Παυλίδης: «Έκλεισε ο κύκλος μου»

Παυλίδης: «Έκλεισε ο κύκλος μου»

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Χάρης Παυλίδης, εξομολογείται στο Onsports, πώς έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από το σύλλογο, ενώ μιλά για όσα έζησε τη σεζόν που πέρασε.

«Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατάνε και όσοι τα παρατάνε, δεν νικούν ποτέ», είναι το σλόγκαν του Χάρη Παυλίδη το οποίο εφάρμοσε φέτος και στον Ολυμπιακό. Παραιτήθηκε, το σκέφτηκε, επέστρεψε και αναδείχτηκε νικητής αφού ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο γυναικών.

Το Onsports βρέθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπου μας περίμενε ο Χάρης Παυλίδης και μας μίλησε για όλα όσα έζησε την χρονιά που πέρασε.

-Σας είδαμε έντονα συγκινημένο μετά το τέλος του τέταρτου τελικού με τη Βουλιαγμένη, που ήταν και αυτός που χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Επήλθε η «κάθαρση»;

«Ήταν κι αυτός ένας λόγος. Αυτό το τρόπαιο ήταν ικανοποίηση για προσωπικούς λόγους. Μετά από τόσα προβλήματα που περάσαμε, ήρθε με τον καλύτερο τρόπο και ένιωσα μεγάλη ευτυχία».

-Κάποια στιγμή δηλώσατε παραίτηση, ωστόσο επιστρέψατε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Τι είχε γίνει εκείνη τη στιγμή;

«Ήταν το διάστημα που η ομάδα δεν με έβρισκε σύμφωνο, αφού είχαμε εστιάσει στα προβλήματα. Τα κορίτσια δεν ήταν συγκεντρωμένα στον στόχο τους, είχαμε ξεφύγει από αυτό. Ξέρω ότι πολλές αθλήτριες διαφώνησαν με την απόφασή μου αλλά έπρεπε να κάνω κάτι. Ήταν πολύ δύσκολη ημέρα για μένα αυτή».

-Μεσούσης της σεζόν έβγαιναν προς τα έξω τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ακόμα και η έξωση που είχε γίνει σε ορισμένες αθλήτριες. Ήταν τόσο σοβαρά τα προβλήματα;

«Να μην έχεις τις βασικές προϋποθέσεις για να ζήσεις σαν κανονικός άνθρωπος, αν δεν έχεις θέρμανση, όταν πολλές παίκτριες δεν είχαν καν βενζίνη για να έρθουν στην προπόνηση αντιλαμβάνεσαι πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση. Κάποια πράγματα που για τις άλλες ομάδες ήταν δεδομένα, όπως ο φυσικοθεραπευτής, οι φόρμες, τα ρούχα για εμάς ήταν είδος πολυτελείας».

-Πώς εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός να έχει τόσα προβλήματα την τελευταία περίπου τριετία;

«Ο Ολυμπιακός πάντα είχε προβλήματα απλά αυτά δεν έβγαιναν προς τα έξω. Και όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 2009 πάλι προβλήματα είχαμε. Ο κ. Κεντ που ήταν πέρσι στην ομάδα είχε βοηθήσει αρκετά αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και δεν υπήρξε κάποιος παράγοντας να ασχοληθεί».

-Η Αλεξία Καμμένου μετά το τέλος του τέταρτου τελικού, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να το πάρει και το πήρε. Ποια είναι η δική σας απάντηση;

«Εγώ θέλω να βραβεύσω τις αθλήτριες της Αλεξίας, που μετά το 2-0 έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα και δίκαια προηγείται. Η Βουλιαγμένη δεν έχει μάθει να έχει το δεύτερο ρόλο αλλά πρώτα θα συμβούλευα την Αλεξία να κάνει αυτοκριτική. Αν δείτε τον τέταρτο τελικό, εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να φωνάζουμε. Πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια και αυτές οι δηλώσεις μειώνουν τη Βουλιαγμένη. Εδώ δεν υπάρχει άνθρωπος στον Ολυμπιακό να μας πει τι γίνεται, θα υπήρχε άνθρωπος να ασχοληθεί με τη διαιτησία; Η διαιτησία δεν έπαιξε απολύτως κανέναν ρόλο σε αυτούς τους αγώνες».

-Θα παραμείνετε στον Ολυμπιακό;

«Το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσω (Παρούσα στη συνέντευξη ήταν η παίκτρια του Ολυμπιακού, Βάσω Μαυρέλου, που δάκρυσε όταν άκουσε τον προπονητή της να ανακοινώνει πως δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό). Είναι πολλά πράγματα που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με έχουν πειράξει. Έκανα υπομονή, προσπάθησα να διεκδικήσω πράγματα την πρώτη φορά που παραιτήθηκα, αν και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω την ομάδα έτσι, πριν τελειώσει η χρονιά. Πλέον, νομίζω ότι πρέπει να φύγω. Τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό ξέρω ότι έχουμε κάνει άλματα, όχι βήματα. Έκλεισε νομίζω ο κύκλος μου στον Ολυμπιακό, δεν είναι εύκολο να φύγω αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω. Πλέον, δεν μπορώ να ανεχτώ εγώ κάποιες ενέργειες των αθλητριών αλλά ούτε αυτές δικές μου. Βέβαια, όπως φάνηκε και με τη Βουλιαγμένη, δικαιώθηκαν στο τέλος, κερδίσαμε δίκαια και έπαψαν με πολύ μεγάλο πάθος».

-Η απόφαση οφείλεται στη διαφωνία με τις παίκτριες;

«Όχι, δεν έχω πρόβλημα με τις παίκτριες. Είμαι στον Ολυμπιακό πολλά χρόνια και με μερικές ήμουν πριν στη Γλυφάδα και ουσιαστικά έχουμε μεγαλώσει μαζί. Κάποια στιγμή είχαμε διαφορά νοοτροπίας, είχαμε τόσα προβλήματα και ο τρόπος που αντιμετώπισαν κάποιες καταστάσεις οι κοπέλες με έβρισκε αντίθετο. Μετά τη Βαρκελώνη χάσαμε τελείως τη μπάλα και εγώ έχασα όλο το παιχνίδι. Οι αντιδράσεις ήταν άσχημες και πιστεύω ότι δεν έπρεπε να είχε γίνει κάτι τέτοιο. Για τον Ολυμπιακό που έχει τόσα ερασιτεχνικά τμήματα αυτή τη στιγμή, το γυναικείο πόλο είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που έχει. Δεν υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί και ότι και να κάναμε εμείς δεν άλλαζε η κατάσταση. Εγώ διαφωνούσα με τον τρόπο που αντιδρούσαν οι αθλήτριες, έπρεπε να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα προβλήματα. Το βασικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό δεν είναι το οικονομικό, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας να ασχοληθεί».

-Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή για εσάς την χρονιά που πέρασε;

«Η πιο κακή στιγμή ήταν όταν παραιτήθηκα. Το είχα σκεφτεί πολύ αλλά έπρεπε κάτι να κάνω. Ήταν πολύ επίπονο για μένα, αν και δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα. Δεν θα το συγχωρούσα ποτέ στον εαυτό μου αν τις άφηνα αλλά έπρεπε να κάνω κάτι και για μένα και για τα κορίτσια».

-Τέλος καλό όμως, όλα καλά, αφού ήρθε το πρωτάθλημα….

«Η αξία του νικημένου δίνει αξία στο νικητή. Συγχαίρω τη Βουλιαγμένη για τον τρόπο που έπαιξε, αφού έπαιξε σαν πραγματική πρωταθλήτρια αλλά όπως είδα εγώ τις παίκτριές μου τον τελευταίο καιρό δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε από όποια ομάδα κι αν είχαμε απέναντι μας. Ειλικρινά δεν τις έχω ξαναδεί έτσι τις παίκτριές μου τόσα χρόνια που τις ξέρω».

-Που θέλετε να αφιερώσετε το πρωτάθλημα;

«Το αφιερώνω στη μνήμη του πατέρα μου, τον οποίο έχασα πριν από περίπου έξι μήνες. Ήταν μία πολύ άσχημη στιγμή για μένα αφού με τον πατέρα μου ήμουν πολύ δεμένος. Δική του απόφαση ήταν να έρθω στον Ολυμπιακό τη στιγμή που ήμουν στην Γλυφάδα και έπαιρνα περισσότερα χρήματα. Είχα κάνει τάμα ότι φέτος θα πάρω έναν τίτλο για να του τον αφιερώσω».



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved