«Μεγάλο κίνητρο το Κύπελλο»

«Μεγάλο κίνητρο το Κύπελλο»

Υψηλό είναι το κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό.

Αυτό παραδέχθηκαν τα μέλη των «αιωνίων» στη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα (13/05) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Παράλληλα, όλοι εξέφρασαν την ελπίδα τους μετά το τέλος του αγώνα να έχει κερδίσει το μπάσκετ.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Μιχάλης Βιντζηλαίος: «Κατ’ αρχάς, μου δίνεται η ευκαιρία να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την ευρωπαϊκή διάκρισή του. Εύχομαι παρόμοιες διακρίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ο τελικός πέρασε από κάποιες περιπέτειες, δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά πλέον φθάσαμε στην τελική ευθεία διεξαγωγής του. Συμμετέχουν οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες, πιστεύω να έχουμε ένα καλό και ήσυχο παιχνίδι, χωρίς επεισόδια. Από πλευράς ομοσπονδίας έχει γίνει ό,τι καλύτερο. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να ενημερώσουν τον κόσμο για τη διαδικασία. Τα εισιτήρια είναι 900 και είναι ονομαστικά. Θα γίνει αυστηρός έλεγχος σε όλους. Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην έρθει κόσμος χωρίς εισιτήριο, θα είναι μάταιο, δεν πρόκειται να μπει στο γήπεδο. Επίσης, δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση ονομαστικού εισιτηρίου. Θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά, όλα είναι έτοιμα, εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ανέφερε από την πλευρά του: «Να συγχαρώ κι εγώ τον Παναθηναϊκό για τη μεγάλη επιτυχία του. Φθάνουμε σε έναν τελικό που όπως ξέρουμε αναβλήθηκε πριν από λίγους μήνες. Προσπαθούμε με τη βοήθεια των σωματείων για το καλύτερο, η συνεργασία μας όλο αυτό τον καιρό ήταν άριστη. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ θα υπάρχει αυστηρός σωματικός έλεγχος, προκειμένου να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε ·την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Μας δίνεται μέσα από αυτό τον τελικό η δυνατότητα να δείξουμε πως το μπάσκετ είναι κάτι διαφορετικό. Θα είναι πολύ καλή ενέργεια για το ελληνικό μπάσκετ να μην υπάρχουν επεισόδια. Εύχομαι οι δύο ομάδες να παίξουν καλά και να προσφέρουν υψηλό θέαμα. Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο, στη σημερινή (13/05) διαδικασία τον πρώτο λόγο έχουν οι προπονητές και οι αρχηγοί».

Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό. Αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που σεβόμαστε πολύ. Η επιστροφή από ένα Φάιναλ Φορ είναι πάντοτε δύσκολη, ειδικά για τους παίκτες, θα πρέπει να βρούμε το κίνητρο να παίξουμε σε έναν τελικό και να τον κερδίσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προόδου, με την αύξηση των εισιτηρίων, ίσως κάποια ημέρα να είναι γεμάτο το γήπεδο. Ελπίζω μετά το τέλος του τελικού όλοι να μιλάνε για μπάσκετ».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, από την πλευρά του, τόνισε: «Εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Εμείς πρέπει, κυρίως, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι 100%. Από εκεί και πέρα, θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε το Κύπελλο»».

Πρώτος το λόγο από τον Ολυμπιακό πήρε ο προπονητής του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος δήλωσε: «Περιμένω ένα καλό και δυνατό παιχνίδι από δύο καλές ομάδες. Η διαφορά για την ομάδα μου είναι πως παίζει απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, η οποία δίνει σε εμάς μεγάλο κίνητρο να τον κερδίσουμε. Έχουμε σοβαρά προβλήματα, δεν θα παίξει σίγουρα ο Νεστέροβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης προέρχεται από τραυματισμό, αλλά πιστεύουμε στη βοήθεια των φιλάθλων μας. Σίγουρα, ήταν λογικά τα μέτρα που ελήφθησαν κι ελπίζω ο κόσμος να υποστηρίξει την ομάδα του και να κάνουμε έναν όμορφο τελικό».

Τέλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επεσήμανε: «Οφείλω να πω κι εγώ συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, για εμάς ήταν δύσκολο να μην είμαστε εκεί, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την επιτυχία του αντιπάλου. Με αφορμή τον τελικό, που αναβλήθηκε, θα πρέπει να ψάξουμε να δούμε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Εμείς οι αθλητές είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, η κατάκτηση του τίτλου είναι σημαντική για πολλούς λόγους, και ψυχολογικούς. Έχουμε προβλήματα, αλλά όπως μας είπε και ο προπονητής μας πρέπει έστω και πέντε να μπούμε και να πολεμήσουμε. Ξέρουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, αυτό πρέπει να κάνουμε και την Κυριακή (11/05). Οι δύο ομάδες αξίζουν να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση από τους φιλάθλους. Εμείς πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό που είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πάρα πολύ σημαντικό, μετά το τέλος του τελικού θα πρέπει να έχει κερδίσει μπάσκετ. Να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο έτοιμος, αλλά μετά το τέλος να φύγουμε όλοι χαρούμενοι για ό,τι έχουμε καταφέρει».

Σε ερώτηση, πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ριχτούν κατευθείαν μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα στη μάχη του τίτλου του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε: «Το έχουμε αναφέρει όλοι, το πιο δύσκολο είναι αυτό, να αφήσουμε στην άκρη ό,τι πετύχαμε και να μπούμε στην κατάσταση ενός τελικού απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε πως ίσως να αποδειχθεί πιο εύκολο από τη στιγμή που ο αντίπαλός τους είναι ο Ολυμπιακός: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, θα είναι δύσκολο. Πρόκειται για έναν τελικό εναντίον του Ολυμπιακού κι ίσως αυτό μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Αναφορικά με τις διαφορές του τελικού σε σχέση με τα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σχολίασε: «Σίγουρα, υπάρχει διαφορά. Αμφότεροι, όμως, προετοιμαζόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή». «Είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε στην Ελλάδα. Κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης η επιτυχία μας θα γίνει ακόμα πιο σπουδαία. Θα πρέπει να παίξουμε τόσο καλά όσο χρειάζεται για να κερδίσουμε», συμπλήρωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος θεωρεί πως την πίεση θα την αισθανθεί μεγαλύτερη ο Παναθηναϊκός: «Με την αναβολή, η διαφορά είναι πως πλέον παίζουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης, άρα το κίνητρό μας είναι μεγαλύτερο. Ωστόσο, εάν κάποιος έχει παραπάνω πίεση, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που θέλει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, στη Ρωσία, όταν η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε την Ευρωλίγκα όλοι θεωρούσαν δεδομένο πως θα κερδίσει και το πρωτάθλημα. Θα είναι άδοξο να το χάσουν».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved