Ο «Λύμπε» πάντα τον πληγώνει

Ο «Λύμπε» πάντα τον πληγώνει

Το Onsports θυμίζει τα επτά γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου με τη φανέλα της ΑΕΚ κατά του Παναθηναϊκού, από την ημέρα που έφυγε από τους "πράσινους".

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος το καλοκαίρι του 2003 αποτέλεσε παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, μετά τον αλήστου μνήμης αγώνα της «Ριζούπολης» και τις εκκαθαρίσεις στο «πράσινο» ρόστερ. Ο «Λύμπε» δεν άργησε να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη, αφού η ΑΕΚ τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Από την χρονιά 2003-2004 και μετά, ξεκίνησε ένα… περίεργο σερί του Μεσσήνιου επιθετικού καθώς τις περισσότερες από τις φορές που έχει αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, φροντίζει να την… πληγώνει με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Στέλνοντας την μπάλα στα «πράσινα» δίχτυα. Αυτό έχει συμβεί επτά φορές, με πιο πρόσφατη αυτή της Τετάρτης όταν με δύο δικά του γκολ έδωσε στην ΑΕΚ προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το πρώτο «αίμα»…

Ήταν 1 Φεβρουαρίου 2004 όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος επέστρεψε για πρώτη φορά στην «Λεωφόρο» ως αντίπαλος. Η υποδοχή του δεν είχε καμία σχέση με αυτά που θα ζήσουν αργότερα Αντώνης Νικοπολίδης και Μιχάλης Κωνσταντίνου, ωστόσο δεν έδειξε να… έχει διάθεση για δώρα. Παρά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού με 2-0, πάλεψε και με δικό του γκολ στο 78’ η ΑΕΚ μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Το χειροκρότημα όλων των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν η πρώτη αναγνώριση της προσφοράς του «Λύμπε» και μάλλον… παρότρυνση για τη συνέχεια.

«Χτύπησε» στο φινάλε

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ αυτή τη φορά, στις 9 Ιανουαρίου 2005 ο Νίκος Λυμπερόπουλος, σε ένα ντέρμπι που λίγη θα θυμούνται, χάρισε στην Ένωση τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0. Το σουτ που έκανε στο 85’ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς, όμως ο ίδιος για άλλη μια φορά αρκέστηκε στο να μην πανηγυρίσει έξαλλα, αλλά να υποκλιθεί στον κόσμο της ομάδας του.

Έδωσε (ξανά) πρόκριση

Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 27 Ιανουαρίου 2005 για το θεσμό του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ ως γηπεδούχος έβλεπε τον Παναθηναϊκό να έχει προηγηθεί από νωρίς στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο «Λύμπε» δεν άφησε τη συνήθειά του να ξεχαστεί. Κεφαλιά στο 85’, ισοφάριση και ελπίδες για την Ένωση που στον επαναληπτικό κατάφερε να προκριθεί στην έδρα των «πράσινων». Ο «πρώην» πάντως, είχε κάνει ξανά τη δουλειά του…

Ξανά στο 85’…

Στις 23 Οκτωβρίου του 2005, ο Λυμπερόπουλος υποδεχόταν με την ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό και δεν ξέχασε την αγαπημένη του… συνήθεια. Έκανε πάλι την αρχή, πάλι όμως κάπως αργά, αφού ήταν το 85’ του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ που τελείωσε με 3-0 υπέρ της Ένωσης. Ο «Λύμπε» είχε απλά ανοίξει το δρόμο με ένα σουτ που αιφνιδίασε τον Γκαλίνοβιτς.

Πάλι γκολ στη «Λεωφόρο»

Στις 11 Νοεμβρίου 2007 οι «πράσινοι» έδειχναν να «καθαρίζουν» αυτή τη φορά το ντέρμπι με την ΑΕΚ χάρη σε γκολ των Σαλπιγγίδη και Μάντζιου. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ωστόσο πριν τελειώσει το ημίχρονο, και πριν τελικά αντικατασταθεί, φρόντισε στο 42’ με κεφαλιά να μειώσει σε 2-1. Αυτό που έμεινε σαν κέρδος για τον Μεσσήνιο φορ, ήταν ξανά η καθολική αναγνώριση από τους «πράσινους» οπαδούς αφού καταχειροκροτήθηκε, κυρίως τη στιγμή της αντικατάστασής του.

Το πήρε μόνος του

Το τελευταίο του χτύπημα κατά της πρώην ομάδας του, πολύ φρέσκο. Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από τα δύο γκολ του «Λύμπε» που έκριναν τον πρώτο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ. Χωρίς να προκαλέσει και πάλι με τη συμπεριφορά του, παρά μόνο με τα γκολ του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 64’ με μια προβολή «σήμα κατατεθέν» του, και στο 80’ με ένα απευθείας φάουλ, «καθάρισε» για την ΑΕΚ που νίκησε με 2-0 στην έδρα του Παναθηναϊκού. Στο 89’ αντικαταστάθηκε, και το χειροκρότημα τον συνόδεψε ξανά στη διαδρομή προς τον πάγκο…

Ο «Λύμπε» πάντα τον πληγώνει



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved