Οι τελικοί, η γκρίνια κι ο Καζάζης

Οι τελικοί, η γκρίνια κι ο Καζάζης

Ο Αμερικανός του Ηρακλή, Ράιαν Όουενς, μοιράζεται με το Onsposrts την πίστη του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και τα… συναισθήματά του για τον Καζάζη.

Τη λέξη φαβορί την ακούν στον Ηρακλή και… αλλάζουν δρόμο. Ο Ράιαν Όουενς όχι.
Πιστεύει στην ομάδα του και στην ικανότητά της να στεφθεί πρωταθλήτρια, άρα… γιατί όχι; Ας την πούμε φαβορί!
Ενθουσιασμένος ενόψει της συμμετοχής του στους πρώτους τελικούς πρωταθλήματος της καριέρας του, ο Αμερικανός ακραίος των «κυανολεύκων» μιλάει για τους αγώνες της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, την γκρίνια των… άλλων για την οικονομική κατάσταση και πώς δεν κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

-Είναι ο Ηρακλής το φαβορί της σειράς;
Πιστεύω 100% στην ομάδα μου και ότι θα κερδίσουμε. Αν αυτό μας καθιστά φαβορί, τότε ναι, το πιστεύω. Ο Ηρακλής δεν κατέκτησε τυχαία την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, παρά τους τραυματισμούς και τα οικονομικά προβλήματα.

               «Κι εμείς έχουμε προβλήματα, απλώς αυτοί γκρινιάζουν περισσότερο»

-Δεν έχετε όμως τα ίδια οικονομικά προβλήματα με τον αντίπαλό σας…
Φυσικά κι εμείς έχουμε προβλήματα. Απλώς αυτοί γκρινιάζουν περισσότερο! Βαρέθηκα να ακούω παίκτες να λένε ότι δεν πληρώνονται. Εμείς επιλέξαμε να μη βγαίνουμε στα μίντια και να μιλάμε για τα προβλήματά μας. Η βασική μας διαφορά με τον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες δεν είναι το οικονομικό, αλλά ότι εμείς τουλάχιστον έχουμε δίπλα μας τη διοίκηση και μας στηρίζει όπως μπορεί.

-Τι θα επικρατήσει αυτή τη φορά; Ο ενθουσιασμός ή η εμπειρία;
Καταλαβαίνω πως νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Όταν ήμουν 20-22 χρονών το μόνο που ήθελα ήταν να μπω στο γήπεδο και να… σκοτώσω τον αντίπαλο. Αυτός ο νεανικός ανταγωνισμός δίνει μεγάλο κίνητρο. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, βέβαια, οι παίκτες του Ολυμπιακού απέκτησαν εμπειρίες και προσγειώθηκαν. Αν με ρωτάς όμως τι θα επικρατήσει στο τέλος, πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε κάθε άθλημα, στο τέλος νικάει η εμπειρία.

-Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει χαρακτηρίσει τον Ηρακλή ως την πιο ολοκληρωμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Συμφωνείς;
Ναι. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Έχουμε παίκτες με παραστάσεις χρόνων και σε πρωταθλήματα εκτός Ελλάδας. Επίσης, η παρουσία του Κράβαρικ από μόνη της, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Ηρακλή.

-Θεωρείς ότι το πλεονέκτημα έδρας θα αποδειχθεί καθοριστικό;
Το ελπίζω! Θα δώσουμε τους δύο πρώτους αγώνες στο σπίτι μας, θα νιώθουμε πιο άνετα, άρα θα έχουμε σίγουρα το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Είναι βέβαια γεγονός ότι Ολυμπιακός μας κέρδισε στο γήπεδό μας, οπότε όλα μπορούν να γίνουν.
-

Σε βρίσκει σύμφωνο το νέο σύστημα πρωταθλήματος;
Αν παίζαμε 7 ματς, θα ήταν δίκαιο. Δε συμφωνώ όμως με το σύστημα best of 5.

-Τι διαφορές θα έχουν αυτά τα παιχνίδια σε σχέση με την κόντρα σας στον τελικό του Κυπέλλου;
Θα είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Δύο από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις μας ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Όλοι έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, εμάς ο Ολυμπιακός μας πέτυχε σε κακή στιγμή. Ήταν αδικαιολόγητη η εμφάνισή μας. Δεν μπορείς να «πέφτεις» τόσο πολύ απέναντι σε μία τόσο ανταγωνιστική ομάδα.

-Φοβάσαι κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού;
Δε φοβάμαι κανέναν παίκτη στον κόσμο. Σέβομαι την ομάδα του Ολυμπιακού ως σύνολο, καθώς έχει καλούς παίκτες, που μπορούν να σε απειλήσουν ανά πάσα στιγμή: ο Γιαμπλόνσκι είναι έμπειρος, ο Ντεσπέιν αθλητικός, ο Τζούριτς και οι κεντρικοί πολύ καλοί, ο Φράγκος μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Ο Τζούριτς και ο Ντεσπέιν είναι για μένα οι παίκτες – κλειδιά.

                  «Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από τον Καζάζη»

-Πριν καταλήξεις στον Ηρακλή υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, τελικά όμως ο τότε προπονητής, Στέλιος Καζάζης, δεν εισηγήθηκε την απόκτησή σου…
Η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού ήταν εντελώς αντιεπαγγελματική. Μου είπαν «σε θέλουμε, πόσα θες» και μετά με είχαν τόσο καιρό σε αναμονή. Δεν μπορούσα να βρω τον προπονητή στο τηλέφωνο, στα mail, όλο μου έλεγαν ότι ήταν απασχολημένος. Αυτό που ήθελα από εκείνον δεν ήταν να με πάρει στην ομάδα του, αλλά να συμπεριφερθεί επαγγελματικά και να μου απαντήσει. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Δεν κρύβω ότι θύμωσα. Αν λειτούργησε αυτό ως έξτρα κίνητρο στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό; Φυσικά (σ.σ. «Hell yeah» ήταν η ακριβής έκφραση)! Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, δε βρίσκεται στον τελικό. Εγώ και ο Ηρακλής είμαστε εδώ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα.

-Άρα νιώθεις δικαιωμένος για την απόφασή σου να παίξεις στον Ηρακλή;
Ο Ηρακλής είναι η καλύτερη ομάδα της καριέρας του. Είναι ένας σύλλογος με ιστορία, έχει δίπλα της τη διοίκηση, ανθρώπους που αγαπούν το τμήμα. Αν μείνω εδώ, ελπίζω να παραμείνουν στην ομάδα ο Προύσαλης με τον Κράβαρικ, που προσφέρουν πολλά στην ομάδα και στους συμπαίκτες τους. Μου αρέσει πάρα πολύ και η Ελλάδα. Είτε βρίσκομαι στο Πανόραμα και την Καλαμαριά είτε στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα, μου αρέσει πολύ.

•    Στη σελίδα του στο Facebook o Όουενς έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, ενώ διαθέτει και fan page (www.facebook.com/proRJO).

Οι τελικοί, η γκρίνια κι ο Καζάζης



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved