Οι... 'Ελληνες «διάβολοι»!

Οι... 'Ελληνες «διάβολοι»!

Η αγάπη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, εδώ και περίπου έξι χρόνια αυτή η αγάπη στεγάζεται στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων της Μάντσεστερ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Ενόψει του μεγάλου τελικού του Champions League με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα ο πρόεδρος της λέσχης, Γιάννης Καμπουρής, φιλοξένησε το Onsports στα γραφεία του club και μίλησε φυσικά για την αγαπημένη του Μάντσεστερ.

Ποτέ ιδρύθηκε η λέσχη φίλων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ποιανού πρωτοβουλία;

«Το club δημιουργήθηκε το 2005 με πρωτοβουλία δικιά μου και από τότε μέχρι τώρα έχουν γραφτεί 5.080 μέλη».

Από αυτά τα μέλη ποσά είναι ενεργά και τι προνόμια έχουν;

«Ενεργά μέλη είναι γύρω στα 100 άτομα τον χρόνο. Κάθε μέλος του club έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην Αγγλία και να παρακολουθήσει από κοντά όποιον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιθυμεί, είτε με τις εκδρομές που οργανώνει το club, είτε μεμονωμένα... Το club έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων για τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας».

Διατηρείτε σχέσεις με άλλα club της ομάδας;

«Είμαστε αδελφοποιημένοι με το club της Κύπρου και με αυτό της Μάλτας. Επίσης, διατηρούμε και πολύ καλές σχέσεις με διαφορά club της Αγγλίας».

Ετοιμάζεται κάποια έκπληξη στους φίλους της ομάδας;

«Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να φέρουμε στην Ελλάδα και να τιμήσουμε τον Γκάρι Νέβιλ και τον Πολ Σκόουλς. Θέλουμε να βάλουμε κι εμείς την πινελιά μας και να μπορέσει ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά αυτούς τους πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές».

Εκτός από αυτούς τους δύο, ποιοι άλλοι παίκτες έχουν την τιμητική τους;

«Πάνω από όλους είναι φυσικά ο αρχιστράτηγος της ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όσον  αφορά τους ποδοσφαιριστές με διαφορά στην κορυφή είναι ο Γκιγκς. Ωστόσο και άλλοι παίκτες έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του συλλόγου, όπως είναι ο Τζορτζ Μπεστ, ο Καντονά, ο Σόλσκιερ, ο Σμάιχελ».

Από τους νέους παίκτες, ποιον ξεχωρίζετε;

«Από τους νέους ο πιο αγαπητός παίκτης είναι με διαφορά ο Γουέιν Ρούνεϊ».

Τι εκδηλώσεις πραγματοποιεί η λέσχη;

«Πέρα από τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε κατά καιρούς, σε όλα τα παιχνίδια μαζευόμαστε στο Red Café στο United Sports και βλέπουμε όλοι μαζί τους αγώνες, ανεξάρτητος ημερομηνίας και αντιπάλου».

Πώς προετοιμάζεστε για τον τελικό;

«Από τις 20.00 θα γίνει η εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο της λέσχης (Βασιλέως Γεωργίου 20) στον οποίο θα μαζευτούν τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας, προκειμένου να δούμε τον τελικό σε τηλεόραση HD. Επίσης, θα υπάρχει και η ρεπλίκα του κυπέλλου του Champions League για να φωτογραφηθεί ο κόσμος».

Εσείς θα ταξιδέψετε στο Γουέμπλεϊ για τον αγώνα;

«Εγώ με ακόμα εννέα άτομα θα εκπροσωπήσουμε την λέσχη μας στον μεγάλο τελικό. Στο γήπεδο θα υπάρχει πανό της λέσχης μας, όπως και επίσης τρεις σημαίες του Club μας και της Ελλάδας».

Τι προγνωστικά υπάρχουν;

«Στα μεγάλα παιχνίδια δεν υπάρχουν προγνωστικά. Το παιχνίδι είναι 50/50. Εμεις πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε το κύπελλο. Η Μπάρτσα παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ωστόσο και εμείς παίζουμε επιθετική και ουσιώδης μπάλα».

Φοβόσαστε κάποιον παίκτη της Μπαρτσελόνα;

«Η Μπαρτσελόνα διαθέτει έναν παίκτη, τον Λιονέλ Μέσι, που σε συνδυασμό με τους τρεις-τέσσερις που έχει τριγύρω  του κάνουν φοβερά πράγματα. Ωστόσο, εμείς δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε».

Δημήτρης Μπαλούκας



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved