«Από μας εξαρτάται»

«Από μας εξαρτάται»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι αποφασισμένοι για τον ημιτελικό του Final-4 απέναντι στη Σιένα και θέλουν το τρόπαιο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταία προπόνησης της ομάδας πριν τον αγώνα με τη Σιένα οι «πράσινοι» δήλωσαν πως όλα εξαρτώνται από τη δικιά τους απόδοση και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προκριθούν στον τελικό και να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Ιτούδης: «Οι κατοχές θα χαρίσουν την νίκη»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης σημείωσε: «Το μυστικό είναι  να μείνουν εκτός τα συναισθήματα. Δεν πρέπει να αποσυντονιστούν οι παίκτες μας από τα όσα συμβαίνουν εκτός παρκέ. Είμαστε περήφανοι που έχουμε στην ομάδα παιδιά που συμμετέχουν πρώτη φορά σε Final-4 και δουλέψαμε πολύ μαζί με τους πιο έμπειρους παίκτες  για να μην τους αποπροσανατολίσουν όσα συμβαίνουν. Είναι δυο τελικοί για μας και χρειάζεται συγκέντρωση» είπε αρχικά ενώ όσον αφορά τα σημεία που θα κρίνουν τον αυριανό ημιτελικό σημείωσε:

«Να έχουμε κατοχές. Έλεγχο των ριμπάουντ και να μην τρέξει η Σιένα στον αιφνιδιασμό.Η ομάδα με τις περισσότερες κατοχές θα έχει και τον πρωτεύοντα ρόλο. Η Σιένα έρχεται από τα τάιμ άουτ με αλλαγές στο παιχνίδι της , πρέπει να τις αναγνωρίζουμε γρήγορα  και να αντιδρούμε ανάλογα. Θα δούμε τι θα επιλέξει να μας δώσει ο Πιανιτζιάνι, το σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά πράγματα».

Zήσης: «Για να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο πρέπει να πάρεις ρίσκα»

«Απολαμβάνω αυτό που κάνω και θα δώσω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου τον αγώνα σαν επαγγελματίας» είπε αρχικά ο Νίκος Ζήσης λίγο μετά το πέρας της προπόνησης της Σιένα ενώ μιλώντας για τα ατού του Παναθηναϊκόύ σημείωσε:

«Είναι πολύ έμπειρη ομάδα κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχει το προβάδισμα. Δεν ήταν η πιο σταθερή χρονιά τους η φετινή  όμως υπάρχουν στην ομάδα έμπειροι παίκτες που ξέρουν από τέτοια παιχνίδια. Έχουν ψυχολογία και ξέρουν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Ο πιο ψύχραιμος θα κερδίσει το παιχνίδι…»

Μιλώντας για τα ρίσκα που πιθανόν θα πάρει η ομάδα του στον ημιτελικό ανέφερε: «Για να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο πρέπει να πάρεις ρίσκα. Είδαν τι κάναμε με τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουν να το σταματήσουν αλλά και εμείς έχουμε τις τακτικές μας» ενώ τέλος σχετικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη είπε:

«Τον είδα χθες του είπα συγχαρητήρια για τα παιχνίδια που κάνει φέτος. Μιλήσαμε για την εθνική και μου είπε ότι δεν θα επιστρέψει. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι»

«Κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει τη δική του απόδοση στην αναμέτρηση με τη Σιένα : «Έχουμε να παίξουμε ένδ υνα΄το ημιτελικό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά. Θα κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι και να κερδίσουμε».

Για την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη υπογράμμισε: «Όλοι ξέρουν ότι ο Σοφοκλής είναι ένας καλος παίκτης και είναι καλό που ένας Έλληνας παίκτης παίζει σε μια μεγάλη ομάδα.

Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον «Σόφο» και πρέπει να βρεις το κουμπί του για να τα καταφέρεις. Αμα αξίζουν τη νίκη ας τη πάρουν και ελπίζω να τα πούμε στον τελικό».

Για το αν είχε ξεπεράσει το πρόβλημα γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισα κάποια προβλήματα, αλλά τώρα είμαι καλά».


«Όλα θα κριθούν στην άμυνα»

Ο Ντρου Νίκολας υπογράμμισε ότι στην άμυνα θα κριθεί το εισιτήριο για τον τελικό: «Επιτέλους είμαστε εδώ, στο Final - 4. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη.

Τα ριμπάουντ και τα λάθη είναι αυτά που θα κρίνουν κατά πλύ μεγάλο ποσοστό το παιχνίδι. Να παλέψουμε για κάθε μπάλα. Και οι δύο ομάδες είαι σπουδαίες. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να νικήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχω ιδέα ποιος νθα νικήσει στο άλλο ματς αλλα εμείς σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα μας»

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη: «Πρέπει να μπούμε μέσα και να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα απέκτησα αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου.Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

«Χρειάζεται προσοχή η Σιένα»

Ο... μπαρουτοκαπνισμένος σε μεγάλα παιχνίδια Φραγκίσκος Αλβέρτης επεσήμανε ότι χρειάζεται προοσχή η Σιένα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ράψει στη φανέλα του 6ο αστέρι: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπου πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να νικήσουμε και να προκριθούμε στον τελικό.

Η Σιένα είναι μία δυνατή ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είναι δύο παιχνίδια, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κοιτάμε πρώτα το δικό μας παιχνίδι και μετά όλα τα άλλα.

Για την παρουσία των Ζήση και Σχορτσανίτη σε Σιένα και Μακάμπι αντίστοιχα: «Υπάρχουν κάποια παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό, δεν είναι μόνο ο Ζήσης και ο Σχορτσανίτης. Υπάρχουν και άλλοι που προσπαθούν για το καλύτερο.Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Έχει πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και σε πολλά Final - 4…».

* Αξίζει να αναφέρουμε πως όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν κανονικά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved