«Ευχαριστώ Θεό και Ομπράντοβιτς»

«Ευχαριστώ Θεό και Ομπράντοβιτς»

Ο Ρομέιν Σάτο λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρώτου του Ευρωπαϊκού φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού άνοιξε την καρδιά του στο Onsports.

Ο Κεντροαφρικανός σμολ φόργουορντ του «τριφυλλιού» μίλησε για όλα στον συντάκτη της εφημερίδας «Η Πράσινη», Αλέξανδρο Κάσσαρ. Αποκαλύπτει τι είπε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τον τελικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ευχαριστεί το Θεό, αλλά και τον Ζοτς για την ευκαιρία που του δόθηκε να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

-Τελικά πώς είναι η πρώτη φορά που στέφεσαι πρωταθλητής Ευρώπης;
«Απίστευτα! Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα».

-Τώρα που έχει περάσει λίγος χρόνος από την στιγμή που είχες στα χέρια σου την κούπα, τι σκέφτεσαι;
«Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι τρομερό το συναίσθημα και είμαι πολύ ευτυχισμένος που το ένιωσα. Δόξα τω Θεώ είμαι πολύ τυχερός».

-Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Μακάμπι ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη;
«Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν πως έπρεπε να ευχαριστήσω τον Θεό που με άφησε να ζήσω αυτές στις στιγμές. Ήταν συναρπαστικό και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι είμαι στην κορυφή και ότι έχω κερδίσει την Ευρωλίγκα. Πώς να μην ευχαριστήσω τον Θεό;».

 

-Ποιο ήταν το πρώτο πρόσωπο που ήθελες να αγκαλιάσεις στο τέλος του τελικού;
«Τα παιδιά μου και η γυναίκα μου. Αυτούς έψαξα πρώτους. Η οικογένεια μου γενικά μου δίνει τεράστια δύναμη και ήμουν  ιδιαίτερα χαρούμενος που ήξερα ότι βρίσκονταν στο γήπεδο. Με βοηθούσε η παρουσία τους και το ότι ήταν δίπλα μου».

-Σε όλους φάνηκε πως το τελευταίο δεκάλεπτο διήρκησε σχεδόν έναν αιώνα. Ισχύει και για σένα το ίδιο;
«(σ.σ. γελάει) Η αλήθεια είναι ότι η Μακάμπι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν σταμάτησε να παίζει δυνατά και να κυνηγάει την νίκη. Ακόμα και όταν είχαμε το προβάδισμα  από 11 και 12 πόντους εκείνοι προσπαθούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Είναι καλή ομάδα και είναι λογικό να παλεύει μέχρι το τέλος όμως το μυστικό ήταν ότι και εμείς δεν σταματήσαμε να ελέγχουμε τον ρυθμό. Βέβαια νομίζω πως όντως κράτησε λίγο παραπάνω».

-Ποιο ήταν το κλειδί από την αρχή μέχρι το τέλος για να μπορέσεις μαζί με τους συμπαίκτες σου να φτάσετε στη νίκη;
«Η συγκέντρωση μας. Τόσο την Παρασκευή όσο και την Κυριακή η συγκέντρωση μας ήταν σε φοβερό επίπεδο και έτσι καταφέραμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Επίσης προσέξαμε κάθε λεπτομέρεια στην άμυνα και στην επίθεση ενώ και στα δυο παιχνίδια παίξαμε πολύ σκληρά και δεν αφήσαμε τους αντιπάλους μας να επιβάλουν το ρυθμό τους».

-Ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που σας είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από τον μεγάλο τελικό;
«Ο κόουτς μας είπε ότι είναι απλά ένας τελικός και ότι πρέπει να βγούμε έξω και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Επίσης μας είπε ότι τόσο καιρό για αυτό προετοιμαζόμασταν και τώρα θα έπρεπε να τελειώσουμε ότι είχαμε σχεδιάσει».

-Στο τέλος του αγώνα με την Μακάμπι τι είπες εσύ στον Ομπράντοβιτς;
«Πήγα τον αγκάλιασα και του είπα: «κόουτς σε ευχαριστώ που μου χάρισες αυτή την ευκαιρία να είμαι πρωταθλητής Ευρώπης και βέβαια να είμαι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού». Για μένα είναι πολύ σημαντικό και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την οικογένεια. Απλά ήθελα να του το πω πρώτα σε εκείνον γιατί ήταν αυτός που με βοήθησε σε πολλές και δύσκολες στιγμές και με πίστεψε πάρα πολύ».

-Τελικά τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για σένα;
«Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις για τον Παναθηναϊκό. Είναι μια οικογένεια όπως είπα. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και ο ένας σέβεται τον άλλον πάρα πολύ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-Βέβαια την Κυριακή έχετε τον τελικό με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος και θα πρέπει να συγκεντρωθείτε σ’ αυτό. Πόσο δύσκολο είναι να το πετύχετε;
«Με τον Ολυμπιακό είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ σε αυτό. Σίγουρα όμως θα πρέπει να ξεκουραστούμε έστω και λίγο. Δεν θα είναι εύκολο αλλά νομίζω ότι αν είμαστε το ίδιο καλοί με το τελικό του Final-4 δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους που περιμένουν πλέον το Triple Crown από εσάς;
«Δεν θέλω να δώσω καμία υπόσχεση. Θέλω όμως να τονίσω πως θα τα δώσουμε όλα για τους κάνουμε και πάλι ευτυχισμένους. Επίσης θέλω να τους ευχαριστώ πολύ για την στήριξη που δείχνουν στην ομάδα. Είναι απίστευτοι όπως έχω πει και στο παρελθόν και ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε και τους τρεις τίτλους».



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved