«Έτοιμοι για Champions League!»

«Έτοιμοι για Champions League!»

Έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου η ΑΕΚ θα τερματίσει πρώτη στα play off όπως δήλωσε ο Κώστας Μανωλάς μιλώντας στο Onsports.

Στη δεύτερη χρονιά του στην ΑΕΚ ο Κώστας Μανωλάς ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, όντας βασικό μέλος της ομάδας που «έσπασε» την «κατάρα» των 9 χρόνων χωρίς τίτλο. Με συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports αναφέρθηκε, όπως ήταν φυσικό, κατά κύριο λόγο στον νικηφόρο τελικό της 30ής Απριλίου, τονίζοντας πως δίκαια ο Δικέφαλος πανηγύρισε στο τέλος.

Μάλιστα η κατάκτηση του τροπαίου, σύμφωνα με τον νεαρό σέντερ μπακ, θα δώσει μεγάλη ώθηση στους «κιτρινόμαυρους» που είναι έτοιμοι και για τον δεύτερο στόχο τους. Την πρώτη θέση στα play off που οδηγεί στο Champions League.

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με το τι θα αποφασίσει για τη συνέχεια της καριέρας του ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Επεσήμανε πως το καλύτερο θα είναι για την ομάδα να παραμείνουν στην ενεργό δράση τόσο ο «Λύμπε» όσο και ο Τραϊανός Δέλλας.

«Με φτιάχνει» ο κόσμος

Αρχικά λοιπόν ερωτηθείς για το αν η παρουσία περίπου 40.000 οπαδών της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ του τελικού, τον άγχωσε ή του έδωσε έξτρα κίνητρο απάντησε: «Ποτέ ο κόσμος δεν με αγχώνει. Πάντα με «φτιάχνει». Τον θέλω δίπλα μου. Ειδικά ο κόσμος της ΑΕΚ στηρίζει πάρα πολύ τους παίκτες. Σίγουρα το να παίζεις με 40.000 κόσμο συν 12.000 περίπου που είχε ο Ατρόμητος, σύνολο 52.000 είναι κάτι που σε ανεβάζει και ψυχολογικά. Σε προετοιμάζει για να μπεις στο παιχνίδι όντας έτοιμος να κερδίσεις το Κύπελλο».

Όσο για το αν θύμισε έστω και λίγο Νέα Φιλαδέλφεια, τόνισε: «Το ΟΑΚΑ όσο και γεμάτο να είναι, Νέα Φιλαδέλφεια δε θυμίζει. Καμία σχέση».

«Είναι έδρα και το γήπεδο της Ριζούπολης αλλά χωράει μόνο περίπου 12.000. Σαν το «Νίκος Γκούμας» τίποτα» ήταν τα λόγια του όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, ΟΑΚΑ ή Ριζούπολη.

«Εύκολα και δίκαια»

Επιστρέφοντας στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, σχετικά με το πού κρίθηκε το ματς υπογράμμισε: «Σαν ομάδα το θέλαμε παραπάνω. Η ΑΕΚ είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ατρόμητο. Μπήκαμε στο ματς αποφασισμένοι. Μπορεί να μην παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε κάποια διαστήματα του 90λέπτου, αλλά αυτό που θέλαμε το πετύχαμε, βάλαμε τρία γκολ και επικρατήσαμε εύκολα».

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τη φάση του πρώτου γκολ, με σκόρερ τον Νίκο Λυμπερόπουλο με κεφαλιά, για το οποίο διαμαρτύρεται ο Ατρόμητος θεωρώντας πως είναι οφσάιντ, δήλωσε: «Είναι οριακή η φάση και δύσκολο να το δει ο διαιτητής. Μάλιστα όταν είναι οριακή η φάση είναι υπέρ του επιθετικού. Για μένα δίκαια μέτρησε το γκολ και δίκαια κερδίσαμε. Αλλά θεωρώ πως ακόμη και να μην έμπαινε αυτό το γκολ πάλι θα κερδίζαμε».

Τον θέλει… αλάνθαστο

Για το γεγονός πως αυτό το Κύπελλο είναι ο πρώτος του τίτλος ως παίκτη και μάλιστα σε μικρή ηλικία, τόνισε: «Σίγουρα είναι μεγάλη χαρά στα 19 σου χρόνια να παίρνεις ένα Κύπελλο με την ΑΕΚ. Όμως δεν σταματάμε σε αυτό. Έχουμε ως ομάδα ακόμη έξι ματς στα play off, μέσω των οποίων θα προσπαθήσουμε να βγούμε στο Champions League».

Έχοντας το συγκεκριμένο επίθετο, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση και ο θείος του, Στέλιος. Μιλώντας λοιπόν για τις συμβουλές που του έχει δώσει η επί σειρά ετών «σημαία» της ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Ο θείος μου πάντα μου λέει να είμαι συγκεντρωμένος. Μου έχει πει ότι δεν μου λείπει τίποτα. Το μόνο που μου τονίσει πολλές φορές είναι να μην κάνω λάθη και να προσπαθώ να κρατάω το μηδέν στην άμυνα».

Όσο για το πού θα ήθελε να αφιερώσει το Κύπελλο, επεσήμανε: «Την αφιερώνω στην οικογένειά μου. Στο Θεό και στον αρχηγό μου το Νίκο Λυμπερόπουλο».

Μαζί και του χρόνου

Για το αν αυτό το Κύπελλο «ανήκει» στον Νίκο Λυμπερόπουλο, δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήθελε πάρα πολύ. Δεν είχε κερδίσει, μετά από τόσο μεγάλη καριέρα που έχει κάνει, έναν τίτλο και το έκανε με την αγαπημένη του, πιστεύω, ομάδα. Αυτό θεωρώ ότι θα τον ωθήσει να μείνει κοντά μας ακόμη μια χρονιά».

Με αφορμή λοιπόν την κατάκτηση του Κυπέλλου, στην ερώτηση για το αν το σκέφτονται πιο σοβαρά να συνεχίσουν και του χρόνου οι Λυμπερόπουλος και Δέλλας, απάντησε: «Πιστεύω ότι ο Λυμπερόπουλος θα συνεχίσει. Δεν ξέρω για τον Τραϊανό. Μακάρι να συνεχίσουν και οι δυο. Το ελπίζω. Τους θέλουμε δίπλα μας. Είναι και οι δυο μεγάλες προσωπικότητες».

Πρώτη θέση και Champions League

Σχετικά με το θεσμό των play off και το κατά πόσο βοηθάει την ομάδα η επιστροφή στο δρόμο των τίτλων, σχολίασε: «Σίγουρα μας δίνει ώθηση ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογία μας. Ωστόσο τώρα τα παιχνίδια που ακολουθούν για τα play off είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι τρεις τελείως διαφορετικές ομάδες από τον Ατρόμητο. Εμείς πάμε με ανεβασμένη ψυχολογία και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Ερωτηθείς για το αν η πρώτη θέση στο θεσμό και η συμμετοχή στο Champions League είναι εφικτός στόχος για την ΑΕΚ, απάντησε: «Είναι διαφορετικά αυτά τα ματς από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια φέτος και με τον Ολυμπιακό Βόλου δυο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Μην ξεχνάμε ότι τις δυο από αυτές τις αφήσαμε εκτός Κυπέλλου. Πιστεύω ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάρουμε την πρώτη θέση».

Όσο για το αν οι παίκτες της ΑΕΚ βλέπουν ως μια άτυπη ρεβάνς τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου, αναλογιζόμενοι τις δυο ήττες που υπέστησαν στο πρωτάθλημα, δήλωσε: «Στο πρωτάθλημα δεχτήκαμε και στα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου συνολικά επτά γκολ. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο ώστε να μπούμε πιο δυνατά στο ματς και εύκολα ή δύσκολα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι που έχει σημασία. Οι τρεις βαθμοί».

Για την πρώτη αγωνιστική των play off και το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ, επεσήμανε: «Επειδή η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει το ντέρμπι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε με τους τρεις βαθμούς. Για μας στο άλλο ματς καλύτερο αποτέλεσμα θα είναι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να κερδίσουμε κι εμείς τον Ολυμπιακό Βόλου και να περάσουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας από την πρώτη κιόλας αγωνιστική».

Δεν υπάρχει εξήγηση

Η αναφορά στα επεισόδια του τελικού δεν έλειψε. Στην ερώτηση για το αν επηρεαστεί η ομάδα από ενδεχόμενη τιμωρία της έδρας της, ο νεαρός στόπερ τόνισε: «Σίγουρα θα μας επηρεάσει γιατί μπορεί να μην έχουμε κόσμο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που μπορεί να κρίνεται η πρόκριση στο Champions League».

Σχολιάζοντας το σκηνικό των επεισοδίων για την έναρξη και την αφορμή των οποίων εξέφρασε την έκπληξή του, υπογράμμισε: «Ήμασταν μπροστά στο σκορ, το αποτέλεσμα ήταν υπέρ μας και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο κόσμος μπήκε κι έκανε αυτά τα επεισόδια. Ξέρουμε όλοι ότι δεν αρμόζουν τέτοιες εικόνες στα γήπεδα. Ελπίζω κάποια στιγμή να πάψουν να συμβαίνουν αυτά. Άλλωστε νομίζω πως τα ελληνικά γήπεδα είναι τα μόνα στην Ευρώπη που υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Μακάρι να σταματήσουν γιατί τίθενται σε κίνδυνο και οι ζωές των ανθρώπων που έρχονται στο γήπεδο. Από την πλευρά μας οι παίκτες έχουμε σταθεί αρκετές φορές στα επεισόδια και φυσικά τα καταδικάζουμε».

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε και στο τι μέλλει γενέσθαι με το συμβόλαιό του και τη συνεργασία του με την ΑΕΚ. Στην ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει, απάντησε: «Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Είμαι στην ΑΕΚ, κοιτάω την ομάδα μου και από κει και πέρα βλέπουμε».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού, δήλωσε: «Δεν το σκέφτομαι τώρα. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην ομάδα μου και στους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Όταν έρθει η ώρα, θα συζητήσουμε με τη διοίκηση».

Για το αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ υπογράμμισε: «Από μικρός είμαι αεκτζής. Θα δούμε πώς θα τελειώσει αυτή η σεζόν, πώς θα κυλήσει η επόμενη και θα επιλέξω αν μείνω ή αν φύγω από την ομάδα».

Πρέπει να μείνει

Σχετικά με τις εξελίξεις στην περίπτωση παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, επεσήμανε: «Δεν ξέρω αν θα μείνει. Είναι ένας προπονητής που με έχει στηρίξει. Μου έχει μιλήσει αρκετές φορές. Με έχει συμβουλεύσει αρκετές φορές και τον ευχαριστώ. Δουλεύω πολύ καλά μαζί του. Με έχει βοηθήσει αυτός αλλά και ο κύριος Μπάγεβιτς, για να αναδειχθώ. Πιστεύω πως πρέπει να μείνει και του χρόνου».

Playstation η Μπάρτσα

Κλείνοντας, δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά στον τελικό του Champions League. «Η Μπαρτσελόνα θεωρώ πως είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Παίζει με τρόπο που ούτε στο playstation δεν το βλέπεις» τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το ποια ομάδα υποστηρίζει στην Ισπανία και κάνοντας παράλληλα μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του τελικού, υπογράμμισε: «Στην Ισπανία είμαι Ρεάλ Μαδρίτης. Αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό, αν και κάναμε το 0-1 στη ρεβάνς. Όμως ακυρώθηκε λανθασμένα κατά τη γνώμη μου το γκολ του Ιγκουαΐν. Τώρα πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα η Μπαρτσελόνα θα επικρατήσει στον τελικό και θα κατακτήσει το τρόπαιο. Η Μάντσεστερ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 70-30 υπέρ της Μπαρτσελόνα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved