Η ζωή πριν τον Παντελίδη… (ph)

Η ζωή πριν τον Παντελίδη… (ph)

Μέσα σε δύο χρόνια, έξι προπονητές έχουν περάσει και αποχωρήσει από τον Πανθρακικό. Αποτέλεσμα; Υποβιβασμός από τη Super League και άσχημο ξεκίνημα στην Football League. Και μετά... ήρθε ο Παντελίδης.

«Πέρασα έτσι δίχως λόγο» είχε γράψει κάποτε ο Νίκος Παπάζογλου και είχε ερμηνεύσει ο ίδιος με την αξέχαστη φωνή του που θα μας ταξιδεύει για πάντα.

Μπορεί ο σκοπός του τραγουδιού να ήταν άλλος, όμως ταιριάζει «γάντι» με τους προπονητές που έχουν περάσει από τον Πανθρακικό την τελευταία διετία. Έξι διαφορετικοί τεχνικοί έχουν καθίσει στον πάγκο των Ακριτών, κάτι που δικαιολογεί την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια.

Στον πρώτο αποχαιρετισμό του Εμίλιο Φερέρα, πρώτος προπονητής που αποχώρησε από την Κομοτηνή ήταν ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου μετά την πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο τον Ηρακλή, όπου ο Πανθρακικός ηττήθηκε με 2-1. Ο Ρουμάνος όμως, είχε καταφέρει στην περίοδο του καλοκαιριού με τις επιλογές του, να καταδικάσει την ομάδα στον υποβιβασμό της.

Την δεύτερη αγωνιστική στον πάγκο κάθισε ως υπηρεσιακός ο Λεωνίδας Μπίλης, ενώ λίγες μέρες αργότερα ήρθε στην Κομοτηνή ο Αλμπέρτ Καρτιέ. Ο Γάλλος μπορεί να είχε καλούς τρόπους και να ήταν αγαπητός, όμως ο αγωνιστικός κατήφορος της ομάδας συνεχιζόταν. Ο απολογισμός του, ήταν 2 βαθμοί σε 15 αγώνες (!).

Διάδοχος του Γάλλου ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος έμελλε να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Πανθρακικού, μιας και μπόρεσε η ομάδα να δραπετεύσει με νίκες από τις έδρες του Άρη και της Λάρισας. Ο ταλαντούχος τεχνικός όμως, δεν πρόλαβε να απολαύσει τις ωραίες θάλασσες της Κομοτηνής, καθώς διαδέχτηκε τον Μπερέτα στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Εκεί, ανέλαβε δράση ο Κώστας Βασιλακάκης, ο οποίος είχε ξαναπεράσει από τον πάγκο της ομάδας άλλες δύο φορές, με τις οποίες είχε ανεβάσει τον Πανθρακικό κατηγορία.

Αυτή την φορά, ο Δραμινός τεχνικός δεν κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στα αποδυτήρια και κατέθεσε την παραίτησή του στην 7η αγωνιστική και συγκεκριμένα μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Η διοίκηση χωρίς να χάσει χρόνο, έθεσε τον Ζόραν Στοΐνοβιτς υπηρεσιακό και λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε στην Κομοτηνή ως «Θεός» ο Εμίλιο Φερέρα.

Ο Βέλγος στην δεύτερη θητεία του στον Πανθρακικό, δεν κατάφερε να φέρει τα αποτελέσματα που περίμεναν όλοι, παρότι η διοίκηση έφερε όσους παίκτες ζήτησε, με το ποτήρι να… ξεχειλίζει στην εντός έδρας ήττα από την Δόξα Δράμας.

Την επόμενη μέρα, ο Βέλγος τεχνικός αποτελούσε παρελθόν από τον Πανθρακικό, με την ομάδα της Κομοτηνής να είναι για ακόμη μια φορά η χαμένη της υπόθεσης, μιας και ο στόχος που είχαν θέσει στην αρχή της σεζόν- που δεν ήταν άλλος από την άνοδο- φάνταζε άπιαστο όνειρο.

Οι ιθύνοντες του Πανθρακικού βγήκαν για ακόμη μια φορά στην… πιάτσα, με σκοπό να βρουν τον άνθρωπο που θα μείνει για καιρό στην Κομοτηνή, οδηγώντας παράλληλα την ομάδα και πάλι στην «μεγάλη» Εθνική. Κάτι που φαίνεται πως πέτυχαν.

Με το άκουσμα της είδησης πως ο Σάββας Παντελίδης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, πολλοί δεν ενθουσιάστηκαν, όμως ο έμπειρος τεχνικός μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να αλλάξει άρδην το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα και να απελευθερώσει τους παίκτες του. Αποτέλεσμα; Να ενθουσιαστούν και εκείνοι που ήταν διστακτικοί.

Σε τέσσερις αγώνες με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο, ο Πανθρακικός παραμένει αήττητος και οι… σειρήνες για τον έμπειρο τεχνικό έχουν ηχήσει στα αυτιά των διοικούντων, που πρέπει να κινηθούν άμεσα, προκειμένου να μην χάσουν έναν προπονητή που μπορεί να δώσει πολλά στον σύλλογο.



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved