Το «θεώρημα… των Μαυρωτά» (video)

Το «θεώρημα… των Μαυρωτά» (video)

Ο Γιώργος, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια και ο αισιόδοξος, Δημήτρης «ανακρίνονται» από το www.onsports.gr

Κατευθυνόμενη στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, σκεφτόμουν τα κλασικά, «θα ρωτήσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μιας και ο Γιώργος Μαυρωτάς έχει λάβει μέρος σε πέντε, θα μιλήσουμε για τον Εθνικό, αφού ο Δημήτρης Μαυρωτάς κοουτσάρει την ανδρική ομάδα», κι άλλα τέτοια, ακολουθώντας το… κλασικό μοτίβο.

Με τον Γιώργο κα τον Δημήτρη Μαυρωτά όμως, το τέλος της συνέντευξης επεφύλασσε μία ευχάριστη «έκπληξη». Αναλύσαμε θέματα όπως η οικονομική κρίση, η οικογένεια, φιλοσοφήσαμε και λίγο, ενώ δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός συζητήσεως τη μεγάλη τους αγάπη, το πόλο.

Το απολαυστικό δίωρο με τα δύο αδέρφια, που μεγάλωσαν στις πισίνες, στο www.onsports.gr.

«Είναι η πρώτη μου συνέντευξη σε site», σκέφτηκε ο Γιώργος, γράφοντας την αφιέρωση του –μετά από απαίτησή μας- στο βιβλίο του, «Το θεώρημα της επτάδας», το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

«Να μας ξεφορτωθεί η μάνα μας»

Η ενασχόλησή τους με το πόλο, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Δημήτρης, έγινε προκειμένου να… ηρεμήσει το κεφάλι της μάνας τους. «Αρχικά ασχολήθηκε ο Γιώργος με την κολύμβηση και ακολούθησα κι εγώ. Με τον υγρό στίβο όμως, είχε «εμπλακεί» και ο μεγαλύτερος μας αδερφός, ο Λεωνίδας. Η αλήθεια είναι πως ήθελε να μας ξεφορτωθεί η μάνα μας και μας έστελνε στη Βουλιαγμένη, όπου παραθερίζαμε, οπότε μας φορτώθηκε ο πατέρας μας, που μας μετακινούσε (γέλια)».

« Η Βουλιαγμένη είναι οι ρίζες μας. Η μεγάλη μας αγάπη, αλλά και μεγάλο σχολείο», πρόσθεσε ο Γιώργος που με τους «μπέμπηδες» έκανε όλα τα όνειρα του πραγματικότητα, μεταξύ των οποίων και η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997.

«Ήμουν άσημος σε άσημη ομάδα»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, όντας ο μόνος Έλληνας αθλητής που έχει λάβει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες (1984 έως 2000), θυμάται το 1984, «Κάθε Ολυμπιάδα είναι ένα παραμύθι, πολύ περισσότερο για έναν 17χρονο, εντελώς άσημο από μία άσημη τότε ομάδα. Αυτό ακριβώς είχε γίνει το 1984 στο Λος Άντζελες», και όταν του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας, όσα έζησε τότε, «Θα διαβάσεις στο βιβλίο μου το κεφάλαιο «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων» και θα καταλάβεις».

«Στη Θεσσαλονίκη είναι όλα… χαλαρά»

« Το αρνητικό στη Θεσσαλονίκη, είναι πως δεν μπορούν να παίξουν πολλά παιχνίδια μεταξύ τους, γιατί υπάρχουν λιγότερες ομάδες. Επίσης, έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα κολυμβητήρια, αν και υπάρχουν πολλά. Γενικά εκεί, υπάρχει μία άλλη νοοτροπία, είναι λίγο πιο «χαλαρά» τα πράγματα. Η Θεσσαλονίκη ωστόσο, έχει πολύ καλό κολύμπι. Έχει βγάλει πολύ μεγάλους κολυμβητές», μας αποκάλυψε ο Δημήτρης Μαυρωτάς, ο οποίος είχε δουλέψει στο παρελθόν στη συμπρωτεύουσα.  Όσον αφορά τη Χίο, στην οποία είχε επίσης, εργασθεί στο παρελθόν, «γίνεται πολύ καλή δουλειά και πιστεύω πως και φέτος θα τα πάει πολύ καλά. Είναι ένα καθαρά πολιστικό νησί, αλλά όλο αυτό βασίζεται στον Παναγιώτη Παπή, τον πρόεδρο της, ο οποίος την χρηματοδοτεί και δείχνει μεγάλη αγάπη».

«Δεν βλέπεις στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟ τι γίνεται;»

«Από τη στιγμή που το πόλο έχει γίνει καθαρά ερασιτεχνικό άθλημα, τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα», είπε ο προπονητής του Εθνικού, μιλώντας για την κατάσταση που συναντά στο πόλο. «Οι προπονήσεις δεν είναι διπλές όπως πρώτα και δεν μπορείς να αναγκάσεις έναν αθλητή να έρχεται στις προπονήσεις από τη στιγμή, που πρέπει να δουλέψει για να ζήσει. Επίσης, είναι πολύ άσχημο το γεγονός πως οι δύο μεγάλοι σύλλογοι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν σοβαρά προβλήματα, γιατί εάν πάει ένας παίκτης από μικρότερη ομάδα να ζητήσει τα λεφτά του θα του πουν, «Κάνε λίγο υπομονή, δεν βλέπεις στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό τι γίνεται;».

«Οι Έλληνες θέλουμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την οικονομική παρακμή, στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο η Ελλάδα. «Εάν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια θα πέσουμε στον… γκρεμό, εάν προσπαθήσουμε θα μπορέσουμε να ξανασηκωθούμε. Αυτό που καταδικάζω στην «φυλή» μας, είναι πως χρειαζόμαστε πάντα κάποιον πάνω από το κεφάλι μας. Για παράδειγμα, πρώτα έπρεπε να πάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να κάνουμε κάποια έργα, τώρα πρέπει να έρθει το ΔΝΤ να μας υποδείξει τι θα κάνουμε και να μας επιβεβαιώσει την κακή οικονομική μας κατάσταση».

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

«Η οικογένεια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και έχω την αίσθηση, πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», συμφώνησαν τα δύο αδέρφια, αφού έχουν την τύχη να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν απογόνους. «Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και θέλουμε να τους προσφέρουμε ότι προσέφερε σε εμάς η οικογένεια μας. Η ενέργεια που βγάζουν οι γονείς αντανακλά στα παιδιά και το πιο σημαντικό νομίζω πως είναι να τους δίνουμε επιλογές», σχολίασε ο Δημήτρης Μαυρωτάς.

Φωτό: Γιώργος Μαργιούκλας

Το «θεώρημα… των Μαυρωτά» (video)



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved