«Πρέπει να βοηθήσει η Πολιτεία»

«Πρέπει να βοηθήσει η Πολιτεία»

Την άποψή του πως η Πολιτεία θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα αθλητικά σωματεία, σε μία δύσκολη στιγμή, εξέφρασε ο Δημήτρης Λειψάκης.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων, υπεύθυνος για τα θέματα Αθλητισμού, μίλησε στο Onsports, εξέφρασε τα παράπονά του και την απορία του για την στάση των αρμόδιων φορέων. Παράλληλα, ο Δημήτρης Λειψάκης, αναφέρθηκε και στην απογοητευτική κατάσταση του γηπέδου της Μοναχής Ελιάς.

- Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων…

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός η Πολιτεία να μην στέλνει χρηματοδότηση στο ΕΑΚ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν όλοι οι αθλητικοί χώροι, όπως το γήπεδο, αλλά και όλοι οι χώροι του αθλητισμού. Την στιγμή, μάλιστα, που έχουμε και μια ομάδα, τον ΝΟΧ που έχει γράψει τη δική του ιστορία και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται και πάλι στην Α1 του πόλο. Είναι απαράδεκτο να μην στέλνει την χρηματοδότηση.

Ξέρουμε πως όταν κλείνει ένας χώρος αθλητισμού, ανοίγει μια φυλακή. Αυτή την στιγμή, αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε στο νομό μας και όχι μόνο, παιδιά που πίνουν και κάνουν χρήση ουσιών. Αυτούς θα πρέπει να τους φέρουμε κοντά μας.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, λέμε πριν τις εκλογές πως θα είμαστε κοντά στα παιδιά και πρέπει αυτό να το κάνουμε και μετά τις εκλογές. Θεωρώ ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι προτεραιότητα, γιατί έτσι δίνεις ένα κίνητρο. Αν λείψει αυτό τότε τα πράγματα δεν πάνε σε σωστό δρόμο».

- Βρισκόμαστε στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς, που χρησιμοποιεί ως προπονητικό κέντρο ο ΑΟ Χανίων και βλέπουμε πως το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση…

«Το γήπεδο στην Μοναχή Ελιά ανήκει στον Δήμο Χανίων, είναι χώρος ποδοσφαίρου, αλλά οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Εμείς είμαστε μια δημοτική αρχή που αναλάβαμε πριν από λίγο καιρό και είμαι σίγουρος πως θα αποδοθεί στην κοινωνία έτοιμο».

- Έχετε κάποιο πλάνο για την βελτίωση του γηπέδου;

«Υπάρχει διαδικασία που αναφέρει πως ο τάπητας θα ισιώσει. Θα έρθει γεωπόνος που θα φτιάξει όπου υπάρχει έλλειμμα το χορτάρι και θα παραδοθεί στην κοινωνία. Είναι δέσμευση της δημοτικής αρχής. Αυτό θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα. Τώρα τελειώνει η ποδοσφαιρική χρονιά, αλλά το έργο θα πρέπει να γίνει».

- Έχετε κάνει καταγραφή σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου;

«Πλέον τα Χανιά, είναι ένας μεγάλος δήμος, που έχει πολλές αθλητικές υποδομές, που παρουσιάζουν και πολλά προβλήματα. Όμως, προτεραιότητα για εμάς είναι ο αθλητισμός κι αυτό κάνουμε πράξη με τα πενιχρά μας έσοδα».

- Θεωρείτε πως υπάρχει μέλλον για τον αθλητισμό στα Χανιά;

«Υπάρχει ένα θέμα με τον αθλητισμό. Όταν ακούς ότι κλείνουν οι υποδομές κάτι δεν πάει καλά. Η κοινωνία πρέπει να δράσει. Από ό,τι αφουγκράζομαι, ετοιμάζονται διαδικασίες που θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο. Η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να δώσει αυτά που αναλογούν στις ομάδες».

- Έχετε κάποια ενημέρωση για τις χρηματοδοτήσεις; Όπως για παράδειγμα στο ΕΑΚ;

«Η Πολιτεία λέει εδώ και δύο μήνες πως θα στείλουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι στο ΕΑΚ και όλο δεν έρχονται. Πώς τα στέλνουν από την Αθήνα; Το γεγονός πως ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι ανοικτός έχει να κάνει με τη βοήθεια του Δήμου Χανίων».



Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved