Διπλή νίκη για τα Cruze

Διπλή νίκη για τα Cruze

Τρία στα 3 για την ομάδα της Chevrolet. Στις 3 πρώτες διοργανώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού ( World Touring Car Championship ) οι οδηγοί της έχουν νίκες και τερματισμούς στο πόντιουμ.

Τελευταία διοργάνωση αυτή στη Μόντζα όπου και στους δύο αγώνες ο Ρ.Χαφ τερμάτισε στην πρώτη και ο Ι.Μιούλερ στην δεύτερη θέση. Τα αποτελέσματα αυτά τονίζουν το πόσο ανταγωνιστικά είναι φέτος τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Chevrolet, αλλά και τα πλεονεκτήματα του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 1600 κ.εκ.

Με τις δύο πρωτιές του ο Χαφ έγινε ο τρίτος οδηγός σ την ιστορία του WTCC που καταφέρνει να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού και στα δύο σκέλη του ίδιου αγώνα.  Η διπλή αυτή νίκη, χάρισε στον Χαφ ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην κατάταξη των οδηγών, στην οποία τον ακολουθούν ο Μιούλερ στην δεύτερη και ο Μενού στην τρίτη θέση. Η Chevrolet εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά στην κατάταξη των οδηγών μετά τον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος, έχοντας διευρύνει την απόσταση που την χωρίζει από την δεύτερη ομάδα Seat στους 92 βαθμούς.

Οι Δηλώσεις των πρώτων

Ρομπ Χαφ: «Είμαι φυσικά ενθουσιασμένος με τα σημερινά αποτελέσματα. Το ότι κατάφερα να κερδίσω και τα δύο σκέλη είναι απλά φανταστικό. Στο πρώτο μέρος είχαμε μια πολύ σκληρή μάχη με τον Μενού και μια επαφή στην στροφή «Ασκάρι», αλλά τελικά κατάφερα να κρατήσω το προβάδισμα και την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση και κατάφερα να περάσω τον Μοντέιρο παρά το ότι άργησε αρκετά να φρενάρει στο πρώτο σικέιν διατηρώντας την ταχύτητά του . Στη συνέχεια το πάλεψα αρκετά με τον Μιούλερ ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος στην «Ασκάρι». Σε κάποιο σημείο και ενώ πατούσα λίγο στην «ακάθαρτη» γραμμή χρειάστηκε να φρενάρω πιο νωρίς με αποτέλεσμα να έχουμε μια επαφή, η οποία ευτυχώς δεν κόστισε.»

Ιβάν Μιούλερ: «Στο πρώτο σκέλος ο Μενού κατάφερε να με περάσει και από εκείνο το σημείο η μάχη μας ήταν πολύ σκληρή. Ένα γύρο πριν από το τέλος βγήκε στην έξοδο με λιγότερη φόρα μπαίνοντας στην γραμμή μου, με αποτέλεσμα δυστυχώς να χτυπήσουμε μεταξύ μας. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησα πραγματικά πολύ σκληρά αλλά είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολο να περάσει κανείς ένα πανομοιότυπο αυτοκίνητο από την εξωτερική πλευρά. Ήρθαμε σε επαφή με τον Χαφ όταν στην «Παραμπόλικα»  φρέναρε πιο νωρίς. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση, αλλά από την άλλη χαίρομαι ιδιαίτερα για την συνολική επιτυχία της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να το παλεύω πολύ σκληρά.»

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτο μέρος

1ος . Ρόμπ Χαφ (Chevrolet Cruze)  18:07,398’’

2ος Ιβάν Μιούλερ (Chevrolet Cruze + 1,291’’

3ος . Tιάγκο  Μοντέιρο (Seat León TDI)  + 4.239’’

4ος . Κριστιάν Πούλσεν  (BMW 320 TD)  + 4.269’’

5ος . Tομ  Κόρονελ (BMW 320 TD) + 4.499’’

Δεύτερο μέρος

1ος .Ρόμπ Χαφ (Chevrolet Cruze)  18: 10,032’’

2ος . Ιβάν Μιούλερ (Chevrolet Cruze)  + 0,242’’

3ος . Κριστιάν Πούλσεν  (BMW 320 TD) + 3,559’’

4ος . Tιάγκο  Μοντέιρο (Seat León TDI) + 6,211’’

5ος . Aλέν Μενού (Chevrolet Cruze) + 8, 896’’

Κατάταξη οδηγών

1ος . Ρ.Χαφ (Chevrolet) 120

2ος . Ι.Μιούλερ (Chevrolet) 84

3ος . A.Μενού (Chevrolet) 79

4ος . T. Μοντέιρο (SEAT) 58

5ος . Γκ.Ταρκουίνι (SEAT) 52

Βαθμολογία κατασκευαστών

1η .Chevrolet 242

2η .Seat 150

3η. BMW 132

4η. Volvo 40.

Διπλή νίκη για τα Cruze



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved