«Ο ΑΟΧ πάνω από όλα»

«Ο ΑΟΧ πάνω από όλα»

Η ιστορία του ΑΟ Χανιά έχει περάσει από 40 κύματα, αλλά η ομάδα ποτέ δεν έπαψε να έχει δυναμική. Και τη δυναμική αυτή την έχει κάνει η αγάπη των κατοίκων των Χανίων για το καμάρι της πόλης. Μια αγάπη που δεν είναι εφήμερη και μόνο στις χαρές, αλλά το κυριότερο, που μεγαλώνει με τις δυσκολίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αγάπης αποτελεί ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΑΟ Χανιά, οι «Blue Boys». Κύριο μέλημα των παιδιών του συνδέσμου είναι να βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, που τα πράγματα, κυρίως στον οικονομικά τομέα είναι δύσκολα.

Τη φετινή χρονιά, ο ΑΟΧ με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στον συμπολίτη Πλατανιά αναγκάστηκε να ταξιδέψει πολλές φορές εκτός Κρήτης. Αλλά ποτέ χωρίς την συμπαράσταση των οπαδών του, παρά το γεγονός πως τα έξοδα ήταν πάρα πολλά και τα ταξίδια… μακρινά!

«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι να είμαστε δίπλα στην ομάδα σε κάθε ματς, ειδικά τώρα που τα έξοδα είναι πάρα πολλά, λόγω των πολλών ταξιδιών εκτός Χανίων και κατ’ επέκταση εκτός Κρήτης», ανέφερε αρχικά στο Onsports ο Γιώργος Μπινάκης, υπεύθυνος του συνδέσμου, ο οποίος μας μίλησε και για τις προσπάθειες που κάνουν οι «Blue Boys» για να βοηθήσουν την ομάδα.

«Κάναμε ένα μεγάλο αγώνα για να βοηθήσουμε την ομάδα. Κάναμε έρανο με μπλοκάκια, βγάλαμε κάποια χρήματα από το ταμείο του συνδέσμου και τα δώσαμε στην ομάδα. Πολλοί ποδοσφαιριστές μας έχουν πει πως αν δεν ήμασταν εμείς θα είχαν φύγει από την ομάδα», για να συμπληρώσει ο Στράτος Γιαννάκης:

«Κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν από άλλα μέρη της Ελλάδας, είχαν την εντύπωση πως τα Χανιά δεν θα είχαν καθόλου κόσμο. Αλλά ο κόσμος των Χανίων διψάει για μπάλα» θέλοντας έτσι να… δικαιολογήσει την μεγάλη αγάπη των κατοίκων της πόλης.

«Την έχουμε δει κάπως αλλιώς», συνεχίζει ο Γιώργος. «Έχουμε βάλει τον ΑΟΧ πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχουμε καλές σχέσεις με τα παιδιά στην ομάδα και το κυριότερο είναι πως έχουμε καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους συνδέσμους».

Τα Χανιά είναι μια πόλη… πολυσυλλεκτική. Μπορεί κάποιος να συναντήσει σύνδεσμο του Ολυμπιακού, σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά, όπως αναφέρει ο Στράτος: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται άσχημα πράγματα μεταξύ των οπαδών. Θεωρώ πως το μειονέκτημα, αλλά και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα είναι πως ο σύνδεσμος δεν μαζεύει τόσο πολύ κόσμο που έχουν άλλοι σύνδεσμοι».

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι «Blue Boys» βρίσκονται μακριά από τα κακώς κείμενα, όπως μας εξήγησε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου, Τόλης Κουνδουράκης: «Δεν θέλουμε τέτοια στοιχεία μέσα στον σύνδεσμο. Στο παιχνίδι της προηγούμενης σεζόν με τον Γιούχτα, όπου «παιζόταν» η άνοδος, είχαμε περίπου 2000 κόσμο και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Αυτή την στιγμή ο σύνδεσμος αριθμεί περίπου 80 άτομα, εκ των οποίων τα 40 είμαστε οικονομικά ενεργοί.

Στην ομάδα στοίχισε η απουσία της από τις επαγγελματικές κατηγορίες για περίπου 15 χρόνια. Όταν είσαι νέος θέλεις κάπου να ενταχθείς και σου φαίνεται λίγο παράξενο να είσαι σε έναν σύνδεσμο μιας ομάδας που παίζει στα τοπικό. Το καλό πάντως είναι πως έχουμε φίλους από όλους τους συνδέσμους της πόλης».

Βέβαια, για να μπορέσει να συντηρηθεί ένας σύνδεσμος χρειάζονται και χρήματα, αλλά με σωστή διαχείριση υπάρχει η δυνατότητα εισόδων στο ταμείο του συνδέσμου. Όπως για παράδειγμα οι ενέργειες που έχουν κάνει τα μέλη για την οικονομική στήριξη του συνδέσμου και μας ανέφερε ο Μάριος Παντελακάκης.

«Τα χρήματα στο ταμείο έρχονται κυρίως από τις συνδρομές του συνδέσμου. Έχουμε και το μπαρ μας στα γραφεία, όπου όταν μαζευόμαστε και πίνουμε κάποιο καφέ πληρώνουμε μια συμβολική τιμή για να μπορέσουν να βγουν τα έξοδα. Βέβαια, έχουμε και τις χορηγίες στο site μας, αλλά τα χρήματα από εκεί είναι λίγο. Σημαντικά έσοδα έχουμε από τον ρουχισμό μας. Στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Αγία Παρασκευή που ήταν το πρώτο τη φετινή σεζόν είχαμε τυπώσει περίπου 150 κασκόλ και μέσα σε ένα ικανοποιητικό διάστημα είχαν τελειώσει και τώρα ετοιμάζουμε νέα».

Ωστόσο, η πορεία της ομάδας δεν βοήθησε και τα μέλη του συνδέσμου: «Δεν είχε την κατάλληλη πορεία η ομάδα. Την προηγούμενη χρονιά που ο ΑΟΧ «χτυπούσε» την άνοδο, όλη η πόλη κινούνταν στους ρυθμούς της ομάδας και το ενδιαφέρον ήταν έντονο», ήταν η εξήγηση του Πάνου Αμαξόπουλου.

Παρά την μεγάλη αγάπη για την ομάδα των Χανίων, οι «Blue Boys» έχουν μεγάλη κοινωνική δράση. «Κάθε χρόνο κάνουμε μερικά φιλικά προκειμένου να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη», ανέφερε αρχικά ο Τόλης.

Και συνέχισε: «Τα φιλικά γίνονται κυρίως στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα, λόγω και των εργασιών μας. Έχουμε δώσει φιλικά για ιδρύματα με παιδιά με ειδικές ικανότητες, παιδιά με χρόνιες παθήσεις, αλλά και κάποιους συνανθρώπους μας που χρειάζονταν οικονομική στήριξη. Στείλαμε σε όλες τις ομάδες του νότιου ομίλου της Γ’ Εθνικής ευχετήριες κάρτες, αλλά και mail στις ομάδες που θα ανέβουν, από όλη την Ελλάδα».

Τη φετινή χρονιά τα μέλη του συνδέσμου… αναγκάστηκαν να δείξουν τα «διαπιστευτήρια» της αγάπης τους για την ομάδα, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

«Φέτος δύο παιδιά του συνδέσμου, έκαναν δώρο ένα πλυντήριο και ένα στεγνωτήριο στην ομάδα, καθώς ο φροντιστής αναγκαζόταν να τα στέλνει έξω. Από τα δύο παιδιά το ένα δουλεύει και το άλλο είναι άνεργο», μας ανέφερε ο Γρηγόρης Παπαδάκης και συνέχισε:

«Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με τον Πλατανιά, ένας παίκτης της ομάδας τραυματίστηκε και μόνο εγώ κι ένα άλλο παιδί τρέχαμε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι απαραίτητες φροντίδες. Μάλιστα, δεν μας… ενόχλησε κανένας από τη διοίκηση και αναγκαστήκαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ για να μπορέσει ο παίκτης να κάνει επέμβαση στο χέρι του».

Τέλος, ο Τόλης Κουνδουράκης μας μίλησε και για την ειρηνική… συμβίωση με τους κατοίκους της πολυκατοικίας που φιλοξενεί τα γραφεία του συνδέσμου, δίπλα από το κέντρο της πόλης: «Δεν προκαλούμε κανέναν. Δεν κάνουμε τίποτα τραγικό με την πολυκατοικία. Το Σάββατο δεν καθόμαστε μέχρι αργά με δυνατές μουσικές και την Κυριακή υπάρχει λίγη φασαρία, λίγη ώρα πριν τους αγώνες. Αλλά το σημαντικό είναι πως δεν κρυβόμαστε. Όλοι ξέρουν ότι αν χτυπήσουν το κουδούνι εμείς θα τους ανοίξουμε και θα τους δεχθούμε».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved