Νίκη του Στόνερ στο Λε Μαν

Νίκη του Στόνερ στο Λε Μαν

Την πρώτη νίκη στην καριέρα του πέτυχε ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) στην πίστα του Λε Μαν, 4ου αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Τις δύο επόμενες θέσεις του πόντιουμ συμπλήρωσαν μετά από «μάχη» μεταξύ τους οι δύο Ιταλοί: Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda) και Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Team), οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η 25η νίκη του Στόνερ μετά από μία κούρσα στην οποία κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος με διαφορά 14’’ από το 2ο. Έτσι ανεβαίνει 2ος στη βαθμολογία 12 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing).

Τον αγώνα παρακολούθησαν 88.400 θεατές (176.200 ολόκληρο το Σαββατοκύριακο) και όλοι έστρεψαν την προσοχή τους στον ιταλικό εμφύλιο, ανάμεσα στους Ντοβισιόζο και Ρόσι. Όπως και στην Πορτογαλία ο αναβάτης της Honda αντιμετώπισε τις προσπάθειες του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και κράτησε τη 2η θέση. Για τον Ρόσι ήταν το 2ο καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς και για την Ducati το 2ο πόντιουμ.

Ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) έκανε μία από τις συνηθισμένες του «εκρηκτικές» εκκινήσεις ως τη στιγμή που ο Στόνερ βρήκε ρυθμό και πέρασε πρώτος. Ο Ισπανός έμεινε μαζί του στη μισή κούρσα. Τους δύο έφτασε ο Σιμονσέλι, ο οποίος έκανε το πέρασμα στον 17ο γύρο. Λίγο μετά, ο Πεντρόζα διεκδίκησε ξανά τη 2η θέση ακούμπησε τον Σιμονσέλι και ο Ισπανός έπεσε. Οι οργανωτές θεώρησαν υπεύθυνο τον Σιμονσέλι και του έδωσαν ποινή «ride through», ρίχνοντάς τον στην 5η θέση. Μετά τον αγώνα η ομάδα ανακοίνωσε πως ο Πεντρόζα έσπασε την κλείδα του.

Ο Χόρχε Λορένθο είχε ένα άσχημο Σαββατοκύριακο. Στα ελεύθερα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα έπεσε καταστρέφοντας τη μοτοσικλέτα του και τραυματίζοντας το δάχτυλό του. Ο Ισπανός ξεκίνησε τον αγώνα με τη 2η μοτοσικλέτα και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει καμία επίθεση. Τελικά «βρέθηκε» 4ος μετά τις αλλαγές στην κατάταξη. Την εξάδα έκλεισε ο Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) ισοφαρίζοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα από την Λοσέιλ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) 44:03,955’’

2ος Αντρέα Ντοβισιόζο(Repsol Honda Team) + 14,214’’

3ος Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Team) + 14,564’’

4ος Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) + 21:075’’

5ος Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini) + 31,245’’

6ος Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) + 31,609’’

7ος Νίκι Χέιντεν (Marlboro Ducati Team) + 35,566’’

8ος  Χιρόσι Αουάμα (San Carlo Honda Gresini) + 51,502’’

9ος Χέκτορ Μπαρμπέρα (Mapfre Aspar Team Ducati) + 1:03,731’’

10ος Κάρελ Άμπρχαμ (Cardion AB Motoracing Ducati) + 1:03,885’’



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved