«Δεν ακούει κανείς!»

«Δεν ακούει κανείς!»

Πριν από μερικές εβδομάδες το ΕΑΚ Χανίων ήταν πολύ κοντά στο να βάλει… λουκέτο, καθώς η διοίκηση του Κέντρου είχε ανακοινώσει πως θα έκλεινε τους αθλητικούς χώρους, λόγω έλλειψης χρημάτων. Το Onsports μίλησε με τον πρόεδρο του Κέντρου, Ιπποκράτη Μανουλάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΑΚ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοίκησης, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη εκταμίευσης της επιχορήγησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία ανήκει το ΕΑΚ, ήτοι το Εθνικό Στάδιο, το κλειστό γυμναστήριο και το κολυμβητήριο της πόλης. Ο Ιπποκράτης Μανουλάκης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του Αθλητικού Κέντρου, το οποίο… απασχολεί περίπου 7000 αθλητές από όλα τα αθλήματα.

- Ποιος ήταν ο λόγος που η διοίκηση του ΕΑΚ είχε πάρει την απόφαση να κλείσουν οι χώροι του Εθνικού Σταδίου και του κολυμβητηρίου;

«Κατ’ αρχήν θέλω να πω πως είναι μια απόφαση της επιτροπής διοίκησης για να ενημερώσει τον κόσμο, την κοινωνία, τις πολιτικές αρχές και όσους εμπλέκονται στα θέματα αθλητισμού. Όταν αφήνουν από την αρχή του έτους χωρίς ούτε ένα ευρώ, ένα ΕΑΚ με 29 εργαζόμενους και 7000 αθλητές, με πάγια έξοδα, χρέη 430.000 ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση από οφειλές σε ΔΕΗ, νερό, πετρέλαιο, συνεργείο καθαρισμού, που πάμε στον τρίτο μήνα στον οποίο εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, καταλαβαίνετε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η αιτία που ενημερώσαμε πως θα έκλεινε το ΕΑΚ Χανίων ήταν καθαρά για λόγους υγιεινής. Όταν δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε το συνεργείο καθαρισμού, που έληγε η σύμβασή του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολυμανθούν οι χώροι, όπου περνάνε χιλιάδες παιδιά, έπρεπε να πάρουμε την απόφαση να το κλείσουμε».

- Υπήρχε κάποιο πλάνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων;

«Όχι απλά υπήρχε πλάνο βιωσιμότητας του ΕΑΚ, αλλά υπήρξε και ένα αναπτυξιακό πλάνο, όμως, από την στιγμή που δεν υπάρχει η τακτική επιχορήγηση, δεν έχουμε δουλειά».

- Το πρόβλημα πηγάζει κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας;

«Η αιτία του προβλήματος είναι πως δεν υπάρχει η εκταμίευση της τακτικής επιχορήγησής μας. Το ΕΑΚ, που είναι το Εθνικό Στάδιο, το κλειστό γυμναστήριο και το κολυμβητήριο, ανήκουν στην Γ.Γ.Α. Από την στιγμή που απουσιάζουν τα χρήματα δεν έπρεπε να πάρουμε την απόφαση να κλείσουμε όλες τις εγκαταστάσεις; Όταν φωνάζουμε για τέσσερις μήνες και δεν ακούει κανείς, τι άλλο να κάνουμε;».

- Όταν παραλάβατε την διοίκηση, τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα;

«Εμείς παραλάβαμε ένα χάος. Υπήρχαν 430.000 ευρώ χρέη από την προηγούμενη διοίκηση. Είμαστε μόλις 4 μήνες διοίκηση. Παραλάβαμε την άρνηση των προμηθευτών, λόγω έλλειψης αξιοπιστίας της προηγούμενης διοίκησης, παραλάβαμε ένα ΕΑΚ που οι εγκαταστάσεις του ήταν απαράδεκτες. Θέλει μια ήπια ανακατασκευή για να μπορούν να γίνουν μεγάλοι αγώνες όπως τα «Βενιζέλεια». Το ΕΑΚ ήταν ένα αναπτυξιακό εργαλείο του νομού, γιατί πιο παλιά έρχονταν αποστολές από το εξωτερικό, που άφηναν και κάποια έσοδα. Και με τα χάλια που έχει το ΕΑΚ ποιος να έρθει;».

- Είχατε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς για το πρόβλημα του Σταδίου;

«Τους έχω ενημερώσει όλους. Τον κ. Γερουλάνο, τον κ. Μπιτσαξή, την Γ.Γ.Α., τον Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη, τον αντι-Περιφεριάρχη κ. Βουλγαράκη, τον Δήμο Χανίων, τους βουλευτές. Όλοι είναι ενήμεροι. Δείχνουν την συμπαράστασή τους, κάνουν κάποιες προσπάθειες, αλλά το πρόβλημα ανάγεται στο γενικότερο πρόβλημα της χώρας. Αλλά πρέπει μόνοι μας να βρούμε τους πόρους».

- Υπάρχει… φως για την εύρεση λύσεων;

«Υπάρχει μια επικοινωνία με την περιφέρεια Κρήτης, που ακόμα δεν έχει λήξει η κουβέντα. Οι άνθρωποι έχουν την θέληση, αλλά πρέπει να ξεπεράσουν κάποια προβλήματα δικά τους, γιατί δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν οργανισμό που δεν τους ανήκει. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια άκρη».

- Οι σύλλογοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να στηρίξουν τις προσπάθειές σας;

«Από τους συλλόγους υπάρχει μια επικοινωνία να βοηθήσουν, έχουν μπει στην διαδικασία, αλλά δεν θα μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Θεωρώ ότι μπορούν να καλύψουν καθημερινά έργα συντήρησης. Πάντως, στο ΕΑΚ έχουμε έσοδα και από συναυλίες. Αλλά πρέπει να δούμε και τι θα γίνει μέχρι τότε».

- Όσο πιο παλιό είναι ένα Αθλητικό Κέντρο, τόσο μεγαλύτερη φθορά έχει. Οι χώροι στο ΕΑΚ έχουν ανακαινιστεί;

«Το στάδιο είναι παλιό. Περίπου 60 ετών. Κατά καιρούς γίνονται μερικές ανακαινίσεις. Όμως, λόγω της παλαιότητας, θέλει τακτική συντήρηση. Δεν είναι μόνο ότι το στάδιο είναι παλιό, αλλά και ότι υπάρχει χρήση όλων των αθλημάτων. Τα Χανιά έχουν υψηλή αθλητική παιδεία. Μόνοι οι σύλλογοι που έχει και ο κόσμος που συμμετέχει το αποδεικνύουν. Είναι από τις ελάχιστες πόλεις που έχουν τόση συμμετοχή. Αυτό σημαίνει και αντίστοιχη φθορά».



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved