Τα βασιλικά οχήματα

Τα βασιλικά οχήματα

Ένας βασιλικός γάμος δεν θα άφηνε αδιάφορο έναν petrolhead σαν εμένα. Έτσι ενώ οι κυρίες στο site περίμεναν οι μισές να δουν το νυφικό και οι άλλες μισές τον Μπέκαμ εγώ πρόσεχα ποιο  τετράτροχο κινούταν πίσω από τους μοτοσικλετιστές της βασιλικής αστυνομίας.

Η ιδέα ήταν το κομμάτι αυτό να γίνει από χθες αλλά για λόγους ασφαλείας δεν ανακοίνωναν με ποιο αυτοκίνητο θα πήγαινε η Κέιτ Μίντλτον, ενώ είχα και το φόβο μήπως τους πιάσει η νοσταλγία και μετακινηθούν με άλογα και άμαξες. Ευτυχώς όλα πήγαν… δεξιά και το βασιλικό γκαράζ «βγήκε» στο δρόμο. Μόνο η ανοιχτή Aston Martin DB6 (του Κάρολου) και το Land Rover Series 1 της Ελισάβετ (από την  περιοδεία στις αποικίες) δεν μετέφεραν κόσμο στο Αβαείο.

Bentley State Limousine

Τις δύο Bentley State Limousines (1η και 2η φωτό του γκάλερι) χρησιμοποίησαν οι πρίγκιπες (Γουίλιαμ και Χάρι) αλλά και η Βασίλισσα για να φτάσουν στο αβαείο. Τα δύο αυτά οχήματα αντικατέστησαν τις Daimler DS420 (8η φωτογραφία στο γκάλερι) για τις μετακινήσεις της βασίλισσας το 2002. Δεν έχουν αριθμό κυκλοφορίας ή αριθμό πλαισίου γιατί είναι μοναδικά καθώς δεν κατασκευάστηκαν άλλα παρά τη ζήτηση (το αρνήθηκαν ακόμη και στον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας). Δόθηκαν από την Bentley σαν δώρο για το χρυσό ιωβηλαίο του θρόνου και βασίζονται στις Bentley Arnage Limousine. Ξεχωρίζουν από το χρώμα (Royal Claret)το ύψος της οροφής (για να μπαίνει η μεγαλειότατη με τα καπέλα της)και  την επένδυση στο εσωτερικό. Εδώ έχουμε ένα θέμα αφού η Βασίλισσα δεν θέλει δερμάτινη επένδυση αλλά υφασμάτινη (από μαλλί αρνιού). Την αλλαγή ανέλαβε η  Βρετανική εταιρία υφασμάτων Hield Brothers, που  φτιάχνει το σατέν ύφασμα, το οποίο καλύπτει τα δύο πίσω καθίσματα. Οι δύο αυτές Bentley  έχουν κινητήρες 6.750 κ.εκ με διπλό Turbo και 400 ίππους. Είναι φυσικά θωρακισμένες (ακόμη και στα λάστιχα) και ζυγίζουν 4 τόννους.

Rolls-Royce Phantom VI Landaulette

Το αυτοκίνητο της νύφης Κέιτ Μίντλτον είναι αυτό που χρησιμοποιούσε η Βασίλισσα σε  εξαιρετικές περιπτώσεις και πρόκειται για μία Rolls-Royce Phantom VI Landaulette (3η 4η 5η και 6η φωτογραφία). Κατασκευασμένη, σύμφωνα με παραγγελία του παλατιού παραδόθηκε το 1977. Ξεχωρίζει και εδώ το ύψος της οροφής για να επιβαίνει η μεγαλειότατη με τα καπέλα της. Τελευταία αλλαγή που έγινε στο αυτοκίνητο ήταν η γυάλινη οροφή η οποία απέκτησε κρύσταλλο φωτογκρέϊ.

Rolls Royce Phantom IV

Με μία παλαιά Rolls-Royce Phantom ΙV (7η φωτό)έκανε την εμφάνισή του ο Κάρολος με την Καμήλα Πάρκερ Μπόουλς. Πρώην αυτοκίνητο της Βασίλισσας (και αυτό) είναι χειροποίητο, μοναδικό και το σχήμα του αμαξώματος δεν χρησιμοποιήθηκε για άλλο πλαίσιο. Το χρησιμοποιούσε η αδελφή της Βασίλισσας, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα ως το θάνατό της το 2002.

Daimler DS 420

Σύμβολα άλλοτε του θρόνου, σήμερα μετέφεραν τα παρανυφάκια και τους συγγενείς. Είναι τα μοναδικά οχήματα (8η φωτογραφία) του παλατιού που απόκτησαν αριθμούς κυκλοφορίας και αριθμούς πλαισίου αφού υπήρξε σκέψη να πουληθούν. Όμως έμειναν στην υπηρεσία της οικογένειας εξυπηρετώντας τους καλεσμένους του παλατιού. Αυτό που έμεινε να θυμίζει το παρελθόν τους είναι το χρώμα, οι εσωτερικές επενδύσεις και η θωράκιση.

Jaguar XJL

Η Jaguar, παρά το ότι είναι η μοναδική αγγλική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων ήταν η παραγκωνισμένη στο γάμο της χρονιάς. Οι μακριές (Long) XJ ήταν τα αυτοκίνητα για τους καλεσμένους και είχαν το 2ο ρόλο στη λαμπερή παράσταση.

Εδώ κάπου ο Γουίλιαμ φιλά την Κέιτ και εγώ (μαζί με εσάς) γυρίζω στην καθημερινότητα των αυτοκινήτων παραγωγής. Να μας ζήσουν.



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved