ΑΕΚ σε πτώση (pics)

ΑΕΚ σε πτώση (pics)

Η καθοδική πορεία της ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Την τελευταία φορά που η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ… απειλήθηκε με σταθερότητα, έτρεξε να της ξεφύγει.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν έζησε τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίες της και μέχρι σήμερα, που οδεύει προς τη Β΄ Εθνική, η «Ένωση» δεν κατάφερε να βρει το… μαγικό φίλτρο που θα την έκανε να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα ή έστω να την καταστήσει βασικό μέλος του.

Στην παρθενική εμφάνισή της στη μεγάλη κατηγορία, τη σεζόν 1994-1995, πέτυχε μόλις τρεις νίκες, απολογισμός που την ανάγκασε να επιστρέψει, γρηγορότερα από όσο περίμενε, στην Α2.
Η επάνοδος της ΑΕΚ δεν άργησε, καθώς δύο χρονιές μετά (1996-1997) επανήλθε στην Α1, αυτή τη φορά όμως για τα καλά. Η πρώτη σημαντική στιγμή στο ανδρικό βόλεϊ του συλλόγου ήρθε το 1999, όταν κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα και κέρδισε για πρώτη φορά την έξοδο στην Ευρώπη. Την ίδια χρονιά, έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου, έχασε όμως στον τελικό του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Την επόμενη σεζόν, η «Ένωση» κατάφερε να μπει στην παρέα των «μεγάλων», με την πρόκρισή της στο final-4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που διεξήχθη μάλιστα σε ελληνικό έδαφος, στο κλειστό των Λιοσίων. Απέναντι στην Κούνεο, οι παίκτες του Προσαλίκα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο παιχνίδι του τροπαίου, ωστόσο η νίκη απέναντι στη Γαλατασαράι στον μικρό τελικό τους έδωσε την τρίτη θέση στην πρώτη τους ευρωπαϊκή περιπέτεια.
Η γλυκιά γεύση που άφησε το τέλος του 1999 δεν έμελλε στην ουσία να επαναληφθεί, με την αγωνιστική πτώση της ΑΕΚ να ξεκινάει το 2001-2002, όταν υποβιβάστηκε και πάλι στην Α2, και να μην έχει τελειωμό. Σε όλη τη δεκαετία του 2000, οι «κιτρινόμαυροι» ανεβοκατέβαιναν: από την Α1 στην Α2, κάνοντας ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω.

Αυτή τη φορά, η κάθοδος ήταν πιο απότομη από ποτέ. Το συγκρότημα του Αρσενιάδη, που ανέλαβε μεσούσης της σεζόν, δεν μπόρεσε ουσιαστικά σε καμία στιγμή του πρωταθλήματος της Α2 να πείσει –αντιπάλους, κόσμο και τον εαυτό του- ότι θα έμενε στην κατηγορία. Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν, η «Ένωση» παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με έξι μόνο νίκες σε 21 αγώνες και πήρε το δρόμο για τη Β΄ Εθνική.



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved