Χρόνια πολλά, Πάμπλο (phs-vds)

Χρόνια πολλά, Πάμπλο (phs-vds)

Γενέθλια έχει σήμερα 11 Μαΐου ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος γίνεται 34 ετών (γεννημένος το 1977) και το Οnsports θα προσπαθήσει να σας θυμήσει μερικές από τις χαρακτηριστικές στιγμές του Ουρουγουανού στην καριέρα του στην Ελλάδα.

Η είδηση της μεταγραφής του Πάμπλο Γκαρσία το καλοκαίρι του 2008 σκόρπισε ενθουσιασμό τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Το «βαρύ» βιογραφικό, η φήμη του «σκληρού» και η ηγετική φυσιογνωμία θεοποίησαν τον Ουρουγουανό πριν καν φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ. Με το που πάτησε το πόδι του στην Θεσσαλονίκη στις 30-07-08 επιβεβαίωσε το ταμπεραμέντο του, καθώς δεν χαμογέλασε ούτε στιγμή στους περίπου 2000 φιλάθλους που τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Απλά αρκέστηκε σε ένα ψυχρό βλέμμα, με τους φιλάθλους να βλέπουν στον πρόσωπο του Γκαρσία έναν άνθρωπο με ιδιοσυγκρασία παρόμοια με την δική τους.

Ο Γκαρσία δεν άργησε να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας, στην αρχή όχι τόσο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, άλλωστε ήταν πολύ νωρίς για να κριθεί, αλλά για την περιβόητη «μπουνιά» στον Ντιόγο μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη στις 16 Νοεμβρίου. Ο Πάμπλο Γκαρσία χτύπησε όπως είπε τον Ντιόγο γιατί λίγα λεπτά πριν τον χτύπησε με αγκωνιά στο πρόσωπο και του έσπασε δύο δόντια.

«Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», όπως δήλωσε και ο ίδιος. Η φάση αυτή σκόρπισε ενθουσιασμό στους αγανακτισμένους οπαδούς, χαρακτηρίστηκε ως «γροθιά στο κατεστημένο» και ο Πάμπλο Γκαρσία ως «Τσε Γκεβάρα». «ΠΑΟΚ Θρησκεία Τρομοκρατία, Τιμή και Δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία», ακούγεται από τότε ρυθμικά προς τιμήν του «Κανάριο».

Η χρονιά συνεχίστηκε με προβλήματα για τον Γκαρσία. Έχασε αγώνες λόγω των τιμωριών, είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να μην προσφέρει τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Η ευκαιρία για εξιλέωση φάνηκε πως θα ερχόταν στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και ο Γκαρσία κάνει ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, έχοντας επικρατήσει κατά κράτος στον χώρο του κέντρου.

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή της αποβολής του. Όντας στοχοποιημένος  καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς δέχεται την κόκκινη κάρτα από τον Κάκο, ο οποίος άφησε ατιμώρητο τον Σιμάο. Ο ΠΑΟΚ χάνει 1-0 και μαζί χάνει και το πλεονέκτημα για την πρώτη θέση. Ο Γκαρσία γίνεται το «μαύρο» πρόβατο για την διοίκηση που θέλει να «ξεφορτωθεί» το μεγάλο του συμβόλαιο και για τον Φερνάντο Σάντος, όχι όμως και για τους οπαδούς.

«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», γράφει το τατουάζ στο στήθος του Γκαρσία, αυτό είναι το «μότο» ζωής του και αυτό έκανε πράξη. Την δεύτερη χρονιά του στον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται τα δεδομένα και αποφασίζει να παίξει ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι του 2009 βρέθηκε στο στόχαστρο τουρκικών ομάδων, με επιθυμία του ίδιου όμως και απαίτηση του κόσμου παρέμεινε στον ΠΑΟΚ.

Μπαίνει από σπόντα ξανά στην ομάδα, καθώς τραυματίζεται ο Βιτόλο στην 2η αγωνιστική. Από τότε δεν χάνει την θέση του, εξελίσσεται στον ηγέτη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και διακρίνεται όχι μόνο για τις αμυντικές, αλλά και για τις οργανωτικές του επιδόσεις.

Το πρώτο του γκολ

Στις 7-11-09 πετυχαίνει με απευθείας εκτέλεση φάουλ το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή, κόντρα στον Πανθρακικό.

Όποιος είπε πως οι σκληροί δεν κλαίνε έκανε λάθος. Στις 21-2-10 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει αν ο «Δικέφαλος» μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον αντίπαλό του. Ο Πάμπλο Γκαρσία 5 ημέρες νωρίτερα είχε «χάσει» την μητέρα του και είχε ταξιδέψει στην πατρίδα του, ώστε να την αποχαιρετήσει. Δείχνοντας την μεγάλη ψυχική δύναμη που διαθέτει, επιστρέφει μετά από υπερατλαντικό ταξίδι στη χώρα μας, για να βοηθήσει τους συμπαίχτες του να πάρουν την νίκη. Πετυχαίνει εκπληκτικό γκολ και έπειτα ξεσπάει σε λυγμούς στην αγκαλιά των συμπαικτών του.

Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το Γκαρσία να πανηγυρίζει έξαλλα μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη, δυσχεραίνοντας ακόμα πιο πολύ τις σχέσεις του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε και στον φετινό αγώνα πρωταθλήματος με τα συνθήματα κατά του μέσου του ΠΑΟΚ και τις «απαντήσεις» του ίδιου στην κερκίδα.


Φέτος, διανύει την τρίτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ και δείχνει πιο φρέσκος από ποτέ.

Ίσως το σπουδαιότερο ματς που έχει κάνει ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν αυτό στις 26-08-10, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Επί 120 λεπτά βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, καλύπτοντας χώρους και κερδίζοντας αμέτρητες μονομαχίες κόντρα στους παίχτες των Τούρκων. Ο ίδιος είχε φροντίσει να ενημερωθεί για την σημασία αυτού του αγώνα, δίνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο, σαν να ήταν Έλληνας. Στο τέλος ακολούθησε η απόλυτη αποθέωση.

Στη διάρκεια της χρονιάς σκόραρε ένα γκολ κόντρα στην Καβάλα, έδωσε αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του και πρόσθεσε μερικές εκπληκτικές εμφανίσεις που τον έχουν κάνει τον απόλυτο ηγέτη και αναντικατάστατο παίχτη για την 11άδα της ομάδας.





Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved