Οι παρέες γράφουν ιστορία (ph.)

Οι παρέες γράφουν ιστορία (ph.)

Θα δανειστούμε τον τίτλο γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, γιατί μόνο έτσι μπορείς να παρουσιάσεις την ομάδα πόλο των γυναικών του Ηρακλή. Το Onsports βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε με τις πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας των «κυανόλευκων». 

Μια παρέα γυναικών που έγραψε τη δική της ιστορία, με τη συμβολή βέβαια  και κάποιων ανδρών. Του προπονητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη και του εφόρου Βασίλη Πλευρίτη. Αλλά η συμβολή δεν σταματά εδώ, καθώς και οι γονείς των παικτριών έχουν αναγάγει τους εαυτούς τους σε χορηγούς.
Λένε ότι πίσω από ένα μεγάλο άνδρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα. Στην περίπτωση του Παναγιώτη Ιωακειμίδη κρύβονται περισσότερες και έφθασαν την ομάδα στην 3η θέση του πρωταθλήματος πόλο, φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι  με τον Εθνικό.
Φέτος, ο «γηραιός» έφθασε και  μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του LEN TROPHY και γενικά η χρονιά όπως ομολόγησαν και ίδιες οι παίκτριες ήταν «φανταστική» και ήρθε μετά από πολύ και σκληρή δουλειά.

Η αρχηγός της ομάδας Εύη Χατζημελετίου, ο «Λιονέλ Μέσι» της ομάδας, στο θηλυκό του, η Μάγδα Τζίμα και ο «φύλακας άγγελος» των διχτυών της ομάδας η Ελένη Γούλα αναλύουν η κάθε μια με το δικό της τρόπο το πώς έφθασαν στην επιτυχία.

Η Εύη Χατζημελετίου, βρίσκεται στην ομάδα από 12-13 ετών: «Ξεκινήσαμε 4 κολλητές, εγώ, οι δύο Φλώρου, Χριστίνα και Μαρίνα και η Μάγδα Τζίμα και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα. Δεν μας έσπρωξε κάτι ιδιαίτερο στο άθλημα. Όλα άρχισαν από κάποια προγράμματα του Δήμου Αμπελοκήπων. Μας άρεσε το παιχνίδι και έτσι άρχισαν όλα».

Για να φθάσετε να αγωνίζεστε με τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, στο γυναικείο πόλο: « Αυτό ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία και είμαι ευτυχισμένη όπως και οι συμπαίκτριες μου που τη ζήσαμε. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαμε να το ζήσουμε μέσα στην Ελλάδα και θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστο».

Λένε, κυρίως οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ότι οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να σηκώσουν το παράλληλο βάρος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και στο πόλο;
«Δεν θα το έλεγα. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δυνατό και το ευρωπαϊκό είναι εξίσου δυνατό, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να το αντέξει η πλάτη μας. Το έχει αποδείξει άλλωστε και η παρουσία των ελληνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια, στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Βουλιαγμένη, Ολυμπιακός, Εθνικός κατά κύριο λόγο, αλλά και εμείς και η Πάτρα φέτος, δείχνουν ότι μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος των παράλληλων αγώνων».

Στην παρέα των κολλητών συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη σκόρερ της ομάδας και μέλος της Εθνικής ομάδας των γυναικών Μάγδα Τζίμα. Με τη Μάγδα αντιμετωπίσαμε ένα προβληματάκι, αν θα αποκαλύψουμε ολόκληρο το όνομα ή θα χρησιμοποιήσουμε το υποκοριστικό. Τελικά συμφωνήσαμε αν και το Μαγδαληνή είναι ένα από τα ωραία γυναικεία ονόματα να τη φωνάζουμε «Μάγδα» για το οικείον της υπόθεσης.

Πως είναι να είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο της ομάδας; (Μάλλον χτυπήσαμε αδύνατο σημείο, γιατί φάνηκε να της αρέσει ο εν λόγω Πορτογάλος σκόρερ  και τον εκτιμά για διάφορους λόγους…): «Φέτος δεν ήμουν και στα καλύτερα μου. Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να σκοράρεις, είναι μοναδικό, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός, να πάρω τη μπάλα και να πετύχω το γκολ. Η ομάδα βασίζεται σε μένα, αλλά και εγώ βασίζομαι στην ομάδα. Δεν είμαι από τις παίκτριες που θα σκεφτώ να μη δώσω πάσα αν δω ελεύθερη συμπαίκτρια μου, για να πετύχω εγώ το γκολ. Το πόλο είναι ομαδικό άθλημα και εκεί στηρίζεται η επιτυχία στην ομαδικότητα».

Το πρωτάθλημα τελείωσε και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής. Δίκαιο το αποτέλεσμα;
«Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα δίκαιο. Εκεί που είχαν φθάσει τα πράγματα ήθελαν και οι δύο ομάδες τη νίκη, η Βουλιαγμένη για να ισοφαρίσει και ο Ολυμπιακός για να στεφθεί πρωταθλητής. Το 10-2 στο ημίχρονο, ήταν δύσκολο να ανατραπεί . Η Βουλιαγμένη είναι μεγάλη ομάδα, αλλά ίσως στο συγκεκριμένο παιχνίδι να έχασε την αυτοσυγκέντρωση της, ίσως να μη βρέθηκε στη μέρα της. Είναι μικρές οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο των ομάδων. Πάντως φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν ήταν καθόλου μονότονο. Δεν πλήξαμε σε κανένα σημείο του, Υπήρχαν ανατροπές, νίκες και ήττες, αναπάντεχες, για όλες τις ομάδες».

Η Ελένη Γούλα είναι ο «Φαν Ντερ Σάαρ» αυτής της ομάδας. Ο τερματοφύλακας είναι καταδικασμένος να είναι μόνος του. Αυτός ευθύνεται αν η ομάδα φάει «τζάμπα» γκολ, αλλά ευτυχώς τα τελευταία χρόνια του αναγνωρίζεται και η καλή απόδοση.
Η Ελένη δεν ανήκει στην παρέα των  4, αλλά κατάφερε και αυτή να γίνει κολλητή στη συνέχεια και ας είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη. Μπορεί έτσι να αναγνωρίσει τι έχει αλλάξει σε αυτή την ομάδα. Πόσο νερό γεμάτο χλώριο έχει τρέξει σε αυτό το αυλάκι…
«Αρχίσαμε ερασιτεχνικά, μια ομάδα που στην ουσία δεν υπήρχε. Δεν γνωρίζαμε ούτε τα βασικά. Εγώ δεν ήξερα να κολυμπάω. Ήμασταν πολύ χαλαρά στην αρχή και το αντιμετωπίζαμε σαν χόμπι. Μετά μπήκαν ι στόχοι και στη συνέχεια αρχίσαμε να το βλέπουμε σε επίπεδο πρωταθλητισμού, πιο πρωταγωνιστικά, αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη λέξη. Το κλίμα ήταν και παραμένει αυτό της καλής παρέας»

Και μετά ήρθαν οι επιτυχίες, αλλά το παρεϊστικο κλίμα δεν άλλαξε:  «Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε αυτό το παρεϊστικο κλίμα δεν θα είχαμε και αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς δεν είμαστε τόσο έμπειρη ομάδα όσο κάποιες άλλες στο ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι ό,τι καταφέραμε ήρθε με σκληρή δουλειά, αλλά και το καλό κλίμα μεταξύ των παικτριών της ομάδας».

Μέλος της Εθνικής ομάδας όπως και η Τζίμα. Ιδιαίτερα τα συναισθήματα;
«Θεωρούμαστε από τις μικρές  της Εθνικής, αλλά δεν έχει σημασία. Τρελαίνομαι να αγωνίζομαι με το εθνόσημο. Είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για μένα, αλλά και για τις υπόλοιπες κοπέλες».

Υπάρχουν παρέες στην Εθνική. Υπάρχει διαχωρισμός σε κοπέλες των ομάδων της Αθήνας και της Περιφέρειας;
«Σίγουρα υπάρχει και αυτό είναι λογικό καθώς τα κορίτσια των αθηναϊκών ομάδων μένουν στα σπίτια τους, ενώ τα κορίτσια από την υπόλοιπη Ελλάδα μένουμε στο ξενοδοχείο, τρώμε μαζί, μοιραζόμαστε το δωμάτιο, είναι λογικό. Τώρα μέσα στην πισίνα, στις προπονήσεις και στους αγώνες  δεν υπάρχουν τα συλλογικά και όλες φοράμε το σκουφάκι της Εθνική Ελλάδας. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι  καλές»

Ο Ηρακλής η ομάδα που ανήκεις περνά δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Μετείχατε και εσείς στην πορεία που έγινε πρόσφατα για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Εθνική.
«Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Αν και δεν είμαι η αρμόδια για να απαντήσω για το δίκαιο ή το άδικο της υπόθεσης, θεωρώ άδικο να υποβιβάζεις μια ομάδα για οποιοδήποτε λόγο πόσο μάλλον που είμαι και παίκτρια, αλλά και μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου. Ό, τι ισχύει για τις άλλες ομάδες που βρέθηκαν στην ίδια θέση, θα πρέπει να ισχύσουν και για τον Ηρακλή».

Φοιτήτρια του παιδαγωγικού γνωρίζει καλά από ψυχολογία. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, με την προπονήτρια της Βουλιαγμένης να παραιτείται. Το θεωρείς σωστό;
«Η Βουλιαγμένη είναι μια πολύ καλή ομάδα, Κάποια λάθη που έκανε, κάποια κακή εκτίμηση ίσως να της στοίχισε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει ότι παύει να είναι καλή ομάδα. Τώρα όσο για την παραίτηση της προπονήτριας της ομάδας, δεν γνωρίζω ακριβώς τους λόγους, αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη παραιτήθηκε για τη συμπεριφορά των διαιτητών. Πάντως καλό θα ήταν όταν η ομάδα είναι σε απόγνωση, να μη χάνει και τον λη την προπονήτρια της. Έχεις χάσει έναν τίτλο, αν χάσεις και τον προπονητή σου είναι δύσκολο».

Τα πράγματα με την οικονομική κρίση, είναι δύσκολα για όλους και κυρίως για τις ελληνικές ομάδες. Τα παιχνίδια στην Ευρώπη, ανοίγουν κάποιες πόρτες για πιθανή μεταγραφή; 
«Εκτός από τη Ρωσία που θεωρείται απομονωμένη, καθώς έχει υποδομές, δικές της παίκτριες όλες οι άλλες χώρες ενδιαφέρονται για ελληνίδες παίκτριες. Οικονομική κρίση υπάρχει παντού, σίγουρα όχι τόσο όσο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη τα μπάτζετ έχουν μειωθεί. Το πόλο δεν είναι ένα άθλημα που το κάνεις για τα χρήματα. Στον Ηρακλή αυτό μας έχει γίνει βίωμα. Χορηγοί είναι οι γονείς μας και ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί το αγαπάμε και το διασκεδάζουμε».



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved