Βουτιές παγκοσμίου επιπέδου

Βουτιές παγκοσμίου επιπέδου

Περισσότεροι από 9000 θεατές στη λίμνη βουλιαγμένης  για το Red Bull Cliff Diving World Series 2011

Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Gary Hunt σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση

Ο Βρετανός Gary Hunt άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό έδαφος κερδίζοντας τον τρίτο αγώνα του Red Bull Cliff Diving World Series 2011 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σήμερα το απόγευμα. Ο 26χρονος κατέκτησε την πρώτη του νίκη για τη φετινή σεζόν στην πανέμορφη Λίμνη της Βουλιαγμένης, στο ίδιο σημείο που είχε και πάλι στεφθεί νικητής το 2009. Με το Ολυμπιακό πνεύμα παρόν, ο Τσέχος Michal Navratil κατέλαβε την τρίτη θέση μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Ο Artem Silchenko συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Οι θεατές είχαν ακόμα την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στον ζωντανό θρύλο των καταδύσεων, 4 φορές χρυσό Ολυμπιονίκη, Ελληνοαμερικανό Greg Louganis, που ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής. Ο Orlando Duque δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα «αγαπημένα» του ελληνικά νερά, παρόλο που λόγω του τραυματισμού του, δεν κατάφερε να αγωνιστεί!

O προκριματικός αγώνας του Σαββάτου δεν ήταν ο καλύτερος για τον βρετανό Gary Hunt, καθώς βρέθηκε στη δέκατη θέση μαζί με τον Μεξικανό Jorge Ferzuli. Συνεπής στη φράση «κάθε μέρα και μια νέα αρχή» ο Βρετανός επέλεξε την ασφαλή λύση του να πραγματοποιήσει τις καλύτερες καταδύσεις του χωρίς να ρισκάρει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσει δεκάρι από τους κριτές γεγονός που τον έφερε στη πιο υψηλή θέση της γενικής κατάταξης.

«Xτες δυσκολεύτηκα να βρω το ρυθμό μου. Σήμερα όλα ήταν διαφορετικά, η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη και ήδη από την πρώτη μου προσπάθεια ένιωθα καλά. Αν κάνεις μια μέτρια κατάδυση, πρέπει απλά να το βγάλεις από το μυαλό σου, αλλιώς θα επηρεάσεις τους άλλους αθλητές. Και όταν βλέπεις ανθρώπους να τραυματίζονται, όπως έγινε με τον Hassan Mouti χθες, φοβάσαι και πρέπει να προσπαθήσεις να το αποβάλεις. Ξέχασα τη χθεσινή μέρα και αντιλήφθηκα τη σημερινή σαν ένα τελείως ανεξάρτητο διαγωνισμό. Δεν έχω βρει ακόμη δύο εύκολες καταδύσεις με τις οποίες μπορώ να είμαι συνεπής, όμως θα συνεχίσω να ψάχνω...», είπε ανακουφισμένος ο Gary Hunt.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τρίτος αγώνας του Πρωταθλήματος, ανέτρεψε την κατάταξη των αθλητών και έφερε νέα εικόνα στο βάθρο των νικητών. Ο Τσέχος Michal Navratil συνέχισε την ανοδική του πορεία και πέρασε από την πέμπτη στην τρίτη θέση. Ο Ρώσος Artem Silchenko κατέλαβε την δεύτερη θέση και μετακινήθηκε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Με την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα του 2011, ο Hunt προηγείται με 49 βαθμούς, μπροστά από τον Orlando Duque (40 βαθμούς), που αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα λόγω του τραυματισμού του, και τον Ουκρανό  Slava Polyeshchuk (33 βαθμοί). Η αναμέτρηση για τις πρώτες έξι θέσεις είναι σκληρή όσο ποτέ άλλοτε καθώς, ο τέταρτος αθλητής απέχει από τον έκτο κατά μόλις 3 βαθμούς.

Ο Γάλλος Hassan Mouti αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα, καθώς τραυματίστηκε στη προπόνηση του Σαββάτου μετά από μια ανώμαλη είσοδό του στο νερό και ενώ δοκίμαζε μια νέα, φιλόδοξη κατάδυση. Οι επαγγελματίες δύτες που είναι πάντα παρόντες στους αγώνες, βοήθησαν αμέσως τον 30χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με ελαφρά ρήξη πνεύμονα.

Ο αγώνας αναμεταδόθηκε ζωντανά από το redbull.tv και την ψηφιακή πλατφόρμα τηs NOVA.

Ο επόμενος σταθμός του Red Bull Cliff Diving World Series 2011 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη La Rochelle της Γαλλίας, στις 18 Ιουνίου 2011 και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών θεατών.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved