Να… κολλήσει στην Super League

Να… κολλήσει στην Super League

Κάνοντας… διάλλειμα για μία χρονιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε άμεσα στην Super League και έβαλε άμεσα στόχο να παραμείνει στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, αποφεύγοντας τις… βόλτες στην Football League.

Στην αρχή της χρονιάς ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν βάλει στόχο την άμεση επιστροφή στην Super League. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαν στα Γιάννινα πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές, που γνωρίζουν πολύ καλά τα… μυστικά του πρωταθλητισμού.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό «παζάρι» με μοναδικό στόχο τη δημιουργία της ομάδας που από την αρχή την χρονιάς θα έπαιρνε τα ηνία της Football League και θα επέστρεψε… τρένο στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Δυναμικό ξεκίνημα…

Πολλοί λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και κάτι τέτοιο βρίσκει… εφαρμογή στην περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες μπήκαν… δυνατά στον φετινό «μαραθώνιο» και έκαναν το «3Χ3» απέναντι σε Πανθρακικό (2-1), Εθνικό (3-1) και Ηλιούπολη (3-0).

Όμως, την επόμενη αγωνιστική, οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ έμειναν στο «λευκό» 0-0 με τον Αγροτικό Αστέρα στην Θεσσαλονίκη, για να ακολουθήσει ένα νέο… σερί νικών. Αρχικά, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε με 3-1 του Πιερικού και στην συνέχεια έδειξε ποιος ήταν το «αφεντικό» κόντρα στον Παναιτωλικό. Στο μεγάλο ντέρμπι, ο ΠΑΣ Γιάννινα με εκπληκτική εμφάνιση πήρε το τρίποντο με 3-0 και μπήκε σε θέση οδηγού.

Μάλιστα, το «συγκρότημα» των Ιωαννίνων, έδειξε τα… διαπιστευτήριά του και την επόμενη αγωνιστική, σε ένα ακόμα ντέρμπι, εκτός έδρας αυτή τη φορά, κόντρα στην Βέροια (1-0). Ακολούθησε η νίκη με την Αναγέννηση Καρδίτσας με το ίδιο σκορ και το «διπλό» στο «Ελ Πάσο» απέναντι στην Καλλιθέα με 3-0.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες» με τον Ιωνικό και στην Ρόδο με τον Διαγόρα. Όμως, για μία ακόμα φορά, η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ έδειξε ότι είχε… χτιστεί για την κορυφή. Στο μεγάλο ντέρμπι με τα Τρίκαλα, ο ΠΑΣ Γιάννινα με μια ουσιαστική εμφάνιση, επικράτησε με 2-0.

Η πρώτη… σφαλιάρα

Όμως, την 13η αγωνιστική, ήρθε η πρώτη ήττα. Στις 11 Δεκεμβρίου του 2010, ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε τους «κυανόλευκους» και με κεφαλιά του Μπάρκογλου στο 90’ πήρε τη νίκη με 1-0.

Αλλά ένα νέο… σερί έξι νικών «έσβησε» άμεσα τα πρώτα… σύννεφα που είχαν δημιουργηθεί πάνω από τον ουρανό των Ιωαννίνων. Ο ΠΑΣ επέστρεψε άμεσα στις νίκες, με το «διπλό» στην Φυλή κόντρα στον Θρασύβουλο με 1-0, σκορ με το οποίο επιβλήθηκε στους «Ζωσιμάδες» της Δόξας Δράμας και στην Καισαριανή του Εθνικού Αστέρα.

Το μπαρούτι και το… φιτίλι!

Και φτάνουμε στο ντέρμπι της 10ης Ιανουαρίου με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και τελικά το φιτίλι άναψε, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με την εισβολή ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, όπου κινήθηκε απειλητικά προς τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Έπειτα από μια μικροσυμπλοκή, οπαδός και πορτιέρο βρέθηκαν στο έδαφος και ο διαιτητής Λαμπρόπουλος έδειξε την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Περίπου μία ώρα διαβουλεύσεων, έφεραν τις δύο ομάδες και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, με τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει την ουσία, ήτοι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Ακολούθησε ένα ακόμα «διπλό» κόντρα στον Πανθρακικό στην έναρξη του δεύτερου γύρου με 2-0 και η νίκη απέναντι στον Εθνικό με 3-1. Στην συνέχεια, ο ΠΑΣ Γιάννινα «κόλλησε» στο 1-1 με την Ηλιούπολη στην Αθήνα, αλλά άμεσα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 του Αγροτικού Αστέρα.

Ωστόσο, στην Κατερίνη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν κατάφερε να συνεχίσει το… σερί του, μένοντας στο 1-1 με τον Πιερικό, μόλις μία αγωνιστική πριν από ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι με πολλές… φωνές, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Η φιέστα που δεν έγινε ποτέ στο Αγρίνιο

Οι δύο ομάδες είχαν πάρει κεφάλι στην βαθμολογία και το ματς στο γήπεδο του Παναιτωλικού έμοιαζε με… φιέστα και για τους δύο «μονομάχους», αλλά κυρίως για τα «Καναρίνια». Η ατμόσφαιρα θύμιζε άλλες εποχές, αφού οι οπαδοί των γηπεδούχων κρέμονταν σαν τα… σταφύλια. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «κυανοκίτρινους» με γκολ του Παππά στο 22’.

Όμως, η… γιορτή χάλασε στο 74’ με δράστη τον Φουρτάδο. Σε μία ανύποπτη φάση, όπου οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα θέλησαν να παίξουν το fair play, ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 1-1. Ακολούθησαν σκηνές… ροκ, φωνές, διαμαρτυρίες, δακρυγόνα και μεγάλος θυμός από τον Παναιτωλικό.

Την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλησε να δώσει… απαντήσεις και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο, καθώς διέσυρε με 5-0 την Βέροια στα Γιάννινα, με αποτέλεσμα η άνοδος να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Πλέον, στους «Ζωσιμάδες» είχαν βγει τα κομπιουτεράκια για την μαθηματική… επίτευξη του αρχικού στόχου.

Έτσι, η ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, αντιμετωπίστηκε… ήπια, για να ακολουθήσει η νίκη με 3-1 επί της Καλλιθέας στους δύο συνεχόμενους αγώνες με τις ομάδες που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι πρώτες μουρμούρες...

Ωστόσο, η νέα ισοπαλία, αυτή τη φορά κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια με το «στείρο» 0-0 και κυρίως η εμφάνιση, αύξησε τις μουρμούρες στα Ιωάννινα που έχουν μάθει να ζουν σε ρυθμούς… πρωταθλητισμού. Ωστόσο, μία ακόμα απάντηση είχαμε κόντρα στον Διαγόρα με τη νίκη με 5-0. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός έφερε και πάλι νέες μουρμούρες. Ήταν στις 4 Απριλίου όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα «δοκιμάστηκε» στα Τρίκαλα, χωρίς να καταφέρει να περάσει το τεστ. Ο ΑΟΤ πήρε τη νίκη με 1-0 και πρόσθεσε προβλήματα στο «συγκρότημα» του Στεφάν Ντεμόλ.

Μάλιστα, τα πρώτα σύννεφα για τον Βέλγο τεχνικό είχαν ήδη αρχίσει, αλλά η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, έσπευσε να τα διώξει. Νέο συμβόλαιο στον Βέλγο τεχνικό, ο οποίος θα έχει τα «κλειδιά» και τη νέα περίοδο, στην Super League. Αυτό που απέμενε ήταν η μαθηματική «επισφράγιση» του εισιτηρίου.

ΠΑΣάς ο Ιμπραχήμα!

Ένα ακόμα βήμα έγινε κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου οι Ηπειρώτες χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά με εκλάμψεις, κυρίως του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, πήραν τη νίκη με 2-0. Μία ακόμα νίκη κόντρα στον Θρασύβουλο με 1-0 έφερε την άνοδο πιο κοντά, αλλά τα πανηγύρια διεκόπησαν για μία αγωνιστική, μετά την ήττα από την Δόξα στη Δράμα με 2-0.

Όμως, το απόγευμα της Κυριακής (08/05) κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, τίποτα δεν ήταν ικανό να κρατήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα μακριά από την… φιέστα. Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο (δις) και Δημήτρης Σιαλμάς με εκπληκτικά τέρματα, έδωσαν την ικανοποίηση σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων να… μεθύσει από την άνοδο.

Ήδη στα Γιάννινα, μετά την επίτευξη του βασικού στόχου, μπήκε ο επόμενος. Και ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Super League και να αποφύγει τα… ασανσέρ στην Football League.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved