Το… πιο εύκολο (ph+vd)

Το… πιο εύκολο (ph+vd)

Από τις αρχές της σεζόν η Μίλαν έδειξε την ανωτερότητά της σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέκτησε απόλυτα δίκαια τον τίτλο στην Ιταλία, μετά από επτά χρόνια!

Από χθες (7/05) πανηγυρίζει η Μίλαν την 18η κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «ροσονέρι» βρίσκονταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα επί 25 εβδομάδες, και με τη χθεσινή λευκή ισοπαλία στο «Ολίμπικο», δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, εξασφάλισε και μαθηματικά την «κούπα» της Σέριε Α, ύστερα από επτά χρόνια.

Αυτήν την κατάκτηση δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς δύσκολη για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, καθώς στους 36 αγώνες πρωταθλήματος που έχει δώσει ως σήμερα, έχει κερδίσει τους 23 και βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη ‘Ιντερ.
Το πιο καθοριστικό σημείο για τη Μίλαν ήταν η κατά κράτος επικράτησή της στα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν. Αφού στις συναντήσεις της με Ίντερ και Νάπολι, που την ακολουθούν στο βαθμολογικό πίνακα, μετρά 4/4 νίκες.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έλαβε χώρα στο «Στάδιο Σαν Πάολο» την έδρα της 3ης Νάπολι, για την 8η αγωνιστική, με τους «ερυθρόμαυρους» να επιστρέφουν στο Μιλάνο με τους τρεις βαθμούς. Τη νίκη στη Μίλαν χάρισαν οι δύο πρώτοι της σκόρερ: ο Ρομπίνιο άνοιξε το σκορ στο 22’, με πλασέ ύστερα από σέντρα του Όντο, ενώ ο Ιμπραήμοβιτς ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με κεφαλιά στο 71’, και πάλι ύστερα από ασίστ του δεξιού μπακ των Μιλανέζων. Ο Λαβέτσι μείωσε στο 78’ για τους «μπλε», διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-2.

Ένα μήνα αργότερα, Ίντερ και Μίλαν διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο «Μεάτσα», για το ντέρμπι του Μιλάνου. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «ροσονέρι», αφού μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Ιμπραήμοβιτς από τον Ματεράτσι, με τον Σουηδό να ευστοχεί από τα 11 μέτρα. Στη συνέχεια, οι «νερατζούρι» πίεσαν, χωρίς όμως αξιώσεις. Ακόμη και στο τελευταίο ημίωρο που η Μίλαν αγωνιζόταν με δέκα παίχτες, λόγω αποβολής του Αμπάτε, η Ίντερ δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Αμπιάτι. Μάλιστα, ήταν η Μίλαν αυτή που έχασε μια καλή ευκαιρία με το Ζέεντορφ.

Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, Ίντερ και Νάπολι δεν είχαν καλύτερη τύχη. Πρώτοι φιλοξενήθηκαν στο «Σαν Σίρο» οι ναπολιτάνοι, οι οποίοι και γύρισαν στην πόλη τους αρκετά δυσαρεστημένοι και με τρία τέρματα στην πλάτη τους. Η αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής βρήκε σε καλή μέρα τον Πάτο, που σημείωσε ένα γκολ και μία ασίστ. Το πρώτο γκολ των «ροσονέρι» προήλθε από άλλη μια εύστοχη εκτέλεση από την «άσπρη βούλα», από τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, στο 49’. Το δεύτερο πέτυχε ο Μπόατενγκ στο 77’, ύστερα από τη σέντρα του Πάτο. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος, δύο λεπτά αργότερα, παίρνοντας την μπάλα στη μεσαία γραμμή, μπροστά σε δύο αντιπάλους και πλασάροντας ιδανικά.

Το δεύτερο ντέρμπι «ντέλα Μαντοννίνα» βρήκε και πάλι νικήτρια τη Μίλαν, ως τυπική γηπεδούχος αυτή τη φορά. Ο Αλεσάντρο Πάτο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ μόλις στα 43 πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, σε ένα κοντινό σουτ, με ασίστ του Ρομπίνιο. Στο 54ο λεπτό αποβλήθηκε ο Κριστιάν Τσίβου, με απευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή του Πάτο. 8 λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του ενάντια στους δέκα «νερατζούρι» με μια κεφαλιά ύστερα από σέντρα-σουτ του Αμπάτε. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ένα κερδισμένο πέναλτι μετατράπηκε σε γκολ από τον Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος αφού σημείωσε το 3-0, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το σύνολο των τερμάτων που έφεραν τους Μιλανέζους στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος είναι 61, έναντι των 23 που έχει δεχτεί. Ιμπραήμοβιτς και Πάτο μοιράζονται την κορυφή στη λίστα των πρώτων σκόρερ της Μίλαν, με 14 γκολ ο καθένας, ενώ ακολουθεί ο Ρομπίνιο με 12, ενώ οι μόλις τέσσερις φετινές ήττες της ήταν ενάντια σε Σεσένα, Γιουβέντους, Ρόμα και Παλέρμο.

Το τελευταίο πρωτάθλημα της Μίλαν ήταν αυτό της περιόδου 2003-4. Παίκτες όπως Σέιντορφ, Πίρλο, Νέστο και Γκατούσο είχαν πανηγυρίσει το 17ο και τώρα θα πανηγυρίσουν και το 18ο πρωτάθλημα των «ροσονέρι». Ο μεγάλος απών από εκείνο το πρωτάθλημα είναι ο Αντρίι Σεβτσένκο, που με τα 24 τέρματά του είχε χαρίσει την πρώτη θέση στην ομάδα του Μιλάνου. Από την άλλη, για τους Τιάγκο Σίλβα, Ιγκνάτσιο Αμπάτε, Ρομπίνιο και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, αυτή η 18η κούπα της Μίλαν, θα είναι η πρώτη.

Τατιάνα Νιφλή

Το… πιο εύκολο (ph+vd)



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved