Τα κορίτσια του Πειραιά

Τα κορίτσια του Πειραιά

Η Βάσω Μαυρέλου και η Μαρία Μπαλωμενάκη θα μπορούσαν να είναι «ηρωίδες» ενός βιβλίου, αν και φέτος, έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Η Βάσω Μαυρέλου, η Χιώτισσα πολίστρια στα μέσα της σεζόν είχε δεχτεί προειδοποίηση για έξωση από το σπίτι της, αφού ο Ολυμπιακός χρωστούσε τα ενοίκια της. Από την άλλη, η Μαρία Μπαλωμενάκη, γιατρός στο επάγγελμα, έφευγε από το νοσοκομείο για να βρεθεί στην προπόνηση. Ωστόσο, όπως μας αποκάλυψαν, αυτό που τις κρατούσε ενωμένες δεν ήταν τίποτα άλλο από την αγάπη που είχε η μία για την άλλη.

« Το συστατικό της επιτυχίας είναι ότι ήμασταν όλες ενωμένες και στηρίζαμε η μία την άλλη. Θέλαμε περισσότερο από τη Βουλιαγμένη αυτό το πρωτάθλημα και το πήραμε», ήταν τα λόγια της Βάσως Μαυρέλου.

«Αγαπάμε πάνω από όλα η μία την άλλη. Αυτό είναι το μυστικό μας», δήλωσε από την πλευρά της η Μαρία Μπαλωμενάκη.

«Τη Βουλιαγμένη την ξέρουμε»

Η Βάσω Μαυρέλου αναφέρθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη. «Τη Βουλιαγμένη την ξέρουμε, παίζουμε τόσα χρόνια και μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε». Όσον αφορά στον τέταρτο τελικό, που ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με 10-2, ένιωσε την… ανάσα των παικτριών της Αλεξίας Καμμένου, που μείωσαν σε 10-8, η Χιώτισσα πολίστρια δήλωσε: «Όταν έγινε η διαφορά με 10-2 σταματήσαμε να παίζουμε στην επίθεση, κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Η Βουλιαγμένη όμως, είχε παρουσιαστεί χωρίς σύστημα. Το φοβηθήκαμε λίγο είναι η αλήθεια, αφού η Βουλιαγμένη έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, αλλά ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά».

«Έπεσαν στα μάτια μου»

Όσον αφορά στα παράπονα της ομάδας του Λαιμού για τη διαιτησία, η Βάσω Μαυρέλου σχολίασε: «Η Βουλιαγμένη είναι δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει πολύ μεγάλες παίκτριες και μία πολύ καλή προπονήτρια, αλλά με τον τρόπο που αντέδρασαν, έπεσαν πολύ  στα μάτια μου. Ο τρόπος που αντέδρασαν για τη διαιτησία ήταν αντιαθλητικός, αντιεπαγγελματικός, αντισυναδελφικός και όλα τα «αντί» μαζί. Το γεγονός ότι το παιχνίδι το πήραμε με τη διαιτησία ανήκει τουλάχιστον στη σφαίρα της φαντασίας».

«Είχαμε χημεία με τις ξένες»

« Η Ίφκε μπορούσε να πάρει παιχνίδια, αλλά υπήρξαν και φορές που δεν είχε βρεθεί σε καλή ημέρα και όλη η ομάδα έπαιρνε τη νίκη. Το σημαντικό φέτος, ήταν πως είχαμε μεγάλη χημεία με τις ξένες», είπε η Βάσω Μαυρέλου αναφορικά με την παρουσία της Ίφκε Φαν Μπέλκουμ στον Ολυμπιακό.

«Θα αναγκαστώ να φύγω»

Όσον αφορά στο μέλλον της σύλλογο, η 26χρονη πολίστρια δήλωσε: «Αν είναι έτσι η κατάσταση θα αναγκαστώ να φύγω. Έχω μάθει να δουλεύω και να επικεντρώνομαι σε αυτό και φέτος υπήρξαν φορές που δεν είχα καν την όρεξη να πάω για προπόνηση. Εγώ ήμουν μία από τις αθλήτριες που αντιδρούσε με την φιλοσοφία του Χάρη (σ.σ. Παυλίδη). Υπήρχαν φέτος στιγμές που δεν περνούσα καλά και έκανα προπόνηση με το ζόρι, αν συνεχιστεί αυτό δεν θα μπορέσω να συνεχίσω».

«Όταν έφυγε ο Χάρης»

Η Βάσω Μαυρέλου θυμάται την χειρότερη στιγμή που έζησε την χρονιά που πέρασε: «Για μένα η χειρότερη στιγμή φέτος ήταν όταν έφυγε ο Χάρης (Παυλίδης). Έχω δουλέψει κι εγώ με άλλους προπονητές αλλά ο Χάρης ήταν ο μόνος που έχω δεθεί τόσο πολύ. Τον εκτιμώ πολύ σαν προπονητή και όταν είπε ότι φεύγει, σίγουρα στενοχωρήθηκα πολύ γιατί ήμουν κι εγώ μία από τις αθλήτριες που έφταιγε».

«Αφιερωμένο σε αυτούς που με στήριξαν»
Η πολίστρια από την Χίο δεν ξέχασε να αφιερώσει το τρόπαιο, «στους γονείς μου και στον άνθρωπο της ζωής μου, που με στήριξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια και είναι αυτοί που με αγαπάνε πολύ».

Η Μαρία Μπαλωμενάκη μιλά για το πρωτάθλημα

«Ούτε πέρσι είχε το πάνω χέρι η Βουλιαγμένη. Και πέρσι την αντιμετωπίσαμε στα ίσα, τα είχαμε πάει καλά, αν και είχαμε μεγαλύτερο άγχος», ήταν τα λόγια της Μαρίας Μπαλωμενάκη αναφορικά με την τελική φάση απέναντι στη Βουλιαγμένη που χάρισε στην ομάδα της τον τίτλο.

«Όταν χάνουν, φωνάζουν για τη διαιτησία»

Όσον αφορά στα παράπονα που έκανε η Βουλιαγμένη μετά τον τέταρτο τελικό, «Και το 2009 πάλι για τη διαιτησία φώναζαν, κάθε φορά που χάνουν το πρωτάθλημα πρέπει να υποβαθμίζουν την προσπάθειά μας. Ψάχνουν τη δικαιολογία ότι εμείς το παίρνουμε με τη διαιτησία», είπε η 28χρονη αθλήτρια.

Το συστατικό της επιτυχία

Η Μαρία Μπαλωμενάκη μας αποκάλυψε ποια ήταν η… συνταγή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, «στηρίζαμε η μία την άλλη και δεν υπήρχε περίπτωση να αποχωρήσει κάποια στα μέσα της χρονιάς. Κάναμε υπομονή μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας και το κάναμε για εμάς. Ο κόσμος ήταν σημαντικός παράγοντας επίσης, αφού έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προσπάθειά μας, μας βοήθησε και όλη την χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.

«Η Ιφκε, η καλύτερη στον κόσμο»

Η έμπειρη πολίστρια του Ολυμπιακού, έπλεξε το εγκώμιο της Ολλανδής Ίφκε Φαν Μπέλκουμ, «Η Ίφκε είναι μία από τις καλύτερες παίκτριες στο κόσμο, και για μένα που την έβλεπα στην προπόνηση, είναι η καλύτερη στον κόσμο. Ήταν μεν το μεγάλο μας όπλο, αλλά το σημαντικό είναι ότι την βοηθούσε όλη η ομάδα. Όπως έχει πει και η ίδια, όλη η ομάδα κερδίζει και όλη η ομάδα χάνει».

«Θα μείνω εάν μείνουν οι συμπαίκτριες μου»

Άγνωστο είναι το αύριο στον Ολυμπιακό και η Μαρία Μπαλωμενάκη αναφέρει ποιοι είναι οι λόγοι που θα την κάνουν να παραμείνει στο λιμάνι. «Είμαι γιατρός και αυτή είναι η βασική μου δουλειά. Ο λόγος που είμαι στον Ολυμπιακό είναι ότι αγαπάω πολύ αυτό που κάνω. Θα παραμείνω στην ομάδα εάν παραμείνουν οι συμπαίκτριές μου και ο προπονητής μου. Στόχος μου είναι να έχω όρεξη για δουλειά και να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, να έχω θέληση για να πάω για προπόνηση. Εάν δεν υπάρχει αυτό, τότε δεν έχω λόγους να μείνω. Για μένα τα κίνητρα δεν είναι οικονομικά –εξάλλου τα ποσά που παίρνουμε είναι γελοία- αλλά για μένα ρόλο παίζουν οι συμπαίκτριές μου και ο προπονητής μου».

«Τότε κατάλαβα πόσο άσχημα ήταν»

Η αμυντικός του Ολυμπιακού θυμάται την χειρότερη φετινή της στιγμή, «Όταν μας είπαν ότι θα φύγουν οι δύο ξένες. Ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα στον Ολυμπιακό, αφού χωρίς τις ξένες δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε μες στους στόχους».

«Εξαιρετικά αφιερωμένο»

Ζητήσαμε από τη Μαρία Μπαλωμενάκη να μας πει που αφιερώνει αυτό τον τίτλο, και δεν δίστασε να μας πει. «Αφιερώνω αυτό το τρόπαιο στην οικογένεια μου, στις συμπαίκτριές μου και στον προπονητή μου».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved