mercedes) και Μάρκ Βέμπερ (Red Bull Renault) ολοκλήρωσαν το πόντιουμ των νικητών. Τελικά στο Μονακό οι παραδόσεις κυριαρχούν και ούτε οι κινούμενες πτέρυγες (DRS)αλλά ούτε τα μαλακά λάστιχα της Pirelli κάνουν τη διαφορά. Στο πριγκιπάτο μετρούν οι ικανότητες του οδηγού αλλά και η τύχη.

Ο Φέτελ πέτυχε την 20η pole position στην καριέρα του με χρόνο 1: 13,556’’στη μέση του «Q3» με διαφορά μόλις 0,441’’ από τη McLaren του Τζένσον Μπάτον. Ακολούθησε το ατύχημα του Πέρεζ, που έφερε μία διακοπή 40 λεπτών. Μέσα σε αυτά ο Οδηγός της Sauber μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επισκευάστηκαν οι μπαριέρες .

Μόλις οι πράσινες σημαίες έδωσαν συνέχεια στα δοκιμαστικά έμεναν μόλις 2:26’’ για 9 οδηγούς να κάνουν τους ταχύτερους γύρους τους για να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα.
Φυσικά ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για αλλαγές και έτσι η τριάδα δεν άλλαξε. Ως τότε ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ που πέτυχε την καλύτερη επίδοσή του (ξεκινά 5ος)  από τότε που επέστρεψε στην ενεργό δράση.

Άτυχος (ίσως λόγο στρατηγικής) στάθηκε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός  περίμενε να βγει στο τέλος για να μην βρει αργότερα αυτοκίνητα και η διακοπή διέλυσε την προσπάθειά του. Ως τότε ήταν 8ος και κατάφερε να ανέβει 7ος .

Πάντως το μεγαλύτερο όνομα που έμεινε εκτός Q3 ήταν ο Τζέιμι Αλγκουεσουάρι (Toro Rosso – Ferrari), ο οποίος δεν μπήκε καν στο επεισοδιακό Q3.

TΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος . Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull-Renault)  1: 13,556’’

2ος . Τζένσον Μπάτον (McLaren-Mercedes) + 0,441’’

3ος . Μαρκ Βέμπερ (Red Bull-Renault) + 0,463’’

4ος . Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari)  + 0,927’’

5ος . Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) + 1,126’’

6ος .  Φελίπε Μάσα (Ferrari)  + 1,321’’

7ος . Λιούις Χάμιλτον (McLaren-Mercedes) + 1,724’’

8ος . Νίκο Ροζμπεργκ ( Mercedes GP) + 2,210’’

9ος .  Πάστορ Μαλντονάντο (Williams-Cosworth) + 2,972’’

10ος .  Σέρτζιο Πέρεζ  (Sauber – Ferrari)-----------

Θυμηθείτε την LIVE εξέλιξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, όπως σας την προσέφερε το Onsports

{coveritlive}904d7d3ab7{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved