Το πρώτο με υπογραφή Στόικο!

Το πρώτο με υπογραφή Στόικο!

Η τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον τελικό με την Μπαρτσελόνα χάρισε στον Παναθηναϊκό το πρώτο του ευρωπαϊκό κύπελλο.

Η 11η Απριλίου του 1996, θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των Παναθηναϊκών. Ήταν η μέρα που οι «πράσινοι» κατακτούσαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό κύπελλο και έγραφαν με χρυσά γράμματα την πιο λαμπρή σελίδα στην έως τότε, ευρωπαϊκή ιστορία τους. Ήταν μόνο η αρχή, της δυναστείας που δημιούργησε στη συνέχεια το τριφύλλι και εκτός συνόρων.

Όπως και να χει, όμως το πρώτο πάντα είναι πιο γλυκό. Η ομάδα που είχε τότε ο Παναθηναϊκός με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς προπονητή, ήταν αξιοζήλευτη, για τα δεδομένα της εποχής. Με τον Ντομινίκ Ούιλκινς στη σύνθεσή του, το μεγαλύτερο όνομα που είχε έρθει ποτέ να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Βράνκοβιτς, τον Γιαννάκη, τον Αλβέρτη και τα άλλα παιδιά, αλλά και την παρουσία 10.000 οπαδών του Παναθηναϊκού στο «Παλέ ντε Μπερσί», η επιτυχία ήταν δεδομένη.

Ο συγκλονιστικός τελικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα τη Μεγάλη Πέμπτη και η αλησμόνητη τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Μοντέρο 4'' πριν από το φινάλε η οποία διατήρησε το νικηφόρο 67-66 υπέρ του ΠΑΟ, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των «πρασίνων». Μία φάση που συζητήθηκε πολύ και προκάλεσε τις ενστάσεις της Μπαρτσελόνα, η οποία υποστήριζε ότι η μπάλα χτύπησε το ταμπλό και το καλάθι έπρεπε να μετρήσει, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα επικυρώθηκε μετά από ολονύκτια σύσκεψη της FIBA και ο ΠΑΟ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην Ευρώπη.

Μπορεί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να είχε σφίξει τα… δόντια για να αγωνιστεί (είχε υποστεί διάστρεμμα) και μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τελικού (17π.), με τον Ουίλκινς να ακολουθεί (16 π. και 10 ριμπ.) και να αναδεικνύεται και MVP της διοργάνωσης, όμως τα… φώτα στο συγκεκριμένο ματς έπεσαν στον Στόικο. Ήταν ο άνθρωπος που είπε την τελευταία λέξη και αν έπρεπε να ψηφίσουμε για τη μεγαλύτερη μορφή σε ευρωπαϊκό τελικό για τον Παναθηναϊκό, εκείνος θα έβγαινε πρώτος και με διαφορά.

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα Μεγάλη Παρασκευή και παράλληλα με τα καπνογόνα που είχαν ανάψει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για να υποδεχτούν τους θριαμβευτές στο αεροδρόμιο, γινόταν η περιφορά του Επιταφίου…

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του, όμως είχαν κάνει Ανάσταση, δύο ημέρες νωρίτερα!!!

Το πρώτο με υπογραφή Στόικο!



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved