Εννέα χρόνια μετά... (pics+vds)

Εννέα χρόνια μετά... (pics+vds)

Ύστερα από εννέα χρόνια, η Ντόρτμουντ επέστρεψε στη κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου κατακτώντας σχετικά εύκολα τον τίτλο.

Τα… πέτρινα χρόνια τελείωσαν για την Ντόρτμουντ. Η ομάδα της Βεστφαλίας είναι και πάλι στη κορυφή της Γερμανίας η οποία αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, για να εντυπωσιάσει όλο το φίλαθλο κοινό της χώρας.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια, είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ στα μέσα της δεκαετίας κινδύνευε και με υποβιβασμό, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα εξωαγωνιστικά της προβλήματα.

Την τελευταία διετία ωστόσο, αποφάσισε να στηριχτεί σε νέους ποδοσφαιριστές και να δει τα αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον. Αυτά όμως ήρθαν άμεσα για τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι από το ξεκίνημα της σεζόν με την… πιτσιρικαρία, βρέθηκε στη κορυφή και δεν έπεσε ποτέ.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με επτά νίκες στα πρώτα οκτώ παιχνίδια και από τότε δεν άφησε τη κορυφή από την… κατοχή της. Η μοναδική στιγμή που φάνηκε ότι έκανε την… κοιλιά της, ήταν μόλις για δύο παιχνίδια, καθώς αυτό ήταν το… αρνητικό ρεκόρ της στη διάρκεια της σεζόν.

Έτσι ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέκτησε έναν εύκολο και συνάμα δίκαιο τίτλο, καθώς καμία ομάδα  δεν έδειξε ικανή να την ανταγωνιστεί προς τον δρόμο της κορυφής και της επιστροφής στους τίτλους μετά από εννέα χρόνια!

Ο αρχιτέκτονας

Δεν τον έχουν χαρακτηρίσει άδικα «Χάρι Πότερ». Ο Γιούργκεν Κλοπ, έχει μία μαγική ικανότητα να δημιουργεί ομάδες με μικρό μπάτζετ και να τις οδηγεί σε μεγάλες επιτυχίες. Το έργο του στην Μάιντς αναγνωρίστηκε από τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι συμφώνησαν μαζί του, έτσι ώστε να τους οδηγήσει στη κορυφή.

Το… φαντεζί ποδόσφαιρο της Ντόρτμουντ αναγνωρίστηκε από όλους στην Γερμανία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ομάδα της Βεστφαλίας είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 64 τέρματα.

Ο μαέστρος

Μπορεί όλο το παιχνίδι να περνούσε από τα… πόδια του Νούρι Σαχίν, ωστόσο άλλος ήταν αυτός που μοίραζε συνέχεια τα γκολ στους συμπαίκτες του. Ο Μάριο Γκέτσε. Ο νεαρός μέσος έδωσε 15 ασίστ και ουσιαστικά ήταν αυτός που έκανε πιο εύκολο το έργο των «κιτρινόμαυρων».

Το «κανόνι»

Τις ασίστ του Γκέτσε εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Λούκας Μπάριος. Ο Ουρουγουανός επιθετικός πέτυχε 14 τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα της Βεστφαλίας.

Τα μεγάλα παιχνίδια:

ΣΑΛΚΕ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-3

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς ήταν αυτό στην «Φέλτινς Αρένα». Πολλοί πίστευαν ότι το σερί των «κιτρινόμαυρων» θα σταματούσε στην ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ. Φευ. Η Ντόρτμουντ πέρασε σαν σίφουνας επικρατώντας με 3-1, με δύο τέρματα του Καγκάβα και ένα του Λεβαντόφσκι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-0

Τρεις αγωνιστικές αργότερα και η Ντόρτμουντ συνέχιζε την τεράστια πορεία της. Στον δρόμο της ήταν οι Βαυαροί του Μονάχου. Εκεί τα τέρματα των Μπάριος και Σαχίν στο δεύτερο ημίχρονο έκριναν την αναμέτρηση και η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-3

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν στην «Μπάι Αρένα» στο ντέρμπι κορυφής με την Λεβερκούζεν. Οι «κιτρινόμαυροι» όπως σε όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι, επικράτησαν με 3-1 με τον Κέβιν Γκρόσγκροϊτς να είναι ο πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Γκέτσε κάνοντας προσωρινά το 3-0 που ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-3

Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση για την Ντόρτμουντ η οποία δεν… μάσησε ούτε στην «Αλιάντς Αρένα», όπου πέρασε νικηφόρα με 3-1. Ο Μπάριος έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κιτρινόμαυρους», με τον Γκόμεζ να ισοφαρίζει γρήγορα. Ωστόσο τα τέρματα των Σαχίν και Χιούμελς διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 που έδωσε πανηγυρικό τόνο στη Ντόρτμουντ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 2-0

Ντέρμπι δεν μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο για τη Ντόρτμουντ, ωστόσο ήθελε τη νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Έτσι αυτή ήρθε από το πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Μπάριος και Λεβαντόφσκι, δίνοντας το έναυσμα στους φίλους της ομάδας για να ανοίξουν τις… σαμπάνιες και τις μπύρες.

Εννέα χρόνια μετά... (pics+vds)



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved