Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν...

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν...

Το Onsports θυμάται και σας θυμίζει τις δυο τελευταίες φορές που η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Το βράδυ του Σαββάτου (30/04) η ΑΕΚ θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα μεγάλη πρόκληση. Ο Δικέφαλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες και στο «δρόμο των τροπαίων».

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τον άτυπο τίτλο του φαβορί και θα προσπαθήσουν να τον επιβεβαιώσουν στον αγωνιστικό χώρο του «Σπύρος Λούης». Εκτός από τη δυναμική παρουσία του κόσμου της ομάδας, που θα ξεπεράσει τις 35.000, τους παίκτες του Χιμένεθ θα βοηθήσει και η «θετική αύρα» των δυο προηγούμενων τελικών που έχει δώσει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το τρόπαιο. Ευχάριστες λοιπόν είναι οι αναμνήσεις του Δικεφάλου από τα «μεγάλα ραντεβού» στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Όπως και για τον προσεχή τελικό, έτσι και το 2000 η ΑΕΚ ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου έχοντας απέναντί της τον Ιωνικό. Το γκολ του Νικολαϊδη στο 37’ άνοιξε το σκορ και παράλληλα «έλυσε τα πόδια» των συμπαικτών του. Το έργο των παικτών του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη, ολοκλήρωσαν σκοράροντας οι Πετκόφ και Μαλαδένης στο 76’ και στο 81’ αντίστοιχα. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους το 12ο Κύπελλο, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση από τους Νικαιώτες.

Ωστόσο, το έργο του Δικεφάλου ήταν σαφώς πιο δύσκολο, δυο χρόνια αργότερα, όταν το ΟΑΚΑ «φιλοξένησε» τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα είχε τελειώσει χωρίς σκορ αλλά οι συγκινήσεις δεν έλειψαν στην επανάληψη.

Μετά το χαμένο πέναλτι του Τσιάρτα στο 52’, στη συνέχεια της φάσης ο Νικολαΐδης έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Σωτήρη Κωνσταντινίδη και να καταλήγει στα δίχτυα του Γεωργίου. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 70’ με τον Ζιοβάνι να φέρνει το ματς στα ίσια. Όμως, το φινάλε και το τρόπαιο βάφτηκε κιτρινόμαυρο.

Συγκεκριμένα, στο 81’ ο Ίβιτς περνάει στο ματς αντικαθιστώντας τον σκόρερ της ΑΕΚ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιάρτα, στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ολυμπιακού με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τίτλου και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ελπίζον να ζήσουν στιγμές ανάλογες με εκείνες που ακολούθησαν τη λήξη αυτού του αγώνα.

Δείτε τις δυο τελευταίους νικηφόρους τελικούς της ΑΕΚ



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved